Hopp til innhold

Real Sociedad

 • Kjempebom av Sørloth da Real Sociedad røk ut av cupen: – Fryktelig

  Alexander Sørloth og resten av Real Sociedad ble hakket for små mot Barcelona. Baskerne tapte 0–1 og forsvant ut av den spanske cupen onsdag.

  Gjestene holdt godt følge med den katalanske stormakten, men fikk det fryktelig tøft etter at Brais Mendez fikk det røde kortet fem minutter før pause.

  «La Real» hold likevel stand fram til sju minutter inn i andre omgang. Ousmane Dembélé sendte da vertene i ledelsen.

  Drøye fem minutter senere fikk likevel Sørloth en gyllen mulighet til å utligne for Real Sociedad. Trønderen ble spilt på blank kasse, men klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren.

  – Fryktelig bom. Det er nesten en større prestasjon å bomme på den der, enn å få den innafor, kommenterte Vegard Aulstad på VG+ Sport.

  Det ble også gjestenes største mulighet. Real Sociedad er dermed ute av Copa del Rey. Barcelona er som første lag klar for semifinale.

  Sørloth har vært i kjempeform den siste tiden og har notert seg for nettkjenning i hver av de fem siste seriekampene.

  Trønderen ble onsdag byttet ut etter 88 minutter.

  (©NTB)

  sørloth
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Sørloth scoret i etterlengtet Sociedad-seier

  Alexander Sørloth noterte seg for scoring i Real Sociedads 3-0 seier over Cádiz. Det er nordmannens syvende scoring for klubben denne sesongen. Seieren var lagets første på fem kamper, og sikret også europacupspill neste sesong.

  Sørloth scoret etter 19 minutter og sendte dermed Sociedad i føringen. Like etter økte Adnan Januzaj ledelsen til 2-0 på straffe. 3-0 kom åtte minutter på overtid – også fra ellevemeteren, men denne gangen ved Portu.

 • Sørloth på Real Sociedad-benken

  Alexander Sørloth er ikke startoppstillingen til Real Sociedad foran møtet med Levante lørdag kveld. Trønderen er blant hjemmelagets reserver.

  Det ble klart da Real Sociedad publiserte laguttaket på sin Twitter-konto vel én time før kampstart.

  Sørloth skal bære nummer 23 for laget fra det nordlige Spania. Etter planen deler han spissansvaret sammen med svenske Alexander Isak, som starter kampen på topp.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Medier: Sørloth nær Real Sociedad

  Alexander Sørloth ser ut til å bli Real Sociedad-spiller. Det melder flere norske medier, blant annet TV 2.

  Kanalen opplyser at det dreier seg om en låneavtale, og at han er på plass i San Sebastian i løpet av få dager for å gjennomføre klubbyttet.

  Han vil i så fall spille for klubben som Martin Ødegaard herjet for i 2019/2020-sesongen. Av andre spisser i klubben, er det spesielt svenske Alexander Isak som utmerker seg.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Kiptum gravlagt i hjembyen

  Maratonløper Kelvin Kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen Chepkorio i Kenya. Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte.

  Sebastian Coe var til stede sammen med Kenyas president William Ruto. Friidrettsstjernen Faith Kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp.

  Kiptums enke Asenath Rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien.

  – Det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa Rotich.

  Flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i Kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere.

  – Våre idrettsutøvere bør behandles som VIP-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem Phelix Odiwuor.

  Kiptum løp inn til ny rekord i Chicago Marathon i oktober på tiden 2.00.35. Med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av Eliud Kipchoge under Berlin Marathon i 2022. Kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i OL i Paris senere i år.

  (NTB)

  IDnroTGLye8
  Foto: AP
 • Nordås med kanonløp én uke før VM

  Narve Gilje Nordås slo til med tiden 7.41,28 på 3000 meter innendørs i Madrid fredag. Det er et snaut sekund bak Jakob Ingebrigtsens norske rekord.

  25-åringen slettet dermed sin egen bestenotering på 7.45,39. Ingebrigtsens rekord lyder på 7.40,32.

  Fredag var Gilje Nordås offensivt framme gjennom hele løpet. Mot slutten satte han inn et støt og vant etter en langspurt.

  Treningskamerat Per Svela satte også ny bestenotering på distansen med 7.47,86. Han ble nummer sju.

  Gilje Nordås stiller til start i innendørs-VM i Glasgow neste helg. Der skal han løpe 1500 meter. Ingen av Ingebrigtsen-brødrene stiller i mesterskapet.

  – Det ser mer lovende ut før VM nå enn hva det gjorde for to uker siden. Det føltes som om jeg avsluttet godt nå, det blir viktig i et mesterskap, sier Nordås til X-kanalen AthleticsWeekly.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Gulliksen ferdig i Glimt - klar for svenske Djurgården

  Angrepsspiller Tobias Gulliksen forlater Bodø/Glimt til fordel for Djurgården i svensk fotball. Dermed endte 20-åringen på kun 24 kamper for gultrøyene.

  Glimt bekrefter selv salget i egne mediekanaler.

  Etter tapet mot Ajax i conferenceligaen torsdag kveld bekreftet Gulliksen at han trolig hadde gjort sitt i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. (NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal