Hopp til innhold

Spansk La Liga 2021/2022

 • Benzema trekker anke i utpressingssak

  Real Madrids stjernespiss Karim Benzema har valgt å trekke anken på en dom for utpressingsforsøk. Dermed står dommen på ett års betinget fengsel.

  Benzema ble i november i fjor dømt i fransk rett for utpressingsforsøk på daværende landslagskamerat Mathieu Valbuena. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel. I tillegg til dommen på ett års betinget fengsel må han også betale en bot på rundt 750.000 kroner.

  Fire andre menn var også tiltalt i saken, blant annet Mustapha Zouaoui, som har innrømmet å ha stått bak.

  – Jeg ber om unnskyldning av hele mitt hjerte, sa han i retten i november i fjor.

  Fransk rett mente at Benzema hjalp utpressere til å komme i kontakt med Valbuena for å presse ham for penger. Real Madrid-stjernen har hele tiden nektet skyld.

  Anken vil bli bekreftet offisielt tirsdag.

  (NTB)

  Karim Benzema
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Sørloth scoret i etterlengtet Sociedad-seier

  Alexander Sørloth noterte seg for scoring i Real Sociedads 3-0 seier over Cádiz. Det er nordmannens syvende scoring for klubben denne sesongen. Seieren var lagets første på fem kamper, og sikret også europacupspill neste sesong.

  Sørloth scoret etter 19 minutter og sendte dermed Sociedad i føringen. Like etter økte Adnan Januzaj ledelsen til 2-0 på straffe. 3-0 kom åtte minutter på overtid – også fra ellevemeteren, men denne gangen ved Portu.

 • La Liga-stjerne må i fengsel for seksuelt overgrep

  Celta-spissen Santi Mina (26) er dømt til fire års fengsel for overgrep mot en kvinne i 2017, melder spanske medier.

  Ifølge lokalavisen Faro de Vigo ble Mina kjent skyldig i seksuelt overgrep, men frikjent for voldtekt ettersom han ikke brukte vold eller trusler.

  I samme sak er den tidligere Celta-spilleren David Goldar frikjent fra tiltalen som medskyldig i overgrepet.

  Mina dømmes videre til å betale offeret 50.000 euro i oppreisning, og han får ikke kontakte henne eller bevege seg innenfor 500 meter fra henne de neste tolv årene.

  Både Mina og Goldar risikerte ni og et halvt års fengsel i saken. Mina kommer til å anke dommen, skriver Faro de Vigo. (NTB)

  Santi Mina
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Sørloth mest verdfull i Sociedad

  Alexander Sørloth (26) er kåret til Real Sociedads mest verdfulle spelar i april.

  Det opplyser den spanske klubben på sin Twitter-konto tysdag.

  Sørloth har scora eitt mål på dei fire ligakampane som er spelt denne månaden. Det kom i 2-1-sigeren borte mot Elche.

  Trønderen har fått mykje speletid på klubblaget den siste tida. Han spelte alle 90 minutta i tre av kampane i april. Mot Elche blei han bytta ut etter 68 minutt.

  Sørloth er lånt ut til Real Sociedad frå Leipzig denne sesongen. Avtalen går ut i sommar. Spekulasjonane rundt trønderen si framtid er for lengst starta.

  Nyleg blei det kjent at den tyrkiske storklubben Besiktas har plassert den norske landslagsspissen høgt på si ønskjeliste før sommarens overgangsvindauge.

  Sørloth har ei høg stjerne i tyrkisk fotball frå tida i Trabzonspor. Der hadde den norske landslagsstjerna stor suksess. No håpar Besiktas å lokke trønderen tilbake til superligaen.

  Privatlandskamp i fotball, herrer: Norge - Armenia (9-0)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Barca-tap sikra nesten tittelen for Real

  Barcelona gjekk på endå ein stjernesmell på heimebane med 0-1 mot Rayo Vallecano søndag kveld. Det betyr at Real Madrid er minst 99 prosent sikker på å vinne La Liga denne sesongen.

  Alvaro Garcia scora for Rayo allereie etter sju minutt, og Barcelona greidde ikkje å svare, trass 13 tilleggsminutt i kampen.

  Med fem kampar att leier Real Madrid med 15 poeng, og treng berre eitt poeng på sine siste kampar for å sikre sitt 35. seriemeisterskap.

  Barcelona - Rayo Vallecano
  Foto: LLUIS GENE / AFP

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste