Hopp til innhold

Spansk La Liga 2021/2022

 • Benzema trekker anke i utpressingssak

  Real Madrids stjernespiss Karim Benzema har valgt å trekke anken på en dom for utpressingsforsøk. Dermed står dommen på ett års betinget fengsel.

  Benzema ble i november i fjor dømt i fransk rett for utpressingsforsøk på daværende landslagskamerat Mathieu Valbuena. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel. I tillegg til dommen på ett års betinget fengsel må han også betale en bot på rundt 750.000 kroner.

  Fire andre menn var også tiltalt i saken, blant annet Mustapha Zouaoui, som har innrømmet å ha stått bak.

  – Jeg ber om unnskyldning av hele mitt hjerte, sa han i retten i november i fjor.

  Fransk rett mente at Benzema hjalp utpressere til å komme i kontakt med Valbuena for å presse ham for penger. Real Madrid-stjernen har hele tiden nektet skyld.

  Anken vil bli bekreftet offisielt tirsdag.

  (NTB)

  Karim Benzema
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Sørloth scoret i etterlengtet Sociedad-seier

  Alexander Sørloth noterte seg for scoring i Real Sociedads 3-0 seier over Cádiz. Det er nordmannens syvende scoring for klubben denne sesongen. Seieren var lagets første på fem kamper, og sikret også europacupspill neste sesong.

  Sørloth scoret etter 19 minutter og sendte dermed Sociedad i føringen. Like etter økte Adnan Januzaj ledelsen til 2-0 på straffe. 3-0 kom åtte minutter på overtid – også fra ellevemeteren, men denne gangen ved Portu.

 • La Liga-stjerne må i fengsel for seksuelt overgrep

  Celta-spissen Santi Mina (26) er dømt til fire års fengsel for overgrep mot en kvinne i 2017, melder spanske medier.

  Ifølge lokalavisen Faro de Vigo ble Mina kjent skyldig i seksuelt overgrep, men frikjent for voldtekt ettersom han ikke brukte vold eller trusler.

  I samme sak er den tidligere Celta-spilleren David Goldar frikjent fra tiltalen som medskyldig i overgrepet.

  Mina dømmes videre til å betale offeret 50.000 euro i oppreisning, og han får ikke kontakte henne eller bevege seg innenfor 500 meter fra henne de neste tolv årene.

  Både Mina og Goldar risikerte ni og et halvt års fengsel i saken. Mina kommer til å anke dommen, skriver Faro de Vigo. (NTB)

  Santi Mina
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Sørloth mest verdfull i Sociedad

  Alexander Sørloth (26) er kåret til Real Sociedads mest verdfulle spelar i april.

  Det opplyser den spanske klubben på sin Twitter-konto tysdag.

  Sørloth har scora eitt mål på dei fire ligakampane som er spelt denne månaden. Det kom i 2-1-sigeren borte mot Elche.

  Trønderen har fått mykje speletid på klubblaget den siste tida. Han spelte alle 90 minutta i tre av kampane i april. Mot Elche blei han bytta ut etter 68 minutt.

  Sørloth er lånt ut til Real Sociedad frå Leipzig denne sesongen. Avtalen går ut i sommar. Spekulasjonane rundt trønderen si framtid er for lengst starta.

  Nyleg blei det kjent at den tyrkiske storklubben Besiktas har plassert den norske landslagsspissen høgt på si ønskjeliste før sommarens overgangsvindauge.

  Sørloth har ei høg stjerne i tyrkisk fotball frå tida i Trabzonspor. Der hadde den norske landslagsstjerna stor suksess. No håpar Besiktas å lokke trønderen tilbake til superligaen.

  Privatlandskamp i fotball, herrer: Norge - Armenia (9-0)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Barca-tap sikra nesten tittelen for Real

  Barcelona gjekk på endå ein stjernesmell på heimebane med 0-1 mot Rayo Vallecano søndag kveld. Det betyr at Real Madrid er minst 99 prosent sikker på å vinne La Liga denne sesongen.

  Alvaro Garcia scora for Rayo allereie etter sju minutt, og Barcelona greidde ikkje å svare, trass 13 tilleggsminutt i kampen.

  Med fem kampar att leier Real Madrid med 15 poeng, og treng berre eitt poeng på sine siste kampar for å sikre sitt 35. seriemeisterskap.

  Barcelona - Rayo Vallecano
  Foto: LLUIS GENE / AFP

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste