Hopp til innhold

Tysk Bundesliga 2021/2022

  • Lewandowski ferdig i Bayern

    Polen sin stjernespissen Robert Lewandowski (34) stadfestar måndag at han vil forlate Bayern München når overgangsvindu åpnar i sommar..

    Polakken er kontraktsbundet til den tyske seriemeisteren fram til sommaren 2023. I fleire vekar har det blitt sagt at han ikkje vil bli med vidare neste sesong.

    Klubben skal lenge ha venta med å fornye kontrakten, fordi dei har venta på svar frå kva klubb Erling Braut Haaland ville velje.

    På ein pressekonferanse med det polske landslaget måndag uttalte Lewandowski seg for første gang om saka.

    – Det er bestemt. Mi tid i Bayern er over. Eg kan ikkje ssjå for meg eit godt samarbeid etter det som har skjedd dei siste månadane, sa han.

    Robert Lewandowski
    Foto: RONNY HARTMANN / AFP
  • Hertha slapp unna nedrykk

    Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

    Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

    Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

    Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

    Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

    Oliver Christensen, Hertha
    Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters
  • Haaland trener med tyske landslagsstjerner i Spania

    Erling Braut Haaland er for tiden på ferie i spanske Marbella. Han holder formen ved like på treningsbasen til det tyske fotballandslaget før Norges junikamper.

    Jærbuen ble mandag sett trene på anlegget til klubben Marbella, melder nyhetsbyrået DPA. Der samles også spillere fra den tyske landslagstroppen.

    Haaland er ferdig med sesongen og har spilt sin siste kamp for Borussia Dortmund. I sommer slutter han seg til Manchester City.

    Før det skal spissen i aksjon for Norge. Han blir blant navnene landslagssjef Ståle Solbakken tirsdag tar ut til fire kamper i nasjonsligaen neste måned. På ti dager skal det norske laget møte Serbia, Sverige (to ganger) og Slovenia.

    (NTB)

    Haaland
    Foto: FRANK PETERS / WITTERS
  • Marco Rose fikk sparken som Borussia Dortmund-trener

    – Etter en intens analyse av sesongen på torsdag har klubben kommet frem til å gå nye veier. Vi ønsker Marco Rose lykke til videre, skriver klubben på Twitter.

    Rose ledet Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund til sølv i Bundesliga denne sesongen, men ble slått ut i gruppespillet i mesterligaen. 45-åringen tok over klubben før 2021-sesongen og har tidligere trent Haaland i RB Salzburg.

    – Denne dagen er ikke lett for noen av oss, fordi den gjensidige respekten vi har mellom hverandre er stor, sier klubbdirektør Hans-Joachim Watzke.

    Bundesliga - VfB Stuttgart v Borussia Dortmund
    Foto: HEIKO BECKER / Reuters
  • Hamburg vant i Berlin – Hertha mot nedrykk

    Hertha Berlin er på kanten av stupet etter 0-1-tap hjemme i første kvalifiseringsduell mot Hamburg. Laget får en stor oppgave i returkampen.

    Ludovit Reis ble matchvinner fra spiss vinkel i det 57. minutt. Kanskje var det ment som innlegg, men ballen seilte over den 19-årige Hertha-keeperen Oliver Christensen og gikk i mål via lengste stolpe.

    Hamburg var sju poeng bak tredjeplassen i 2. Bundesliga fem serierunder før slutt, men knep kvalifiseringsspill med en kjempespurt. Hertha så på sin side ut til å ha gjort nok til å berge plassen, men måtte se Stuttgart ta seg forbi i siste runde.

    Felix Magath, som er klubblegende i Hamburg, ble hentet til Berlin for å berge Hertha fra nedrykk. Om han skal lykkes, må han senke sine «egne» kommende mandag.

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Soeren Stache / AP

Siste nytt

  • KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

    KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben.

    Det skriver Bergens Tidende.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen.

    I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg.

    Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest.

    Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG.

    (NTB)

    KdW-3xTESgI
    Foto: NTB
  • Premier League-klubben Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

    Everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene Premier League-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler.

    Merseyside-klubben opplyser selv om beslutningen som er tatt fredag.

    I begrunnelsen heter det at Everton nå velger å ta en pragmatisk tilnærming til poengstraffen, all den tid den har berget plassen på øverste nivå.

    Everton ble i fjor høst trukket ti poeng. Etter anke ble straffen i februar redusert til seks poeng. Deretter kom altså ytterligere et poengtrekk.

    1Po1BlxC2kA
    Foto: Reuters
  • Dyche ble månedens manager i Premier League

    Sean Dyche (52) er for andre gang i karrieren utpekt som månedens manager i Premier League. I april ledet han Everton til 13 av 18 mulige poeng.

    De gode resultatene sikret Merseyside-klubben nok en sesong på øverste nivå. Plassen ble reddet flere runder før sesongslutt selv om Everton er trukket åtte poeng denne sesongen for brudd på økonomiske regler.

    jI9WhALATac
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal