Hopp til innhold

Ble satt ut av disse bildene: – Stusslig og uverdig

Mens Tromsø inviterer hele byen til medaljefest, hadde Brann medaljeseremoni i garderoben. Det får tidligere TV 2-profil Davy Wathne til å reagere.

Brann mottar sølvmedalje i garderoben

Det var stusslig og uverdig. Jeg ble så satt ut av bildene med styreleder Aslak Sverdrup som delte ut medaljene i garderoben mellom sjampo, håndklær og duggete kameralinser, sier Davy Wathne til NRK.

Søndag tok Brann sølv i årets eliteserie, mens Tromsø kunne juble over tredjeplass.

Det feires av begge klubbene, men på litt forskjellige måter.

Davy Wathne

Bergenseren Davy Wathne hadde håpet med en litt mer storstilt feiring av Branns sølv.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

For mens Tromsø by skal hylle sine bronsemedaljører på Kirkebakken mandag kveld, fikk Brann utdelt sine sølvmedaljer i garderoben rett etter søndagens eliteserieavslutning på Marienlyst stadion i Drammen.

Wathne kunne ønske laget fikk muligheten til å feire medaljen sammen med fansen.

For meg handler fotball om fellesskap og det å dele en glede sammen med andre. Dette stred imot det. Det var distansert, lukket, uten stil, format og festivitas. Det var uten alt jeg forbinder med medaljeseremoni, sier Brann-entusiasten Wathne.

Kun seremoni for serievinnerne

Ifølge Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund (NFF), er det flere år siden NFF besluttet at det bare skal være gullvinneren som får ha medaljeseremoni ute på banen i en av de to siste serierundene.

Det gjorde at feiring foran fansen på Marienlyst søndag var utelukket for Brann, som derfor tok utdelingen i garderoben.

– Det var enkelt og greit fordi spillerne reiser på ferie i morgen. Noen reiser også i dag. Samtidig var det viktig å ta medaljeseremonien når sølvmedaljen var ferskt i minne, folk hadde adrenalin og faktisk hadde vunnet noe, sier Christian Kalvenes, daglig leder i Brann, til NRK.

Branns Guro Bergsvand får seriegullet for seier i toppseriekampene i år av generalsekretær Karl Petter Løken, daglig leder Christian Kalvenes og fotballpresident Lise Klaveness.

Branns Guro Bergsvand får seriegullet for seier i toppseriekampene i 2022 av generalsekretær Karl Petter Løken (fra venstre), daglig leder Christian Kalvenes og fotballpresident Lise Klaveness

Foto: NTB

Fisketjønn i NFF forteller at regelen om medaljeseremonier på stadion ble laget for å unngå logistikkutfordringer med mange potensielle lag som kunne ta gull, sølv og bronse.

Han sier de ikke har vært konsekvente nok etter at vedtaket ble fattet. Derfor finner man eksempler på at det har vært delt ut medaljer også for sølv og bronse, selv etter regelendringen.

– Regelendringen er selvsagt ikke til hinder for at klubber som tar medalje kan ha store og fine rammer rundt utdeling av medaljer til egne spillere med både supportere og media til stede. For selvsagt er det stort å vinne medalje på øverste nivå, sier Fisketjønn til NRK.

Bergensavisen har også omtalt medaljeseremonien til Brann.

Nils Fisketjønn

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn.

Foto: Terje Pedersen / NRK

Foreslår feiring i Grieghallen

Kalvenes er klar på at Davy Wathne står fritt til å mene det han mener, og er enig i at fansen hadde fortjent bedre.

Vi har hatt over 15.000 tilskuere i snitt på hjemmebane og fantastisk støtte på bortebane. Vi ønsker å dele alle gode opplevelsene sammen med supporterne våre. Det hadde selvfølgelig vært det beste om vi også kunne delt dette med dem, sier Kalvenes.

Kalvenes har ikke snakket med spillerne om utdelingen, men drar selv følgende konklusjon:

– Det var greit. De var glade for å få sølv. Hadde vi vunnet gull hadde det nok vært en folkefeiring med fansen i Bergen. Nå ble det sølv, og det er for all del bra det, men det ble slik vi gjorde det denne gangen.

Christian Kalvenes fra tiden som spiller i SK Brann.

Christian Kalvenes er daglig leder i Brann, men spilte selv i klubben i tre perioder.

Foto: NTB

Wathne mimrer tilbake til tidligere medaljeseremonier i 1975, med stadion full av jublende supportere, og kamper han dro på hovedsakelig for å være der da Brann fikk medaljene.

Selv om han mener det mest ideelle ville vært om medaljene ble delt ut foran bortefansen etter kampslutt søndag, hadde ikke Wathne hatt noe imot en enda mer pompøs og minnerik feiring.

De kunne gjort det på Flesland, Grieghallen eller lignende. Vi har ikke en haug med skøyteløpere, langrennsløpere og 800 meterløpere å feire i Bergen. Festivitas og seremoni passer med vårt lynne. Vi er 17. mai-mennesker, sier Wathne.

Sportsnyheter

s

Basketak før norsk seier i Vasaloppet: – Fikk hjertet i halsen

Det ble en dramatisk avslutning på den 100. utgaven av Vasaloppet søndag. Rett før norske Torleif Syrstad gikk i mål til seier måtte vaktene slenge demonstranter i bakken.

Siste nytt

 • Mistet pallplassen på hjemmebane: – Det suger

  Kajsa Vickhoff Lie lå lenge an til en pallplass, men Ester Ledecka kjørte på et senere startnummer inn 6/100 sekunder foran. Italienske Federica Brignone vant.

  Federica Brignone var i en klasse for seg og slo sveitsiske Lara Gut-Behrami med 0,61 sekunder.

  – Man blir frustrert når hun kommer i mål og er seks hundredeler foran. Fader, det der var dritkjipt, faktisk, sier Kajsa Vickhoff Lie til NRK etter fjerdeplassen.

  – Jeg skal ikke klage på en fjerdeplass, men fjerdeplass på hjemmebane, det suger, legger hun til.

  Det var tåkeproblemer nederst i Kvitfjell-løypa som skapte en del utfordringer med mange stopp og ikke minst litt forskjellige forhold for kjørerne.

  Italienske Brignone fikk til et godt til tross for tåka og kjørte ned til 1.37,30. Det var det ingen som matchet

  Kajsa Vickhoff Lie var revansjesugen etter lørdagens utkjøring. Hun endte 0,85 sekunder bak ledende Brignone i mål, noe som så ut til å holde til en tredjeplass. Det var før den tsjekkiske OL-vinneren fra 2018 satte utfor som nummer 19. Hun endte 0,79 bak vinneren.

  Ragnhild Mowinckel fikk sitt farvel med Kvitfjell. Lørdag ble hennes bebudede avslutning av karrieren behørig markert.

  Hun leverte ingen stor super-G i sitt siste verdenscuprenn på norsk jord. Hun tapte hele tiden nedover og var et stykke bak lederen i mål. Hun endte på en 10.-plass, slått med 1,56 av vinneren.

  Mowinckel står foreløpig med Norges eneste verdenscupseier denne sesongen.

  – Det var hyggelig å komme i mål til hyllesten. Jeg rettet på mye fra lørdag, men skapte en del nye. Det gikk på litt for mye tid i mellompartiet, sa Mowinckel.

  – Kajsa reddet jo hele dagen, sa Mowinckel, men det var før pallplassen glapp.

  lYRzx13sAnQ
  Foto: NTB
 • Klæbo suveren

  Johannes Høsflot Kløbo er i kjempeform og tok nok en seier i Lahti under sprinten søndag.

  Trønderen kunne kontrollere inn på oppløpet foran franske Lucas Chanavat.

  – Han vinner lekende lett. Han gjør alt så riktig som det kan gjøres, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland om Klæbo.

  Chanavat ble nummer to. Sveitseren Valerio Grond ble nummer tre. Even Northug ble nummer fire.

  – Jeg syns løypa i Lahti er vanskelig. Jeg har litt blandede følelser herfra, sier Klæbo.

  – I dag klarte jeg heldigvis å gjøre ting riktig. Det blir et litt taktisk renn, men jeg er godt fornøyd, sier Klæbo.

  Klæbo vant også 20-kilometeren lørdag og lagsprinten fredag.

  World cup Lahti
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB
 • Skistad suveren - svenske fiaskoski

  Kristine Stavås Skistad var helt suveren i sprintfinalen i langrenn for kvinner i Lahti.

  Hun kunne kontrollere inn til seier i kamp med blant annet tre svenske kvinner.

  – Det er lekestue for Skistad, som har så fenomenalt mye bedre ski enn de svenske, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland i det Skistad gikk over mål.

  Coletta Rydzek fra Tyskland ble nummer to, fulgt av tre svensker.

  - I dag har jeg gått og kost meg uti der. Jeg dro til Lahti og trodde det det skulle bli hardere sprintrenn. Men det var som et onsdagsskirenn på Konnerud, så det var bra, sier Skistad til NRK.

  Hun forteller at hun ikke har følt seg så bra tidligere i år, som under søndagens sprint i Lahti.

  - Hvordan tror det var å være svensk i ryggen din?

  – Det tror jeg var slitsomt, sier Skistad.

  For på luften ble det varslet et trolig oppvaskmøte i den svenske smøretraileren etter Lahti-rennet.

  - Maken til stor skiforskjell er det sjelden vi er vitne til, sier Aukland.

  Samtidig gled alt rett vei for Skistad. Hun tok føringen fra start i finalen og bremset deretter farten. Inne på stadion var hun deretter fullsendig overlegen.

  Allerede før finalen var det tydelig at det vanligvis suverene svenske kvinnelaget hadde problemer med skiene i Lahti.

  – Slet med ski i går sverige. Virker ganske åpenbart at gliden ikke er god nok i dag. Ikke bare sett opp mot Norge, men flere andre nasjoner. Jeg vil anta stort stressnivå i svenske smøreteamet som ikke får gjort noe ettersom skiene ligger der, sa Aukland etter semifinalene.

  I mål var Maja Dahlqvist best av de svenske kvinnene på tredjeplass. Man så hvordan Jonna Sundling og Linn Svahn slet med skiene under sprinten.

  – Hun kommer med en jækla fart inn på stadion egentlig alle ganger, spesielt semifinalen og finalen. Jeg forsøker å henge på, men det er vanskelig av og ti, sier Sundling, som ble nummer fem.

  – Handlet det om ski i dag?

  Det gjør det alltid. Det handler alltid om ski og materialer, men også egen form. Det gjelder at alt skal klaffe. I dag er Kristine utrolig sterk, sier Sundling.

  Skistad i Lahti
  Foto: Vesa Moilanen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal