Ein hardt pressa Ole Gunnar Solskjær fekk den etterlengta sigeren han trong. Og det i Jose Mourinhos gjensyn med Old Trafford.

Marcus Rashford

Marcus Rashford var kampens gigant og scora to mål mot Tottenham.

José Mourinho var langt ifrå å få den returen han drøymde om på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjær som gjekk sigrande ut av managerduellen etter ein fortent siger.

– I store delar av kampen synest eg me var fantastiske i kveld, seier Solskjær etter kampen.

Beste prestasjonen han har hatt

Etter ei veke med mange spekulasjonar om at Solskjær er nær ved å miste jobben, gjorde spesielt ein mann kvardagen langt lettare for United-manageren.

Marcus Rashford herja tidvis med Tottenham-forsvaret og kunne scora langt fleire mål enn dei to han til slutt stod igjen med.

– Det er den beste prestasjonen han har hatt under meg. Han er modig, sterk og god mot eit godt lag med sterke spelarar. Det var akkurat som han var tilbake på leikeplassen i dag, gliste United-manageren.

Ingen revansje for Mourinho

Solskjær medga at dette var svært viktige poeng etter fleire kampar der dei har gitt bort poeng mot svakare motstand.

– Denne var svært viktig for oss. Me har spelt uavgjort seks gonger i år, det er for mange. Dette var viktig læring for oss etter det som har skjedd i dei siste kampane.

Den fyrste omgangen var av det svært underhaldande slaget på Old Trafford. Heimelaget gjekk rett i strupen frå starten av og fekk utteljing alt etter sju minutt.

Marcus Rashford banka til frå langt hald og ballen gjekk inn ved venstre stolperot bak ein Gazzaniga som burde hatt kontroll.

Solskjær og Mourinho

Ole Gunnar Solskjær vann managerduellen mot mannen han erstatta i fjor.

United dominerte store delar av omgangen fullstendig og både Rashford og Jesse Lingard var begge nær stjernetreff på langskot.

Like før pause utnytta bortelaget sin aller fyrste sjanse på best mogleg vis, da Dele Alli flikka ballen over to United-spelarar og avslutta lekkert i nettveggen bak De Gea.

Avgjorde på straffe

Solskjærs menn heldt fram trykket etter pause og etter fire minutt gav det resultat i straffespark. Marcus Rashford var både mannen som skaffa straffa og sette den iskaldt i mål.

Og viste nok ein gong at han er ein mann for dei største kampane. Rashford er nå oppe i 15 mål på 42 kampar mot topplaga i England.

– Me jobba hardt for dette resultat og viste at me kan spele bra mot gode lag, sa tomålsscorar Rashford i eit intervju vist på TV 2.

Etter uavgjort både mot Sheffield United og Aston Villa, i tillegg til tapet mot Astana, kunne Ole Gunnar Solskjær endeleg juble for siger.

Ein livsviktig siger etter ei veke med spekulasjonar og avisoppslag som seier han er på veg bort frå klubben.

Laurdag ventar byderby mot Manchester City for Ole Gunnar Solskjær.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)