Hopp til innhold

Rallycross

Oppsummert

 • 12.55: VM rallycross.
 • Komm.: Carl Andreas Wold og Tommy Rustad.
 • Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

  Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.

  Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører.

  Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium. Dermed ble Solberg disket fra finalen, og Anton Marklund rykket opp som løpsvinner.

  Oliver Solberg kjører egentlig rally og har fabrikkontrakt med Hyundai, men gjorde i helgen en sjelden gjesteopptreden i rallycross.

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Bakkerud europamester i rallycross

  Andreas Bakkerud var best av alle i den siste runden av europamesterskapet i rallycross i Belgia søndag og sikret seg med det EM-tittelen.

  Fra før hadde 30-åringen fra Bergen sanket 60 poeng, og med sine 30 poeng i Belgia sikret han seg sammenlagtseieren med fire poeng ned til franske Fabien Pailler, som tok 2.-plassen. Nordmannen vant i klassen Euro RX1.

  Bakkerud har levert en god sesong der han kjempet med de beste også under runden i Frankrike for en måned siden.

  Andreas Bakkerud
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bakkerud må droppe VM-satsingen

  Økonomien tvinger Andreas Bakkerud til å droppe VM-satsingen i rallycross. Nå går han i stedet for NM-gull i gokart.

  Bakkerud opplyser i en pressemelding at det ikke blir noen rallycrossatsing på ham i år. Etter elleve sesonger med satsing strekker ikke økonomien til.

  – Jeg har vært nære å få til flere avtaler, men nå har jeg bestemt meg, det blir ikke sendt inn noen påmelding for årets VM-sesong i rallycross fra Andreas Bakkerud, sier Bakkerud.

  Bakkerud sier at han ikke ville være med uten å kunne kjempe om seier, og at det ble umulig uten en konkurransedyktig og dyr bil.

  Nå vil han ta NM-gull i gokart i Bergen i august.

  – Jeg mangler ett NM-gull i premieskapet, så det må være årets største mål, sier Bakkerud.

  Andreas Bakkerud
  Foto: Berit Roald / NTB
 • VM-runde i rallycross flyttes

  Strenge norske innreise- og karanteneregler som følge av koronapandemien gjør at det ikke blir noen VM-runde i rallycross på Hell i Trøndelag denne sesongen.

  Det bekrefter Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) onsdag.

  Portugisiske Montalegre overtar arrangøransvaret for VM-runden som skulle vært arrangert på norsk jord. Arrangementet på Lånkebanen i Stjørdal skulle etter planen gått 12. til 13. juni.

  VM-runde i rallycross på Lånkebanen på Hell.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Tilbake i leiing etter krasj

  Oliver Solberg køyrde ut og inn i eit tre på shakedown i Rally Portugal i går. Bilen fekk nokså stygge skader.

  Men mekanikarane jobba i heile natt og fekk bilen i orden igjen til dei første fartsprøvene laurdag.

  – Utruleg god jobb av laget. 13 timar, og vi er "back in business", skriv Solberg på twitter.

  Etter tre fartsprøver leier Oliver Solberg samanlagt, fordi Alexej Lukjanuk fekk ti sekunds tidsstraff for feil start. Craig Breen er nummer to, 63 sekund bak Solberg.

  Oliver Solbergs bil etter krasj
  Foto: Privat
Petter Solberg punkterte i finalen under VM-runden i rallycross søndag og trillet i mål til en femteplass.

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste