Rallycross

Oppsummert

 • 12.55: VM rallycross.
 • Komm.: Carl Andreas Wold og Tommy Rustad.
 • Bakkerud må droppe VM-satsingen

  Økonomien tvinger Andreas Bakkerud til å droppe VM-satsingen i rallycross. Nå går han i stedet for NM-gull i gokart.

  Bakkerud opplyser i en pressemelding at det ikke blir noen rallycrossatsing på ham i år. Etter elleve sesonger med satsing strekker ikke økonomien til.

  – Jeg har vært nære å få til flere avtaler, men nå har jeg bestemt meg, det blir ikke sendt inn noen påmelding for årets VM-sesong i rallycross fra Andreas Bakkerud, sier Bakkerud.

  Bakkerud sier at han ikke ville være med uten å kunne kjempe om seier, og at det ble umulig uten en konkurransedyktig og dyr bil.

  Nå vil han ta NM-gull i gokart i Bergen i august.

  – Jeg mangler ett NM-gull i premieskapet, så det må være årets største mål, sier Bakkerud.

  Andreas Bakkerud
  Foto: Berit Roald / NTB
 • VM-runde i rallycross flyttes

  Strenge norske innreise- og karanteneregler som følge av koronapandemien gjør at det ikke blir noen VM-runde i rallycross på Hell i Trøndelag denne sesongen.

  Det bekrefter Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) onsdag.

  Portugisiske Montalegre overtar arrangøransvaret for VM-runden som skulle vært arrangert på norsk jord. Arrangementet på Lånkebanen i Stjørdal skulle etter planen gått 12. til 13. juni.

  VM-runde i rallycross på Lånkebanen på Hell.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Tilbake i leiing etter krasj

  Oliver Solberg køyrde ut og inn i eit tre på shakedown i Rally Portugal i går. Bilen fekk nokså stygge skader.

  Men mekanikarane jobba i heile natt og fekk bilen i orden igjen til dei første fartsprøvene laurdag.

  – Utruleg god jobb av laget. 13 timar, og vi er "back in business", skriv Solberg på twitter.

  Etter tre fartsprøver leier Oliver Solberg samanlagt, fordi Alexej Lukjanuk fekk ti sekunds tidsstraff for feil start. Craig Breen er nummer to, 63 sekund bak Solberg.

  Oliver Solbergs bil etter krasj
  Foto: Privat
 • Bakkerud sikret VM-sølv

  Andreas Bakkerud tok sølv i rallycross-VM bak svenske Timmy Hansen. Det var kun to poeng mellom duellantene før søndagens avgjørende finale, men Hansen klarte å ro i land VM-gullet med knappest mulig margin. – Jeg er i sjokk, uttalte Hansen etter at triumfen var et faktum.

  Bakkerud
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • Køyrer for VM-tittel i Sør-Afrika

  Andreas Bakkerud (28) skal søndag kjempe om å bli den andre nordmannen, etter Petter Solberg, til å bli verdsmeister i rallycross. Før den avgjerande runden i Sør-Afrika ligg han eit poeng bak svenske Timmy Hansen. – Det her blir spanande. Eg har konkurrert mot Timmy sidan vi var 13 år gamle, så det blir moro. Det er berre å gå «all in», seier bergensaren. Bakkerud tok VM-bronse i 2016 og 2018.

  VM-runde i rallycross på Lånkebanen på Hell.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Petter Solberg punkterte i finalen under VM-runden i rallycross søndag og trillet i mål til en femteplass.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd: – Han er helt unik

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Nær sjokktap for Vipers: – Det er helt sykt

Verdens beste håndballag måtte nesten gi tapt for Fana i Bergen.

Siste nytt

 • Full gjenåpning av idretten

  Fra og med lørdag blir det full gjenåpning av idretten. Det bekreftet statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse fredag.

  Dermed vil det igjen bli åpnet for fulle tribuner etter halvannet år med strenge begrensninger.

  – En full gjenåpning er en ekstremt viktig milepæl og noe vi har ventet på hele tiden. Jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bra, og er fullstendig optimist på kulturen, idretten og frivillighetens vegne, sier kulturminister Abid Raja (V).

  Norsk Toppfotballsjef Lei Øverland er fornøyd:

  – Det er veldig gledelig, og dette gir full jubel ute blant supporterne. Vi ser veldig fram til å få alle tilbake til tribunene igjen, sier direktør Øverland i Norsk Toppfotball, som er interesseorganisasjonen til toppklubbene på herresiden, til NTB.

  Han forteller om gode tilbakemeldinger til klubbene fra dem som allerede har vært på kamper i en periode. Det er samtidig svært viktig å få muligheten til å lage enda større fotballfester.

  – Fotballen er jo noe helt annet med syngende supportere fra begge lag. Vi skal få bortesupporterne tilbake i et helt annet omfang enn vi har klart med begrensningene vi har hatt. Det blir kjempebra.

  Også resten av norsk idrett jubler for gjenåpningen.

  – Dette har vi ventet på i 18 måneder. Nå er dagen endelig kommet hvor vi får en tilnærmet normal hverdag tilbake. Endelig kan vi åpne opp dørene igjen og fylle arenaene for alle som ønsker å ta del i store idrettsøyeblikk, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Stabæk (3-0)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VM-gull til Hagenes i sykling

  Per Strand Hagenes tok VM-gull på juniorenes fellesstart i sykling fredag morgen.

  Hagenes kjørte sterkt de siste kilometerne. Først dro han en gruppe opp til en tet-trio, før han med rundt seks kilometer igjen rykket fra alle konkurrenter.

  Derfra var det ingen som klarte å følge nordmannen. I nest siste bakke fikk han den avgjørende luka. Til slutt var nordmannen 19 sekunder foran franske Gregore.

  Sykkel-NM 2021
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal