Hopp til innhold

Rally

 • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

  Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

  Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

  Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

  – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

  En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

  – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

  (NTB)

  OU7SVdPdOTc
  Foto: AFP
 • Rally Dakar-kjører Carles Falcon død etter ulykke

  Den spanske motorsyklisten har omkommet etter en krasj i Rally Dakar tidligere i januar, melder AFP.

  Laget hans TwinTrail kunngjør nyheten, ifølge Autosport. Carles Falcon døde av de alvorlige skadene han fikk i krasjen i den andre runden av Rally Dakar i Saudi Arabia.

  - Det medisinske teamet har bekreftet at den nevrologisk skaden forårsaket av hjertestans på ulykkestidspunktet ikke kunne bedres, melder teamet i en uttalelse.

  Falcon var en Rally2-Spec KTM-fører.

  Bildet viser spanske Carles Falcon på en motorsykkel i et gjørmete område. Det er tatt i Rally Dakar 6. januar.
  Foto: Reuters
 • Rovanperä forsvarte VM-tittelen i rally

  Kalle Rovanperä (23) trengte bare å fullføre Rally Sentral-Europa for å bli kåret til verdensmester for andre år på rad. Den sjansen lot ikke finnen gå fra seg.

  Det var ikke nødvendig for Rovanperä å kjøre vilt på avslutningsdagen søndag. Han kom seg trygt til mål på alle de siste fartsprøvene og ble nummer to sammenlagt i rallyet som ble kjørt på asfalt i Østerrike, Tsjekkia og Tyskland.

  Dermed har Rovanperä et forsprang ingen kan ta igjen, skriver NTB.

  Kalle Rovanperä
  Foto: STRINGER / AFP
 • Mikkelsen sikret seieren i Akropolis Rally

  Andreas Mikkelsen kjørte forrykkende i WRC2-klassen lørdag og søndag og avanserte fra 15.-plass til seier. Han var til slutt 10,3 sekunder foran briten Gus Greensmith i den nest beste klassen i rallysirkuset.

  – Det har vært en helt sinnssyk helg. Med tre punkteringer fredag og et tap på nesten to minutter skal det være umulig å vinne et WRC2-løp. Vi ga ikke opp og for første gang på lenge glemte vi alt av risiko, sa Mikkelsen til VG.

  Mikkelsen økte med seieren også sin ledelse i VM-sammendraget når tre VM-runder gjenstår.

  I den største WRC-klassen gikk seieren til finske Kalle Rovanperä. Den regjerende verdensmesteren vant med 1.31,7 minutter foran briten Elfyn Evans. Finnen økte også sin ledelse i VM-sammendraget hvor også Evans er toer.

  (NTB)

  World Rally Championship - Rally Finland
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Mikkelsen og Solberg godt i gang i Rally Estland

  Andreas Mikkelsen og Oliver Solberg leverte begge en god åpningsdag i Rally Estland. De ligger som nummer tre og fire i WRC2-klassen etter én fartsprøve.

  Mikkelsen er sju tideler bak ledende Mikołaj Marczyk fra Polen, mens Solberg er sekundet bak polakken.

  Fredag venter ytterligere sju fartsprøver for rallyeliten. Britiske Elfyn Evans og finske Esapekka Lappi deler ledelsen i toppklassen, men det er svært jevnt i alle klasser etter bare én fartsprøve.

  Det skal totalt kjøres 21 fartsprøver i Estland denne uken. Solberg vant EM-rallyet Rally Scandinavia tidligere i juli. (NTB)

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

  I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

  – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

  De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

  Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

  B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

  – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

  Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

  Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

  Kombinert
  Foto: NTB
 • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

  Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

  Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

  Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

  – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

  Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

  Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

  cLJZ5U40J_M
  Foto: NTB
 • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

  Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

  Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

  I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

  – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

  I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

  Sivert Mannsverk
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal