Rally

 • Kjører toppklassen i VM-runden

  Oliver Solberg (19) stiller blant elitekjørerne i Safari-rallyet i Kenya senere i måneden. Det blir den første VM-runden i rally i Afrika siden 2002.

  Solberg måtte nylig stå over Rally Italia Sardinia på grunn av koronakarantene. Der skulle han etter planen ha kjørt den største klassen for andre gang i karrieren.

  Nå skjer det i stedet i Nairobi mellom 24. og 27. juni. Solberg viste i WRC-debuten tidligere i år at han har tempoet inne.

  – Jeg vet at jeg snakker mye om drømmer, men dette er virkelig en av de store. 19 år er gått siden sist VM-runden i Kenya ble kjørt. At jeg får sjansen til å kjøre i den største klassen i Hyundais fabrikkbil når sporten gjør vendereis til Afrika, er enormt stort, sier Solberg i en pressemelding.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Østberg mistet ledelsen i Italia

  Den norske Citroën-føreren fikk tidsstraffen etter å ha kommet seks minutter for sent til en sjekk på den 12. fartsprøven.

  Før søndagens avsluttende prøver er Østberg 2,7 sekunder bak den finske sammenlagtlederen Jari Huttunen i klassen rett bak eliten på Sardinia.

  33-åringen ligger totalt på sjetteplass. Søndag kjører han for å ta en ny VM-rundeseier på WRC2-nivå. I fjor ble han verdensmester i den klassen. (NTB)

  Mads Østberg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Mikkelsen ferdigkjørt etter velt

  Andreas Mikkelsen må stå over Rally Italia Sardinia. Sammenlagtlederen i WRC2-klassen måtte trekke seg etter en krasj i grøfta.

  Uhellet skjedde under fredagens fjerde fartsprøve. Mikkelsen mistet kontrollen og kjørte av grusveien.

  – Bilen byttet plutselig side og ville kjøre til høyre. Jeg trodde først det var noe feil med styringen, men det kjentes fint ut da vi fikk snudd bilen. Jeg aner ikke hva som skjedde. Det er det mest bisarre jeg har opplevd, sa 31-åringen i et WRC-intervju.

  Velten oppsto innenfor fartsprøvens 100 første meter. Mikkelsen fikk hjelp til å få bilen opp fra grøfta og kjørte videre til mål. Etter en servicesjekk ble det klart at rallyet på Sardinia er over for Mikkelsen.

  – Velteburet fikk en skade. Det gjør at vi må trekke oss fra konkurransen, sa nordmannen.

  Mads Østberg, som kjører WRC2, ligger i skrivende stund på 9.-plass. Han leder sin klasse når to prøver gjenstår fredag.

  Andreas Mikkelsen Rally Tyskland
  Foto: Even Management
 • Solberg mister VM-runde

  Rallyføreren Oliver Solberg får ikke kjøre neste ukes VM-runde på Sardinia fordi faren Petter Solberg har avlagt positiv koronatest. Det opplyser teamet i en pressemelding onsdag.

  Det italienske koronaregelverket, samt reglene til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), krever at alle nærkontakter til smittede går i karantene i 14 dager. Det utelukker deltakelse på Sardinia for Oliver Solberg.

  – Man kan vel bare forestille seg hvor kjedelig dette er, men det viktigste for meg er pappas helse. Vi har sett eksempler på hvor skadelig dette viruset er. Pappa har litt feber, men er ellers i fin form, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

  Oliver Solberg sanket sine første VM-poeng med femteplassen i Rally Portugal sist helg. Han kjørte i WRC2-klassen. 19-åringen kjører på svensk lisens.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Rallyfører Mikkelsen virussmittet

  Rallyfører Andreas Mikkelsen er smittet av koronaviruset og kommer ikke til start i denne ukens VM-runde i Portugal.

  Det bekrefter motorsportprofilen på sin YouTube-kanal.

  «Jeg er selvsagt veldig, veldig skuffet over å gå glipp av Rally Portugal, men vi kommer tilbake til Sardinia», sier Mikkelsen.

  Han har ingen alvorlige symptomer som følge av sykdommen. (NTB)

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • – Messi nær ny avtale med Barca

  Lionel Messi skal nærme seg en kontrakt på to nye sesonger med Barcelona. Ifølge den spanske radiokanalen Cope har Messi gitt klubben et ja.

  Det gjenstår bare en uke av Messis kontrakt, som går ut 30. juni, men ifølge Cope skal argentineren ha fortalt Barcelona at han kommer til å godta en kontraktsforlengelse på to år.

  Den spanske radiokanalen hevder at avtalen kan bli annonsert allerede torsdag, når argentineren fyller 34 år. (NTB)

  Lionel Messi
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Raja tordner mot Uefas regnbue-nei

  Kulturminister Abid Raja sier han er dypt skuffet over Det europeiske fotballforbundets beslutning om å stanse onsdagens planlagte regnbue-markering i EM.

  – Utdaterte holdninger. Gammeldags. Manglende mot. Og manglende forståelse av sin samtid, sier statsråden til NTB om Uefas valg om å stoppe Tysklands planer.

  Bakgrunn: Uefa stopper tysk markering

  Regnbuestadion
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Orbán avlyser tur til München

  Den ungarske statsministeren, Viktor Orbán, skulle egentlig sitte på tribunen under EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn onsdag kveld.

  Det kommer han ikke til å gjøre likevel, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA. Storavisen Bild skriver det samme.

  Andre medier melder at det ikke har kommet noe offentlig informasjon om dette ennå, mens de tyske mediene spekulerer i om årsaken er de siste dagers diskusjoner rundt Uefas forbud mot å lyse opp Allianz Arena under kampen mellom Tyskland og Ungarn.

  De tyske mediene spekulerer i om årsaken er de siste dagers diskusjoner rundt UEFAs forbud mot å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger.

  Hungary Portugal Euro 2020 Soccer. Viktor Orban
  Foto: Laszlo Balogh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal