QPR-manager involvert i nye The Telegraph-avsløringer

QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink og Barnsley-assistent Tommy Wright er involvert i nye avsløringer gjort av The Telegraph vedrørende korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Jimmy Floyd Hasselbaink

SKANDALE: QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink er involvert i nye The Telegraph-avsløringer.

Foto: Adam Holt / Reuters

Hasselbaink, som leder mesterskapsserie-laget Queens Park Rangers, har blitt offer for avisens store sak om korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Avsløringer som til slutt førte til at Englands landslagssjef Sam Allardyce måtte trekke seg tirsdag.

Navngivingen av QPR-manageren kommer like etter at The Telegraph hevdet at åtte nåværende og tidligere managere i Premier League ulovlig skal ha tatt imot penger i forbindelse med spilleroverganger.

Jimmy Floyd Hasselbaink, som trodde han var i møte med representanter fra et asiatisk selskap, ble i realiteten filmet med skjult kamera av The Telegraph-journalister.

Ble filmet

I et videoklipp blir den tidligere spissen filmet mens han forhandler om å representere selskapet ved å fly til Asia for å snakke med investorer.

Etter at The Telegraph-journalistene først foreslår rundt 325.000 norske kroner for jobben, sier ikke Hasselbaink seg fornøyd med avtalen før summen ligger på et sted mellom 540.000 og 595.000 norske kroner.

Han er i videoen også åpen for ideen å signere spillere som er eid av selskapet, til tross for en mulig interessekonflikt.

Benekter anklagene

Queens Park Rangers har i en uttalelse onsdag kveld opplyst om at klubben er klar over anklagene og at de vil gjennomgå en intern etterforskning.

Hasselbaink selv har benektet anklagene i en uttalelse.

– Jeg ble kontaktet av Telegraphs Mr McGarvey og Ms Newell, som påsto å være spillernes agenter. De tilbød meg en sum for å holde en tale i Singapore. Jeg ser ikke noe uvanlig i å bli tilbudt for å bli betalt for å holde en tale. Jeg ga ingen løfter i retur.

Cellino

Leeds-eier Massimo Cellino er også blitt innblandet i denne saken.

Foto: Marco Vasini / Ap

Jeg spurte ikke QPR om å kjøpe noen av spillerne som ble sagt ble representert av Mr McGarvey og Ms Newell og gjorde ikke, og vil ikke, anbefale å kjøpe en spiller for min egen vinning. Jeg benekter alle anklagene for å ha gjort noe galt, uttaler han.

Barnsley-assistent i trøbbel

Hasselbank er ikke den eneste som er blitt navngitt i de nye avsløringene som ble publisert onsdag kveld.

Tommy Wright er også tilsynelatende i møter med det samme asiatiske firmaet.

I videoklippet mottar Barnsley-assistenten en konvolutt med 5000 pund, nærmere 54.000 norske kroner, mot at han skal hjelpe selskapets agenter med å signere Barnsley-spillere og samtidig foreslå for klubben å signere andre spillere som er representert av det i realiteten ikke-eksisterende asiatiske selskapet.

Wright, som benekter at han har gjort noe galt, er blitt suspendert av Barnsley i påvente av en intern etterforskning.

Også den kontroversielle Leeds-eieren Massimo Cellino er blitt anklaget for å ha diskutert måter hans klubb kunne komme rundt Det engelske fotballforbundets regler som hindrer tredjepartsoverganger.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP
 • Norge-Serbia utsettes

  Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia.

  Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert.

  Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes.

  – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

  Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.

  Trening Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal