Hopp til innhold

QPR-manager involvert i nye The Telegraph-avsløringer

QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink og Barnsley-assistent Tommy Wright er involvert i nye avsløringer gjort av The Telegraph vedrørende korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Jimmy Floyd Hasselbaink

SKANDALE: QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink er involvert i nye The Telegraph-avsløringer.

Foto: Adam Holt / Reuters

Hasselbaink, som leder mesterskapsserie-laget Queens Park Rangers, har blitt offer for avisens store sak om korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Avsløringer som til slutt førte til at Englands landslagssjef Sam Allardyce måtte trekke seg tirsdag.

Navngivingen av QPR-manageren kommer like etter at The Telegraph hevdet at åtte nåværende og tidligere managere i Premier League ulovlig skal ha tatt imot penger i forbindelse med spilleroverganger.

Jimmy Floyd Hasselbaink, som trodde han var i møte med representanter fra et asiatisk selskap, ble i realiteten filmet med skjult kamera av The Telegraph-journalister.

Ble filmet

I et videoklipp blir den tidligere spissen filmet mens han forhandler om å representere selskapet ved å fly til Asia for å snakke med investorer.

Etter at The Telegraph-journalistene først foreslår rundt 325.000 norske kroner for jobben, sier ikke Hasselbaink seg fornøyd med avtalen før summen ligger på et sted mellom 540.000 og 595.000 norske kroner.

Han er i videoen også åpen for ideen å signere spillere som er eid av selskapet, til tross for en mulig interessekonflikt.

Benekter anklagene

Queens Park Rangers har i en uttalelse onsdag kveld opplyst om at klubben er klar over anklagene og at de vil gjennomgå en intern etterforskning.

Hasselbaink selv har benektet anklagene i en uttalelse.

– Jeg ble kontaktet av Telegraphs Mr McGarvey og Ms Newell, som påsto å være spillernes agenter. De tilbød meg en sum for å holde en tale i Singapore. Jeg ser ikke noe uvanlig i å bli tilbudt for å bli betalt for å holde en tale. Jeg ga ingen løfter i retur.

Cellino

Leeds-eier Massimo Cellino er også blitt innblandet i denne saken.

Foto: Marco Vasini / Ap

Jeg spurte ikke QPR om å kjøpe noen av spillerne som ble sagt ble representert av Mr McGarvey og Ms Newell og gjorde ikke, og vil ikke, anbefale å kjøpe en spiller for min egen vinning. Jeg benekter alle anklagene for å ha gjort noe galt, uttaler han.

Barnsley-assistent i trøbbel

Hasselbank er ikke den eneste som er blitt navngitt i de nye avsløringene som ble publisert onsdag kveld.

Tommy Wright er også tilsynelatende i møter med det samme asiatiske firmaet.

I videoklippet mottar Barnsley-assistenten en konvolutt med 5000 pund, nærmere 54.000 norske kroner, mot at han skal hjelpe selskapets agenter med å signere Barnsley-spillere og samtidig foreslå for klubben å signere andre spillere som er representert av det i realiteten ikke-eksisterende asiatiske selskapet.

Wright, som benekter at han har gjort noe galt, er blitt suspendert av Barnsley i påvente av en intern etterforskning.

Også den kontroversielle Leeds-eieren Massimo Cellino er blitt anklaget for å ha diskutert måter hans klubb kunne komme rundt Det engelske fotballforbundets regler som hindrer tredjepartsoverganger.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal