QPR-manager involvert i nye The Telegraph-avsløringer

QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink og Barnsley-assistent Tommy Wright er involvert i nye avsløringer gjort av The Telegraph vedrørende korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Jimmy Floyd Hasselbaink

SKANDALE: QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink er involvert i nye The Telegraph-avsløringer.

Foto: Adam Holt / Reuters

Hasselbaink, som leder mesterskapsserie-laget Queens Park Rangers, har blitt offer for avisens store sak om korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Avsløringer som til slutt førte til at Englands landslagssjef Sam Allardyce måtte trekke seg tirsdag.

Navngivingen av QPR-manageren kommer like etter at The Telegraph hevdet at åtte nåværende og tidligere managere i Premier League ulovlig skal ha tatt imot penger i forbindelse med spilleroverganger.

Jimmy Floyd Hasselbaink, som trodde han var i møte med representanter fra et asiatisk selskap, ble i realiteten filmet med skjult kamera av The Telegraph-journalister.

Ble filmet

I et videoklipp blir den tidligere spissen filmet mens han forhandler om å representere selskapet ved å fly til Asia for å snakke med investorer.

Etter at The Telegraph-journalistene først foreslår rundt 325.000 norske kroner for jobben, sier ikke Hasselbaink seg fornøyd med avtalen før summen ligger på et sted mellom 540.000 og 595.000 norske kroner.

Han er i videoen også åpen for ideen å signere spillere som er eid av selskapet, til tross for en mulig interessekonflikt.

Benekter anklagene

Queens Park Rangers har i en uttalelse onsdag kveld opplyst om at klubben er klar over anklagene og at de vil gjennomgå en intern etterforskning.

Hasselbaink selv har benektet anklagene i en uttalelse.

– Jeg ble kontaktet av Telegraphs Mr McGarvey og Ms Newell, som påsto å være spillernes agenter. De tilbød meg en sum for å holde en tale i Singapore. Jeg ser ikke noe uvanlig i å bli tilbudt for å bli betalt for å holde en tale. Jeg ga ingen løfter i retur.

Cellino

Leeds-eier Massimo Cellino er også blitt innblandet i denne saken.

Foto: Marco Vasini / Ap

Jeg spurte ikke QPR om å kjøpe noen av spillerne som ble sagt ble representert av Mr McGarvey og Ms Newell og gjorde ikke, og vil ikke, anbefale å kjøpe en spiller for min egen vinning. Jeg benekter alle anklagene for å ha gjort noe galt, uttaler han.

Barnsley-assistent i trøbbel

Hasselbank er ikke den eneste som er blitt navngitt i de nye avsløringene som ble publisert onsdag kveld.

Tommy Wright er også tilsynelatende i møter med det samme asiatiske firmaet.

I videoklippet mottar Barnsley-assistenten en konvolutt med 5000 pund, nærmere 54.000 norske kroner, mot at han skal hjelpe selskapets agenter med å signere Barnsley-spillere og samtidig foreslå for klubben å signere andre spillere som er representert av det i realiteten ikke-eksisterende asiatiske selskapet.

Wright, som benekter at han har gjort noe galt, er blitt suspendert av Barnsley i påvente av en intern etterforskning.

Også den kontroversielle Leeds-eieren Massimo Cellino er blitt anklaget for å ha diskutert måter hans klubb kunne komme rundt Det engelske fotballforbundets regler som hindrer tredjepartsoverganger.

Siste nytt

 • Barcelona med årets første seier

  Barcelona fikk en tung start på årets sesong med tap i første kamp, men slo tilbake søndag.

  Klubben måtte klare seg uten superstjernen Lionel Messi som er ute med skade, men to scoringer av nysigneringen Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis.

  Antoine Griezman
  Foto: Josep Lago / AFP
 • Tutta spilte seg opp på siste runde

  Suzann Pettersen viste glimt av gammel storhet på avslutningsrunden av LPGA-turneringen i golf i canadiske Aurora søndag. Hun ble til slutt nummer 59.

  På søndagens runde noterte den norske golfprofilen seg solide sju birdier på de 18 hullene.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Godset med viktig seier

  Strømsgodset slo Sarpsborg 08 2-1 i eliteserien søndag kveld.

  Det betyr at drammenserne klatrer forbi nettopp Sarpsborg på tabellen. Fortsatt ligger de på 15.plass, men nå er de kun tre poeng bak Ranheim på kvalikplassen.

  Strømsgodset
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal