Ferdninad nektet å hilse på Terry

Anton Ferdinand ignorerte John Terry og hilste ikke på sin motstander da Queens Park Rangers holdt Chelsea til uavgjort i i lørdagens Premier League-kamp på Loftus Road.

Anton Ferdinand og John Terry

Her håndhilser de ikke. John Terry og Anton Ferdinand passerer hverandre uten å ta ham i hånden, slik prosedyren krever

Foto: GLYN KIRK / Afp

Dermed nådde bitterheten dem to imellom et nytt nivå i kjølvannet av rasisme-tiltalen etter kampen i fjor høst.

Anton Ferdinand hilste heller ikke på Ashely Cole i den tradisjonelle håndhilsingsrunden før kampstart. Nå venter trolig reaksjon fra det engelske fotballforbundet.

Den manglende håndhilsingen førte naturlig nok til en enorm pipekonsert fra hjemmepublikummet på Loftus Road.

Sa fra for flere dager siden

Kampen endte som den begynte, med 0-0. Chelsea dominerte stort før pause, men ble kjempet ut av stilen i andre omgang, og måtte derfor avgi sine første poeng denne sesongen.

Anton Ferdinand gikk for flere dager siden ut og sa at han ikke ville ta John Terry i hånden, slik Premier Leagues prosedyre er ved starten av ligakampene.

Det har ført til frykt for at håndhilsingen skulle føre til publikumsbråk. Dette er første gang lagene møtes etter at John Terry ble frikjent for beskyldningene om rasistiske tilrop mot Fedinand da lagene møttes i oktober i fjor.

Skulle hilse

QPR og Chelsea møttes i FA-cupen i januar og i returkamp i ligaen i april, men da bestemte FA at håndhilsningene skulle droppes. Denne gangen krevde de at den skulle gjennomføres.

Ferdinand sa ogå at han heller ikke ville håndhilse på Ashley Cole. Cole vitnet for Terry i saken, og bidro dermed til at Terry ble frikjent.

Det har de siste dagene også kontakt mellom klubbene for å få spillerne til å håndhilse på hverandre slik seremonien krever.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp