Hopp til innhold

Preget Henderson fikk trøst av Klopp: – Jeg er knust

Liverpool-kaptein Jordan Henderson mener de ikke fikk som fortjent i mesterligafinalen. Følelsesmessig var han helt i kjelleren etter tapet mot Real Madrid.

hendo

TRØST: Jürgen Klopp la armen rundt eleven sin etter tapet i Mesterligaen.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Jeg er åpenbart skuffet. Jeg er knust, sier Jordan Henderson, halvannen time etter å ha gått av banen som tapende mesterligafinalist.

Han er kun den andre Liverpool-spilleren for kvelden som kaster blikket sidelengs og opp fra betongen i underetasjen av mektige Stade de France. Henderson tar seg tid til ett stopp foran britiske medier, VG og NRK.

– Vi klarte ikke å finne veien til nettmaskene. Vi klarte bare ikke å få den flaksen vi trengte, sier Henderson.

Rødtrøyenes kaptein spilte 77 minutter mot Real Madrid. Han bidro til at de lenge hadde et overtak på banen, men klarte ikke å forhindre at det ble et nytt finaletap mot spanjolene, slik det ble i 2018.

– Det er fortsatt vanskelig å takle det. Det er vanskelig å snakke om det. Det føltes ut som om vi hadde 3–4 gode sjanser.

Men det ble ingen mål av sjansene.

Les også Keeperhelten hylles etter Real Madrids triumf: – Jeg kan ikke tro det

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Thibaut Courtois sto som en vegg for Real Madrid, og i andre enden satte Vinicius Jr. kampens eneste mål.

Kroppsspråket og måten Henderson snakker på oser av skuffelse. For noen uker siden ble det snakket om at Liverpool kunne vinne fire titler i sesongen 2021/22. FA-cupen og ligacupen var allerede innkassert.

Sist søndag røk Premier League-tittelen etter en enorm snuoperasjon fra Manchester City mot Aston Villa.

– Vi har gitt alt

Og sent lørdag kveld skjønte spillerne at det ikke ble flere enn to pokaler.

– Vi har gitt alt hele sesongen, og vi kan ikke gjøre mer enn det, sier Henderson.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

TUNGT: Jordan Henderson (f.v.), Virgil van Dijk og Thiago etter at Vinicius Jr. sendte Real Madrid i føringen.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Liverpool-manager Jürgen Klopp sa til BT Sport at fansen måtte booke hotellrom i neste års finaleby, Istanbul, med en gang. De skulle tilbake.

– For å være ærlig er han veldig god i disse situasjonene. Han ser det større bildet. Som spiller er det vanskeligere, men vi skal bruke dette til å bli bedre og sterkere, sier Henderson, som forteller at Klopp tok ordet i garderoben etter kampen.

Gjennomfører parade søndag

– Han sa det vi snakker om. Vi har gitt alt hele sesongen i hver turnering. Noen ganger så får man ikke det man fortjener, som var tilfelle i kveld.

Klopp trøstet Henderson og resten av spillerne på gresset etter kampen.

Den engelske 31-åringen var blant dem som var mest synlig preget av tapet. Han håper imidlertid at de om noen uker skal kunne se tilbake på sesongen som noe positivt, selv om det virker vanskelig nå.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

TRØSTET: Jürgen Klopp delte ut klemmer til spillerne sine etter kampen.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Når engelskmennene returnerer til Liverpool søndag, vil de bli hedret med en parade gjennom byen for å feire sesongen.

– Selv om ingen på denne planeten kan skjønne hvorfor vi skal ha en parade i morgen, kommer vi fortsatt til å gjøre det. Jeg håper virkelig alle som har muligheten til å komme til Liverpool er der i morgen og feirer den fantastiske sesongen vi har hatt sammen, sier en revansjelysten Klopp etter kampen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal