Hopp til innhold

Preget Henderson fikk trøst av Klopp: – Jeg er knust

Liverpool-kaptein Jordan Henderson mener de ikke fikk som fortjent i mesterligafinalen. Følelsesmessig var han helt i kjelleren etter tapet mot Real Madrid.

hendo

TRØST: Jürgen Klopp la armen rundt eleven sin etter tapet i Mesterligaen.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Jeg er åpenbart skuffet. Jeg er knust, sier Jordan Henderson, halvannen time etter å ha gått av banen som tapende mesterligafinalist.

Han er kun den andre Liverpool-spilleren for kvelden som kaster blikket sidelengs og opp fra betongen i underetasjen av mektige Stade de France. Henderson tar seg tid til ett stopp foran britiske medier, VG og NRK.

– Vi klarte ikke å finne veien til nettmaskene. Vi klarte bare ikke å få den flaksen vi trengte, sier Henderson.

Rødtrøyenes kaptein spilte 77 minutter mot Real Madrid. Han bidro til at de lenge hadde et overtak på banen, men klarte ikke å forhindre at det ble et nytt finaletap mot spanjolene, slik det ble i 2018.

– Det er fortsatt vanskelig å takle det. Det er vanskelig å snakke om det. Det føltes ut som om vi hadde 3–4 gode sjanser.

Men det ble ingen mål av sjansene.

Les også Keeperhelten hylles etter Real Madrids triumf: – Jeg kan ikke tro det

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Thibaut Courtois sto som en vegg for Real Madrid, og i andre enden satte Vinicius Jr. kampens eneste mål.

Kroppsspråket og måten Henderson snakker på oser av skuffelse. For noen uker siden ble det snakket om at Liverpool kunne vinne fire titler i sesongen 2021/22. FA-cupen og ligacupen var allerede innkassert.

Sist søndag røk Premier League-tittelen etter en enorm snuoperasjon fra Manchester City mot Aston Villa.

– Vi har gitt alt

Og sent lørdag kveld skjønte spillerne at det ikke ble flere enn to pokaler.

– Vi har gitt alt hele sesongen, og vi kan ikke gjøre mer enn det, sier Henderson.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

TUNGT: Jordan Henderson (f.v.), Virgil van Dijk og Thiago etter at Vinicius Jr. sendte Real Madrid i føringen.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Liverpool-manager Jürgen Klopp sa til BT Sport at fansen måtte booke hotellrom i neste års finaleby, Istanbul, med en gang. De skulle tilbake.

– For å være ærlig er han veldig god i disse situasjonene. Han ser det større bildet. Som spiller er det vanskeligere, men vi skal bruke dette til å bli bedre og sterkere, sier Henderson, som forteller at Klopp tok ordet i garderoben etter kampen.

Gjennomfører parade søndag

– Han sa det vi snakker om. Vi har gitt alt hele sesongen i hver turnering. Noen ganger så får man ikke det man fortjener, som var tilfelle i kveld.

Klopp trøstet Henderson og resten av spillerne på gresset etter kampen.

Den engelske 31-åringen var blant dem som var mest synlig preget av tapet. Han håper imidlertid at de om noen uker skal kunne se tilbake på sesongen som noe positivt, selv om det virker vanskelig nå.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

TRØSTET: Jürgen Klopp delte ut klemmer til spillerne sine etter kampen.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Når engelskmennene returnerer til Liverpool søndag, vil de bli hedret med en parade gjennom byen for å feire sesongen.

– Selv om ingen på denne planeten kan skjønne hvorfor vi skal ha en parade i morgen, kommer vi fortsatt til å gjøre det. Jeg håper virkelig alle som har muligheten til å komme til Liverpool er der i morgen og feirer den fantastiske sesongen vi har hatt sammen, sier en revansjelysten Klopp etter kampen.

Siste nytt

 • Kolstad fikk bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld.

  Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen.

  Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål.

  Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet.

  Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille.

  Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper.

  KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

  Kolstad-trener Christian Berge.
  Foto: AP
 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB
 • Halve herrelandslaget må stå over NM

  Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka.

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget.

  Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune.

  – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK.

  Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene.

  – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune.

  Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet.

  I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding.

  Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Amundsen Valnes
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal