Hopp til innhold

Politiet startet dopingetterforskning før razziaen i Tour de France

Fransk politi utførte en razzia på hotellet til sykkellaget Bahrain Victorious onsdag kveld. Politiet sier at det har pågått en etterforskning av sykkellaget.

Tour de France

AKSJONERTE: En politimann avbildet foran lagbussen til Bahrain Victorious, dagen etter politirazziaen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

En uttalelse fra påtalemyndigheten i Marseille sier at det ble åpnet etterforskning mot sykkellaget 3. juli.

Undersøkelsene på hotellet torsdag skulle ifølge politiet avdekke mulig erverv, transport, besittelse og import av forbudte stoffer.

Politiet bekrefter at de som en del av den pågående etterforskningen, gjennomførte et søk på hotellrommene til medlemmene av sykkellaget.

– Vi hadde besøk av politiet. De spurte om rytternes treningsdata, og de sjekket bussen, sier lagsjefen til sykellaget, Milan Erzen, til Cycling News.

– De forstyrret utøverne i en times tid, og til slutt sa de «tusen takk». De fortalte oss ikke hva som var grunnen til besøket, men det skal vi finne ut via våre advokater i dag, forteller Erzen videre til Cycling News.

I tillegg til konfiskerte treningsdata og sjekk av bussen, ble også lagets hotellrom gjennomsøkt.

Ifølge sykkelnettstedet skal ingen ha blitt arrestert. De hevder også å sitte på informasjon som tilsier at det var opp mot 50 politibetjenter til stede under aksjonen. Andre kilder hevder det var nærmere 12.

Hotellet det er snakk om skal være Novotel de Lescar i Pau – byen der torsdagens Tour de France etappe starter.

– Det er ikke ideelle forberedelser til en dag som dette med kamp om lagkonkurransen og klatretrøyen, sier lagets pressesjef Rayan Ajaji til TV 2.

– Å gjennomsøke rommene var politiets prioritet og så var det å laste ned treningsfilene. Inntil nå er det ingen opplysninger til hvorfor de gjennomførte razziaen, så neste steg er å finne ut hvorfor det skjedde, sier Ajaji.

Tour de France

I tillegg til konfiskerte treningsdata og sjekk av bussen, ble også lagets hotellrom gjennomsøkt.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Røpet ikke grunnen

Også laget Movistar bodde på det samme hotellet, men skal ikke ha fått besøk av politiet.

I en pressemelding på sine nettsider skriver laget at de samarbeidet med politiet under aksjonen. Videre står det at de ikke fikk sett noen arrestordre, men at de likevel samarbeidet med betjentene.

Politiaksjonen skal ha vært over rundt kl. 02.00 natt til torsdag lokal tid.

Ifølge Reuters-journalist Julien Prétot skal politiet ha jobbet med en sak på Bahrain Victorious siden i fjor.

Skjermbilde fra Twitter. Julien Prétot.
Foto: Skjermbilde fra Twitter. 15. juli 2021, 12.21.

Ble nylig beskyldt for doping

Senest i forrige måned måtte Bahrain Victorious-sjefen Erzen forsvare laget, etter at det hadde kommet anonyme beskyldninger om doping mot laget.

Det ble stilt spørsmål om lagets resultater i både Giro d'Italia og Critérium du Dauphiné.

Giro d'Italia

ETAPPESEIER: Italienske Damiano Caruso jublet for en etappeseier i årets Giro.

Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Lagets Damiano Caruso ble dømt for brudd på dopingreglene tilbake i 2012. I årets Giro endte han på andreplass sammenlagt, mens i Criterium du Dauphine ble det tre etappeseirer for laget.

Til Cycling News bekrefter laget at onsdagens aksjon ikke vil påvirke deres deltagelse i Tour de France. Det vil si at alle rytterne deltar som planlagt på torsdagens etappe.

Bahrain Victorious har hatt en sterk tour så langt. Matej Mohoric og Dylan Teuns har hver sin etappeseier og Wout Poels er i klatretrøyen før den 18. etappen.

Siste nytt

  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    Brandsegg
    Foto: NTB
  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal