Hopp til innhold

– Kanskje den mest «crazy» etappen i moderne tid

Tadej Pogacar leverte en etappe vi knapt har sett maken til da han hentet inn flere minutter på sine argeste konkurrenter. Samtidig overtok han den gule ledertrøya.

Belgiske Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) vant den åttende etappen av årets Tour de France, men det var fjorårsvinner Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) som stod for den største prestasjonen.

For sloveneren klinte tidlig til på det som var årets første skikkelige fjelletappe, og ingen klarte å følge 22-åringen.

– Det er knapt så man tror det man opplever, utbrøt NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg i det unggutten syklet opp lørdagens siste stigning Col de la Colombière.

– Et helt annet nivå, stemte sykkelekspert Sondre Sørtveit i.

Etter dagens ritt leder Pogacar med ett minutt og 48 sekunder over andreplass, Wout Van Aert (Jumbo-Visma) i kampen om sammenlagtseieren.

Klatret som ingen andre

Pogacar tok nemlig inn tre minutter og 20 sekunder på de andre favorittene gjennom etappen og var fullstendig overlegen i klatringen.

– Man må utnytte mulighetene som dukker opp og ta et sekund her og et sekund der, men han har måttet føle seg som en million i dag og at han klarer å hente minutter på sine argeste konkurrenter er helt vanvittig, kommenterte Sondre Sørtveit.

Tadej Pogacar

Her innser Richard Carapaz at slaget er tapt og Tadej Pogacar rykker ifra.

Foto: Thomas Samson / AFP

– Det er kanskje den mest «crazy» Tour de France-etappen i moderne tid? Kommenterte TV 2s Christian Paasche like før målgang.

– Jeg tror ikke du tar for store ord i munnen, svarte ekspert Mads Kaggestad og fortsatte:

– Her brytes reglene for den måten det er blitt kjørt på. Det er rytter mot rytter, i de store lagene kjører rytterne hver for seg. Samarbeidet er borte og hierarkiet i laget forsvinner.

– Kan ikke skjønne at noen andre skal vinne

Sørtveit forteller at han ble blåst av banen av prestasjonen og at denne etappen ikke vil gå i glemmeboka med det første.

– Den kommer til å stå igjen som en av de mest ekstreme etappene på mange år. Rytterne brukte første halve delen av etappen på å skape brudd. Da det ble litt roligere slo Pogacar «knockout» på alt og alle.

– I mine øyne må det noe ekstraordinært til for at han ikke skal vinne Tour de France. Jeg kan ikke skjønne at noen andre kan ta det nå, legger han til.

Sørtveit forteller at om noen andre skulle klare det må de spille taktisk og isolere ham i kommende etapper.

Hovedpersonen selv er mer beskjeden.

– Jeg har ikke avgjort touren. Det er fortsatt lenge igjen, alt kan skje, sier Pogacar etter etappen.

Tok over den gule trøyen i regnet

Lørdagens etappe var preget av regnvær og tunge bakker. Rytterne skulle over tre førstekategoriserte stigninger, og det var ventet at det skulle skje store omveltninger i sammenlagtkampen.

Den hypotesen sviktet ikke. Et stort brudd ble til slutt til to da canadiske Michael Woods og Teuns brøt seg løs. Der måtte Woods slippe.

– På den første av de tre stigningene la jeg merke til at Ineos-rytterne ikke var på topp. Da sa jeg at vi måtte holde oppe presset, sier Pogacar.

Teuns holdt til slutt unna og kunne juble for sin andre etappeseier i Tour de France.

Dylan Teuns

Dylan Teuns kunne løfte armene da han passerte målstreken, men det var Pogacar som overtok den gule ledertrøyen.

Foto: Stephane Mahe / Reuters

30 kilometer før mål våknet endelig Tadej Pogacar. Bortsett fra da sloveneren vant onsdagens tempoetappe, har han vært ganske passiv i kampen om den gule ledertrøya.

Han fikk med seg Richard Carapaz, som er Ineos nye sammenlagtmann etter at kaptein Geraint Thomas har falt for langt bak i sammendraget. Carapaz måtte slippe den unge sloveneren tidlig, og Pogacar stakk med det fra sine største utfordrere.

Pogacar tok dermed over den gule trøya etter lørdagens etappe.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal