Hopp til innhold

Northug må droppe NM-sprinten: – Med tanke på OL er det kritisk

Petter Northug er forkjølet og må derfor stå over sprinten under NM.

Petter Northug

SYK: Petter Northug står over sprinten.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Han våknet til tett nese og hosting natt til mandag, så han har fått en forkjølelse, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NRK.

Northug gikk Skandinavisk Cup-renn i Piteå i helgen, men mislyktes fullstendig. Etter konkurransen i Sverige ble han forkjølet.

Northug måtte også stå over den nasjonale åpningen på Beitostølen på grunn av sykdom.

– Vi angrer ikke på at vi dro til Piteå. Han følte at han var klar. Han var frisk og rask, og det hadde gått bra på trening de siste dagene før Piteå.

– At skiløpere blir forkjølet, skjer bare. Dessverre er det sånn, forteller Kveen.

Kveen

KRITISK: Northugs trener Stig Rune Kveen er bekymret.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Kritisk med tanke på OL

Sykdommen kommer på verst tenkelige tidspunkt for Northug. Det var under sprinten på NM at Petter Northug skulle bevise for langrennsledelsen at han var god nok for OL-troppen.

Etter en skuffende start på sesongen, måtte langrennsikonet bevise form både under NM på Gåsbu denne uken og under verdenscupen i Planica neste helg om han skulle ha håp om en OL-plass.

– Vi informerte langrennsledelsen på mandag. Vi håpet selvfølgelig at det skulle løsne litt. Vi håper at han kan gå en NM-distanse etter hvert. Med tanke på OL er det kritisk. Han mister en mulighet til å vise seg frem, sier Kveen.

Løfshus

MÅ PRESTERE: Landslagssjef Vidar Løfshus sier Northug må på pallen i Planica.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skuffet Northug

Kan det bli aktuelt å gå på lørdag?

– Hvis helsa blir bedre, er det aktuelt. Hvis han kjenner at han er 100 prosent. Men vi tar det dag for dag og håper at det løsner, sier Kveen, som forteller at Northug er svært skuffet nå.

– Ja. Han ønsker å gå skirenn. Når du våkner og er forkjølet, er det kjipt.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier imidlertid til NRK at alt håp om OL-plass ikke er ute for Northug. Men da må skikongen prestere under verdenscuphelgen i Planica neste helg.

Et godt resultat fra verdenscupen teller bedre enn et godt resultat fra NM, sier landslagssjefen.

– Nå må han på pallen i Planica, sier Løfshus.

Torgeir Bjørn

SVEKKER OL-SJANSENE: Ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Sjansene for OL er små

NRKs ekspert Fredrik Aukland ser på Northugs OL-sjanser som veldig små etter sykdommen.

– Sjansene for at han kommer til OL er nå veldig små. Han har én mulighet, og den må han bruke hundre prosent. Ellers tror jeg OL er kjørt, sier Aukland.

– Petter Northug har fortsatt til gode å vise et godt resultat. NM-sprinten var den viktige konkurransen for ham. Nå blir det enda vanskeligere å kvalifisere seg til OL, mener han.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn mener også at Northugs OL-sjanser er svekket.

– Jeg tror det er under 50 prosents sjanse for at Northug kommer seg til OL nå, konkluderer Torgeir Bjørn.

– NM-sprinten var viktig for ham å vise seg frem i, hvis han skal gå noen sprint i OL. Det at han ikke går NM-sprinten betyr at han bare har en mulighet til å overbevise landslagsledelsen og det er i Planica.

– Han er avhengig av å gjøre et bra løp der, og muligens være i finalen og på pallen, for i det hele tatt kunne få gå noen sprint i OL, forteller han.

Les også: Årets sesong helt spesiell for Northug: – Aldri levert så dårlig

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal