Hopp til innhold

Pappa Ingebrigtsen takker for stjernestøtten: – Fint at det kommer

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen forsøker å styre unna artikler og kommentarfelt der sønnene nevnes, men setter stor pris på fine ord fra Petter Northug og John Arne Riise.

Norgesmesterskapet i friidrett 2016.

TAKKER: Gjert Ingebrigtsen og sønnen Jakob sammen under NM på Askøy i 2016. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Etter første øvelse i Blinkfestivalen onsdag kveld, snakket både Northug og Riise til NRK om sjikanen Jakob Ingebrigtsen har opplevd i sosiale medier og de «cocky» faktene også spesielt Northug er kjent for.

– Det var en kollega som viste meg den saken. Jeg så Northug uttalte at Jakob må være den han er, og det er jo fint. Det er fint at det kommer slike støtteerklæringer, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

– Det er fra mennesker som vet hvordan det er at folk kommenterer det de gjør på nett. De er vel til og med topp fem i Norge på den biten, så de vet nok hva de snakker om. Når man først er der ute og gjør en jobb, er det greit at man får den støtten.

Leser ikke kommentarfelt

Sandnes-karen forteller at både han og familien forsøker å styre unna det som skrives om friidrettssønnene - og da spesielt i kommentarfelt og i sosiale medier.

– Vi har sluttet å lese dette, rett og slett. Vi må bare velge det vekk. Det er ingen som liker å bli mislikt for noe som helst. Da er det bedre å la være å lese det. Så får de som vil kommentere få holde på med det, sier Ingebrigtsen.

– Dere har fått mye støtte og fine meldinger den siste tiden?

– Vi får ikke med oss det, men det er hyggelig om det er et slikt engasjement.

Aldri noen tvil på dagens 3000 meter hekk.

– Det kryr av idioter som vil ha meninger. Det må han gi faen i, og det tror jeg han er typen til å gjøre. Sånn er det i Norge. Har du suksess, er det mange som hater det. Det vil det være i Jakobs tilfelle også. Han skal springe fortest mulig og bli best mulig, sier Northug.

– Han skal bare være seg sjøl. Det er en grunn til at han er så god, og det er fordi han er den han er. Han må ikke endre på det fordi folk mener det, var rådet fra John Arne Riise.

Trener ikke med hinder

Jakob Ingebrigtsen er nå hjemme i Sandnes for å lade opp til VM i London der 16-åringen skal løpe 3000 meter hinder.

Men det betyr ikke at friidrettsgjengen trener med hinder den neste uka.

– Vi kommer ikke til å nærme oss et hinder. Vi har har aldri trent med hinder, og har diskutert oss frem til at det er feil tidspunkt å begynne med det én uke før VM. Det gidder vi ikke bruke tid på, sier Gjert.

Sportsnyheter

Sklitaklet av hovedkonkurrenten – søstrene sikret likevel NM-gull

Tidlig i kvinnenes stafett gikk favorittene på trynet. Likevel tok søstrene Silje-, Astrid- og Kari Øyre Slind NM-gull på stafett for Oppdal IL.

Siste nytt

 • En norsk hopper topp ti i Østerrike

  Thea Minyan Bjørseth (8. plass) og Heidi Dyhre Traaserud (22. plass) ble beste norske i verdenscuprennet i liten bakke i Hinzenbach.

  Det var ny personlig bestenotering for Traaserud i verdenscupen, mens det er Bjørseths 19. topp ti plassering i verdenscupen så langt i hennes karriere.

  Hjemmefavoritten Eva Pinkelnig fra Østerrike ledet før finaleomgangen og leverte et strålende hopp også i finaleomgangen.

  Hun hoppet 90,5 meter, noe som er dagens lengste hopp, og vant overlegent.

  Slovenske Nika Prevc (2. plass) og Jacqueline Seifriedsberger (3. plass) tok de andre pallplassene.

  Kjersti Græsli lå på en 18. plass etter førsteomgang og hoppet seg opp til 13. plass. Det er også hennes karrierebeste.

  Silje Opseth klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen.

  Neste renn er i Lahti i Finland 1. mars, før verdenscupsesongen rundes av med Raw Air i Oslo, Trondheim og Vikersund.

  Bjørseth
  Foto: NTB
 • Forhåndsfavoritten skuffet da Åsen vant NM-gull

  Klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere ett minutt på Åsen på sisteetappen.

  Magne Haga holdt unna for forhåndsfavoritten, og sikret NM-gull foran Byåsen, som måtte nøye seg med sølv, mens Rustad tok bronse.

  Byåsen, og Even Solem Michelsen, slet med feste på skiene da tre lag skilte seg ut på førsteetappen.

  Forhåndfavoritten Byåsen var 15 sekunder bak, da både Oseberg Skilag, Nitteldal, Åsen og Hommelvik rykket fra i tet.

  Ved veksling var Byåsen 25 sekunder bak Oseberg i tet.

  Magnus Øyaas Håbrekke gjorde alt han kunne for å gi Klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, og spiste sakte men sikkert opp sekunder på Hommelvik, Åsen, Nittedal og Drammens Ballklubb, på sin etappe.

  Men Håbrekke fikk det tungt på sisterunden, da han måtte slippe ryggen til Iver Tildheim Andersen for Rustad, som tok opp jakten på tetgruppa.

  – Hvor blir det av Byåsen?, sa Jann Post, idet Byåsen var 53 sekunder bak Åsen i tet på passeringspunktet ved 17, 6 kilometer.

  – Nå har Byåsen for tiden verdens beste ankermann i Johannes Høsflot Klæbo, men han kan ikke trylle han heller, supplerte Torgeir Bjørn.

  Y1KnpASGrC8
  Foto: NTB
 • Bjørseth og Traaserud i pallkampen i Hinzenbach

  Thea Minyan Bjørseth (8.-plass) og Heidi Dyhre Traaserud (9.-plass) gjorde gode hopp i førsteomgang av verdenscuprennet i liten bakke i Hinzenbach.

  Hjemmefavoritten Eva Pinkelnig fra Østerrike leder før finaleomgangen etter et hopp på 90 meter.

  Kjersti Græsli var beste norske under kvalifiseringen med 17.-plass, men i førsteomgangen landet hun på 83 meter og ligger på en foreløpig 18.-plass.

  Silje Opseth fikk bare til et svev på 77,5 meter. Dermed ble det 31.-plass og hun klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen.

  Ingvild Synnøve Midtskogen stilte ikke til start under kvalifiseringen og var dermed ikke med under rennet. (NTB)

  Verdenscup hopp kvinner
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal