Hopp til innhold

Pappa Ingebrigtsen takker for stjernestøtten: – Fint at det kommer

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen forsøker å styre unna artikler og kommentarfelt der sønnene nevnes, men setter stor pris på fine ord fra Petter Northug og John Arne Riise.

Norgesmesterskapet i friidrett 2016.

TAKKER: Gjert Ingebrigtsen og sønnen Jakob sammen under NM på Askøy i 2016. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Etter første øvelse i Blinkfestivalen onsdag kveld, snakket både Northug og Riise til NRK om sjikanen Jakob Ingebrigtsen har opplevd i sosiale medier og de «cocky» faktene også spesielt Northug er kjent for.

– Det var en kollega som viste meg den saken. Jeg så Northug uttalte at Jakob må være den han er, og det er jo fint. Det er fint at det kommer slike støtteerklæringer, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

– Det er fra mennesker som vet hvordan det er at folk kommenterer det de gjør på nett. De er vel til og med topp fem i Norge på den biten, så de vet nok hva de snakker om. Når man først er der ute og gjør en jobb, er det greit at man får den støtten.

Leser ikke kommentarfelt

Sandnes-karen forteller at både han og familien forsøker å styre unna det som skrives om friidrettssønnene - og da spesielt i kommentarfelt og i sosiale medier.

– Vi har sluttet å lese dette, rett og slett. Vi må bare velge det vekk. Det er ingen som liker å bli mislikt for noe som helst. Da er det bedre å la være å lese det. Så får de som vil kommentere få holde på med det, sier Ingebrigtsen.

– Dere har fått mye støtte og fine meldinger den siste tiden?

– Vi får ikke med oss det, men det er hyggelig om det er et slikt engasjement.

Aldri noen tvil på dagens 3000 meter hekk.

– Det kryr av idioter som vil ha meninger. Det må han gi faen i, og det tror jeg han er typen til å gjøre. Sånn er det i Norge. Har du suksess, er det mange som hater det. Det vil det være i Jakobs tilfelle også. Han skal springe fortest mulig og bli best mulig, sier Northug.

– Han skal bare være seg sjøl. Det er en grunn til at han er så god, og det er fordi han er den han er. Han må ikke endre på det fordi folk mener det, var rådet fra John Arne Riise.

Trener ikke med hinder

Jakob Ingebrigtsen er nå hjemme i Sandnes for å lade opp til VM i London der 16-åringen skal løpe 3000 meter hinder.

Men det betyr ikke at friidrettsgjengen trener med hinder den neste uka.

– Vi kommer ikke til å nærme oss et hinder. Vi har har aldri trent med hinder, og har diskutert oss frem til at det er feil tidspunkt å begynne med det én uke før VM. Det gidder vi ikke bruke tid på, sier Gjert.

Siste nytt

 • USA-spiss til undersøkelser

  Tirsdag la Christian Pulisic sin skade en demper på feiringen etter USAs 1-0-seier over Iran som sikret avansement fra gruppespillet i VM.

  Onsdag dukker nye skadebekymringer opp: Angrepsspiller Josh Sargent må til MR for en skade i ankelen.

  Sargent ble byttet ut noen minutter før full tid på grunn av skader, og nå spørs det om han blir klar til lørdagens åttedelsfinale mot Nederland.

  – Jeg er ikke sikker på hvor ille det er. Vi skal gjøre alt vi kan og forhåpentligvis er det ikke så ille, sier Sargent til The Athletic.

  Pulisic gikk langt i å friskmelde seg selv etter kollisjonen som sendte ham til sykehus, mens USA nå venter i spenning på resultatene fra undersøkelsene til Sargent som skal gjennomføres onsdag.

  WCup Iran United States Soccer
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tiger Woods ber LIV-sjefen gå av

  Golfikonet Tiger Woods har sett seg lei av den negativt ladede stemningen mellom PGA- og LIV-touren og ber LIV-direktør Greg Norman forlate stillingen.

  I mediene har Woods kjempet hardt mot den Saudi-Arabia-finansierte LIV-touren. Der er tidligere verdensener Norman sjef.

  PGA- og LIV-touren har stevnet hverandre i håp om å få det som de vil. Spillerne har også fått lide, der de som tar overgang til LIV-touren, blir bannlyst fra alle PGA-turneringer. De har svart med å saksøke PGA. Woods ber nå om at tourene gir opp kampen mot hverandre, men tror ikke det kan skje så lenge Norman er der.

  – Ikke akkurat nå. Ikke med deres lederskap og ikke med Greg og hans fiendtlighet mot touren (PGA). Jeg kan ikke se at det vil skje, sier Woods, ifølge The Guardian.

  Rory McIlroy har tidligere tatt til orde for at Norman må gi seg i stillingen sin, noe Woods støtter.

  – Som Rory har sagt, så tror jeg at vi først kan finne en løsning om Greg drar. Jeg tror det må starte med lederskapet på deres side, at de må forstå at det som skjer nå, ikke er det beste for golfens fremtid, sier Woods.

  Tidligere har det blitt meldt at Woods fikk et tilbud på rundt sju milliarder kroner for å slutte seg til LIV-touren. (NTB)

  World Challenge Woods Golf
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Arctic Race til Nordkapp i 2023

  Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino.

  2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum.

  1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp.

  Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

  – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen.

  Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)

  Arctic race 2022, etappe 4, Trondheim.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste