Hopp til innhold

Pappa Carlsen falt fra taket – tror han rekker VM

Magnus Carlsens viktigste støttespiller, pappa Henrik, har hatt en smertefull oppladning til sjakk-VM. I slutten av oktober ble han lagt inn på sykehus etter et fall.

Magnus Carlsen og Henrik Carlsen

Manager Henrik Carlsen (t.h) er en viktig brikke i Team Carlsen. Dét planlegger han å være også i Dubai-VM – til tross for en vond ankelskade.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Jeg falt fra taket og klarte ikke å ta godt nok imot med beinet. Jeg har skadet ankelen og har satt inn en skinne, sier Henrik Carlsen til NRK.

Ikke bare er Henrik faren til Magnus Carlsen. Han er også manager og sjakkstjernens viktigste støttespiller og teammedlem. Sammen har de reist jorden rundt på sjakkturneringer i over 20 år.

Om en drøy uke flytter Magnus Carlsen sin første brikke under sjakk-VM i Dubai.

– Planen er å dra

Skaden kommer med andre ord på et ubeleilig tidspunkt.

– Det var bare så vidt det gikk galt. Jeg var på sykehuset i to dager, og hinker rundt her, sier Henrik Carlsen.

Magnus og Henrik Carlsen

Henrik Carlsen har fulgt sønnen kloden rundt. Her er duoen avbildet i Dubai i 2004.

Foto: KAMRAN JEBREILI / AP

Som følge av ankelskaden får ikke manageren hjulpet til med like mye av det praktiske som han pleier i forbindelse med et VM.

På spørsmål om ulykken vil ha noen betydning for Magnus, svarer han:

– Jeg håper ikke det. Den største forskjellen vil være at han har en far som går rundt på krykker. Jeg kan ikke være med på sport og lignende ting, ellers har det lite betydning, svarer han.

– Når avgjøres det om du drar til Dubai?

– Planen er å dra til Dubai.

Utskiftninger i støtteapparatet

NRKs sjakkekspert, Torstein Bae, synes det er leit at å høre om Carlsen-managerens VM-oppladning. Bae beskriver Henrik som den «fremste brikken i Carlsens støtteapparat».

– Det har han vært helt siden barndommen. Han ordner med alt praktisk og er en pappa som støtter sønnen i tykt og tynt. Som manager har han også en tydeligere formell rolle i å bistå med alt som kan oppstå under et verdensmesterskap, sier Bae og fortsetter:

– Hvis han ikke vil kunne dra nedover, vil jeg absolutt si at det er et alvorlig slag for Magnus. Henrik er en mann han absolutt har behov for å ha der nede, både når det gjelder tryggheten og det praktiske.

Verdensmesteren har alltid med seg et større støtteapparat under VM. Carlsen har tidligere bekreftet overfor VG at det blir noen utskiftninger, men vil ikke avsløre hvem han tar med seg til Dubai.

Tidligere har teamet bestått av Espen Agdestein (ex-manager), Henrik Carlsen, Brede Kvisvik (lege), Magnus Forssell (kokk) og Bjørn Gunnar Nesse (altmuligmann).

Sjakk-VM vises på NRK fra og med fredag 26. november.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år – slo Fiorentina 2-1 i conferenceligafinalen

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av conferenceligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  Kampen ble stoppet i to minutter for å få skaden bandasjert.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i krysset.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viasat-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste