NRK Meny
Normal

Østerrikes keeper med merkelig triks: – De kaller meg kameleonen

POREC (NRK): Den østerrikske målvakten Thomas Bauer har kommet opp med en liten genistrek for å overraske motspillerne i EM

LURING: Østerrikes målvakt Thomas Bauer har lurt og overrasket både hviterussiske og franske spillere i EM. Det hadde NRKs kommentator-duo sansen for.

«Hviterussland ser at målet er åpent. Jeg ser at målet er åpent. Også har Thomas Bauer gjemt seg!»

Croatia Handball

MÅ VINNE: Østerrike må vinne mot Norge for å ta seg videre i EM etter to tap.

Foto: Darko Bandic / AP

Det utbrøt NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands da Østerrike og Hviterussland møttes i Norges gruppe, og keeperen dukket opp fra «intet» og reddet langskuddet.

– Jeg må være litt kreativ. Det er alltid rom for noen triks, sier den østerrikske målvakten til NRK.

 • Hør og følg Norge – Østerrike på NRK P1 og NRK Sport fra kl. 20.20 tirsdag.

Flere ganger i mesterskapet i Kroatia har han regelrett lurt motstanderen. Bauer utnytter den såkalte sju mot seks-regelen, som gjør at målvakt kan byttes ut med en ekstra utespiller. Den siste tiden har lagene blitt vant til dette, og når man vinner ballen i forsvar skyter mange ofte raskt mot det åpne målet.

Passende kallenavn

Men Østerrikes burvokter har ikke vært på benken. Han har vært bak eget mål. Og innen ballen har nådd frem, har han vært der og reddet.

Faktisk så har spillerne begynt å kalle meg kameleonen. Da jeg hadde svart trøye, og så det svarte sponsorskiltet tenkte jeg at jeg kunne gjemme meg foran det. Så jeg forsvant i noen sekunder og det funket bra, forteller Bauer og ler.

AUSTRALIA-ANIMAL-CHAMELEON

GRØNN: Kameleonen er kjent for å skifte farge raskt.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

– Det første jeg tenkte var «Hvor er keeperen vår?». Jeg synes det var intelligent gjort, skryter lagets islandske trener Patrekur Jóhannesson.

– Det er jo godt kommet på, for det han gjør er å utnytte en mulighet han har og prøver lure motstanderen. Det er lov, sier NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten.

Trikset var riktig nok ikke planlagt, avslører målvakten. Egentlig skulle han bare hente drikkeflasken sin første gangen det skjedde. Han rakk ut på banen i tide til å redde.

Triks mot Norge?

Da den hjemlige pressen spurte om det var gjennomtenkt, fant han ut at han ville prøve igjen mot Frankrike. Han lyktes igjen.

– Hvis jeg spiller i grønn drakt mot Norge får jeg lete etter et grønt skilt å stå ved. Nei, jeg tror ikke det funker mot Norge, for de analyserer motstanderen så bra, og nå har vel du fortalt dem det, sier Bauer til NRK.

Og det har han selvfølgelig rett i.

– Jeg kommer nok ikke til å gjøre det, men det er sikkert lurt. Han har som du sier stjålet noen baller på det, forteller Torbjørn Bergerud.

– Kan man plukke to-tre baller så har du uttelling. Men jeg tror folk kommer til å tenke seg om en gang eller to ekstra før de skyter mot det tomme målet når vi vet om det. Så vi får se hvor lenge det fungerer, men det var smart gjort, sier Espen Christensen.

– Kanskje jeg kommer opp med et annet triks på tirsdag, sier Bauer.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale