NRK Meny
Normal

Oprah om Armstrong-intervjuet: – Jeg trengte ikke å grave, han var veldig åpen

Oprah Winfrey sier Lance Armstrong «stod frem på en måte hun ikke hadde forventet» da hun intervjuet ham, og at både hun og tv-teamet ble overrasket over mange av svarene hans.

CYCLING-ARMSTRONG/ Handout photo of Lance Armstrong speaking with Oprah Winfrey in Austin

Oprah Winfrey intervjuet Lance Armstrong i to og en halv time, og sier syklisten fremsto svært godt forberedt til møtet.

Foto: George Burns / Reuters

– Det er det største intervjuet jeg har gjort i karrieren min, sier Oprah Winfrey om intervjuet hun i natt, norsk tid, gjorde med tidligere proffsyklist Lance Armstrong.

Hun gjestet tirsdag tv-programmet «CBS This Morning», hvor hun langt på vei bekrefter at Armstrong innrømmer omfattende dopingbruk i intervjuet.

– Alle lurer på om han svarer på ting. Jeg tror alle vil bli enige i at han leverte varene. Det gjorde han virkelig, sier Winfrey til CBS.

– Jeg hadde ikke forventet at han skulle stå frem på den måten han gjorde. Jeg ble overrasket. Både jeg og teamet mitt ble trollbundet av mange av svarene hans, sier hun.

Se intervjuet her (artikkelen fortsetter under):

Talkshowdronningen gjestet CBS's morgenprogramm CBS This Morning og snakket om hvordan hun opplevde intervjuet med Lance Armstrong. Se hele intervjuet her.

SE VIDEO: Oprah Winfrey forteller om intervjuet med Lance Armstrong.

Deler intervjuet opp i to program

Ifølge Winfrey var det ikke vanskelig å intervjue Armstrong.

– Jeg trengte ikke å grave, han var veldig åpen, forteller hun.

På spørsmål om hva hun tror er grunnen til at Armstrong ville gjøre intervjuet med henne akkurat nå, svarer Oprah at hun er usikker.

– Jeg tror kanskje han rett og slett følte seg klar, sier hun.

Talkshowdronningen intervjuet Armstrong i to og en halv time. Hun sier hun hadde hadde med seg hele 112 spørsmål - og fikk svar på samtlige.

Intervjuet blir først sendt på tv natt til fredag, norsk tid. På grunn av lengden og den store mengden informasjon, vil intervjuet bli delt opp i to programmer.

– Det er umulig å klippe i det, forklarer Winfrey.

Hun legger ikke skjul på at hun jobbet lenge for å lande intervjuavtalen. Armstrong besøkte henne i Maui i juleferien, hvor de skal ha diskutert premissene.

Klarte ikke å stanse lekkasjer

Oprah sier det var meningen å holde innholdet i intervjuet skjult frem til sending. I stedet lekket Armstrongs dopingsvar til pressen nesten umiddelbart etter opptak.

– Vi var blitt enige på forhånd om at ingenting fra intervjuet skulle komme ut, men da jeg landet i Chicago var det overalt.

Armstrong har i årevis benektet at han har dopet seg, til tross for massive beskyldninger fra både sykkelmiljøet og dopingmyndigheter.

I høst ble han dømt for doping til tross for at han aldri har levert en offisiell positiv dopingprøve, og fratatt blant annet sine syv seiere i Tour de France mellom 1999 og 2005.

Armstrong skal ha fortalt Winfrey at han dopet seg lenge før disse seierene - at han begynte allerede før han fikk kreft i 1996.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal