Hopp til innhold

Oppgitt Riise etter kritikk: – Jeg har aldri blitt skjermet fra media i hele mitt liv

Etter sitt andre strake tap som Avaldsnes-trener ga John Arne Riise tydelig beskjed om hva han synes om den siste ukas medieoppslag. Han er spesielt oppgitt over VGs kommentator.

John Arne Riise

MYE BLEST: John Arne Riise har fått en trå start som Avaldsnes-trener. Mot LSK hjemme så han riktignok positive tendenser på banen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Avaldsnes slo langt bedre fra seg hjemme mot LSK Kvinner enn de gjorde i seriepremieren mot Rosenborg.

Å tape 0–2 hjemme mot kanarifuglene var ikke noe nederlag, mener den ferske Toppserie-treneren.

Når du har et såpass ungt lag og taper 6–0 første kamp er det lett for unge lag å falle sammen, så i dag var det godt å se at de mentalt var på plass. De tok store steg og det var flere som hevet seg flere mil fra forrige helg, sier Riise som foreløpig ikke har sett laget sitt score mål i serien.

LSK sikret tre poeng etter scoringer fra Signe Holt Andersen og Malin Brenn.

Hardt ut mot VG-kommentator

Før den andre serierunden fikk både Riise og Avaldsnes kritikk for at treneren skal ha blitt skjermet fra mediene etter 0-6-tapet mot Rosenborg. Daglig leder i klubben, Norvald Audun Kaldheim, sa til NRK tidligere i uka at «det har vært himla stor etterspørsel og at de følte behov for å si fra at det ble litt mye».

Det har fått flere til å reagere, deriblant NRKs egen ekspert Carl-Erik Torp og VG-kommentator Leif Welhaven. Sistnevnte publiserte en kritisk kommentar med tittelen «Klubben skjermer Riise etter én kamp: Selvmål fra start» søndag ettermiddag.

– Jeg fikk med meg den der, og da må han Welhaven faktisk få med seg at for seks dager siden så gikk klubben ut og sa at det var ikke det de mente, det var en forsnakkelse. Men Welhaven har visst ikke fått med seg det, sier Riise.

Leif Welhaven

VG-KOMMENTATOR: Leif Welhaven.

Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK får opplyst at klubben har delt en artikkel bak betalingsmur fra Haugesunds Avis på sin Facebook-side der sponsor- og markedssjef i klubben, Lene Tønnessen, sier at Riise ikke har blitt skjermet, men at de må kontrollere tiden hans.

Hun forklarer også at han kommer til å være tilgjengelig for pressen etter kamp og på faste tidspunkter mandag og fredag.

– Jeg har aldri blitt skjermet fra media i hele mitt liv og kommer aldri til å bli det heller, så han bomma der. Men det er typisk Welhaven å måtte lage noen stories. Jeg er ikke så opptatt av hva media skriver, jeg gjør jobben min og trives med den og elsker å jobbe med jentene. Media har en jobb de også, så får jeg bare akseptere det, forteller treneren.

Welhaven skriver til NRK at klubbledelsens uttalelser etter første serierunde ikke akkurat fremstod som noen forsnakkelse.

– Men det er jo fint at en trener i Toppserien nå er tydelig på at han ikke trenger å skjermes. Hvis klubben ønsket å gå tilbake på uttalelsen, burde det skjedd bredt og tydelig. Det er vel forresten fem dager siden nyheten om skjerming ble kjent, så noe kan vanskelig stemme i Riises kronologiske fremstilling.

Kapteinen roser Riise

Riise har utvilsomt fått mer oppmerksomhet enn Toppserie-trenere flest etter at han tok over laget i januar.

Han er ikke overrasket over at det er mye oppmerksomhet rundt ham, men han forteller at han ikke hadde forventet at det skulle handle så mye om han, og så lite om alle andre rundt.

– Du har lag som kjemper i toppen og nesten ikke får spalteplass. Det er mer fokus på meg og hva jeg gjør feil. Jeg er vant til det, men jeg hadde forventet at andre skulle bli dratt mer inn i det. Jeg har taklet dette før og skal takle det nå også, selv om det har vært mye de siste to-tre ukene.

Avaldsnes-kaptein Hanna Dahl forteller at laget var forberedt på den økte oppmerksomheten rundt klubben og treneren.

– Vi visste at å få en slik profil inn i laget skaper mer blest, men jeg synes John Arne takler det veldig fint. Han tar støyten, sier hun.

Hanna Dahl

ROSER TRENEREN: Kaptein Hanna Dahl har fått et veldig godt førsteinntrykk av Riise som trener, selv om det er mye blest rundt han.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Dahl, som har vært skadet og ikke spilte den første seriekampen, var tilbake mot LSK og er fornøyd med utviklingen laget har hatt etter at Riise tok over trenerjobben.

– Han er en veldig rolig type som gir mye energi, for han vet liksom når han skal trykke på de rette knappene. Han er en veldig fin person som klarer å se alle og så vet han hva som kreves for å vinne kamper, så jeg synes det bare blir bedre og bedre jo mer vi blir kjent med John Arne, sier Dahl til NRK.

– Så du har troa på at han er rett mann for Avaldsnes selv om det har blitt to strake tap?

– Ja, absolutt. Det er to lag som skal vinne de kampene der (RBK og LSK journ.anm.), det er ikke lag vi skal ta poeng mot. Nå kommer en kamp mot Arna-Bjørnar der jeg håper vi kan bite litt fra oss.

Arna-Bjørnar fikk virkelig kjørt seg mot byrival Brann og tapte 0–7 søndag. Se målene her.

Siste nytt

 • Southampton møter Leeds i opprykkskamp til Premier League

  Enten Leeds eller Southampton rykker opp til Premier League. Southampton booket finaleplass i opprykkskvalifiseringen med 3-1 over West Bromwich fredag.

  Opprykksfinalen spilles på Wembley 26. mai. Leeds sikret finaleplass med 4-0-seier over Norwich torsdag. Leeds rykket også ned sist sesong.

  Fra før er det klart at Leicester og Ipswich skal spille Premier League-fotball neste sesong.

  West Bromwich rykket ned i 2021 og må belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå.

  (©NTB)

  DSOtmTrX5wQ
  Foto: Reuters
 • Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Planen var at Filip Ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under EM-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i Roma.

  Selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start.

  – Han var ikke helt i form, skriver sportssjef Erlend Slokvik i en tekstmelding til NRK fredag kveld.

  Og nå har 31-årige Ingebrigtsen dårlig tid. EM-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør EM-uttaket 30. mai.

  Neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på Jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om Filip Ingebrigtsen løper der.

  Formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. Forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i Tyskland.

  Ingebrigtsen, som altså tok EM-gull på 1500-meter i 2016 og VM-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i Roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni.

  OL-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

   NM Friidrett 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Straffkaos i Formel 2-kvalifiseringen – Hauger rammet

  Det ble mange endringer på resultatlistene etter Formel 2-kvalifiseringen i Imola. Dennis Hauger endte til slutt som nummer 13.

  Resultatlistene ble nesten snudd helt på hodet i minuttene etter målgang i kvalifiseringen. Hauger, som kjørte inn til 13.-plass, hoppet plutselig til sjuendeplass.

  Mange førere ble først straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. Noen timer senere ble det imidlertid omgjort slik at Hauger til slutt ble nummer 13. Dermed har han et vanskelig utgangspunkt denne helgen.

  Hauger står med én pallplass denne sesongen. Sprintløpet i Italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.

  Den 21 år gamle bilføreren fra Aurskog er i år inne i sin tredje sesong i klassen under Formel 1.

  Det er ingen hemmelighet at årets Formel 2-sesong blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre for Hauger. En fjerde sesong på nest øverste nivå i Formel-sirkuset blir det nemlig ikke. For øyeblikket er 21-åringen på 3.-plass i sammendraget.

  Da Hauger møtte pressen i februar før Formel 2-sesongen, understreket han at plan A er å vinne Formel 2-mesterskapet, og at det ikke fantes en plan B.

  Aurskog-gutten tok steget opp i Formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet Formel 3 året før. I debutsesongen endte han på 10.-plass som Prema-fører, før han forflyttet seg til MP Motorsport foran fjoråret.

  2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter varierende resultater.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal