Da Norge fikk bot for regelbrudd for fjerde kamp på rad, fikk ledelsen nok

MALMÖ (NRK): Spillerne har fått mye kjeft av ivrige delegater i EM, og da Norge fikk bot for regelbrudd på utstyr i fjerde kamp på rad, var begeret fullt.

Norge jubel

ALT I ORDEN: Norge jubler over seier mot Island. Nå er også shortsen, til blant annet Sander Sagosen, i riktig farge, ifølge EHFs regelverk.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Norge håndballforbund fikk opprinnelig rundt 70.000 kroner i bot fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) for feil farge på shortsene Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød spiller med under drakta i EM.

Men det var først etter den fjerde kampen, mot Ungarn i helgen som var, de virkelig ble oppgitt over kravet på 2000 Euro. For da hadde lagledelsen tatt med shortsene til skredder, og sydd de om slik at shortsen skulle matche den mørkeblå draktfargen.

– Vi var litt skuffa, for vi følte vi hadde gjort alt vi kunne i forhold til reglene, forteller hovedleder Heidi Tjugum til NRK.

Skrev mail

Hun skrev derfor en klar mail til EHF hvor de redegjorde for hva de syntes, hva slags utstyr Norge har med seg og at det skal tilsvare reglementet. De erkjente feil i de to første kampene, men mente antrekket til Portugal- og Ungarn-kampen var korrekt.

– Tonen var gemyttlig, sier Tjugum.

Og Norge fikk gehør for at den første boten ikke skulle blitt gitt, og i møtene med Sverige og Island fikk de utstyret godkjent.

Delegat EM

PASSER PÅ: EM-delegatene består av en EHF-veileder, en EHF-observatør, en tidtaker og en som teller målene. Her fra Norges kamp mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Hvor ivrige opplever dere at delegatene er her?

– Enkelte har vært mer dedikert enn andre.

Kjeft for jubel

Også spillerne forteller om aktive delegater, de fire personene som sitter mellom lagbenkene, under EM.

– Vi har opplevd at de har prøvd å hysje på oss fordi vi jubler ofte mer enn andre lag, forteller Petter Øverby.

– De er fryktelig irriterende til tider. Håndball er et spill og vi må få lov til å vise følelser, sier Magnus Abelvik Rød.

Norge jubel

VISER MYE GLEDE: Sander A. Øverjordet, landslagssjef Christian Berge, Kevin M. Gulliksen, Magnus Gullerud og Tom Kåre Nikolaisen jubler på benken under kampen mot Island.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Det samme tilsnakket fikk håndballkvinnene i EM i fjor. Og akkurat det tar ikke Norge tungt.

– Det handler litt om identiteten vi har som lag, at vi har lyst til å vise engasjement og begeistring når vi gjør noe bra, og forhåpentligvis smitte over på alle at vi er den enheten vi er. Og så kommer delegaten og sier at vi driver og maser på dommerne og sånn… men det er ikke det vi gjør, men de skjønner ikke norsk så ... sier Øverby, og flirer.

– Alle delegatene tillater selvfølgelig jubel fra benk når laget har scoret. Spillerne kan bare bli bedt om å sette seg ned hvis de fortsatt står når ballen er i spill igjen, sier EHFs kommunikasjonssjef, Thomas Schöneich.

Også landslagssjef Christian Berge har fått mye kjeft på sidelinjen.

– Jeg legger ikke så mye fokus på det, og løfter bare hånden og sier det er greit, eller gir en tommel opp, sier Berge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal