Hopp til innhold

Da Norge fikk bot for regelbrudd for fjerde kamp på rad, fikk ledelsen nok

MALMÖ (NRK): Spillerne har fått mye kjeft av ivrige delegater i EM, og da Norge fikk bot for regelbrudd på utstyr i fjerde kamp på rad, var begeret fullt.

Norge jubel

ALT I ORDEN: Norge jubler over seier mot Island. Nå er også shortsen, til blant annet Sander Sagosen, i riktig farge, ifølge EHFs regelverk.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Norge håndballforbund fikk opprinnelig rundt 70.000 kroner i bot fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) for feil farge på shortsene Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød spiller med under drakta i EM.

Men det var først etter den fjerde kampen, mot Ungarn i helgen som var, de virkelig ble oppgitt over kravet på 2000 Euro. For da hadde lagledelsen tatt med shortsene til skredder, og sydd de om slik at shortsen skulle matche den mørkeblå draktfargen.

– Vi var litt skuffa, for vi følte vi hadde gjort alt vi kunne i forhold til reglene, forteller hovedleder Heidi Tjugum til NRK.

Skrev mail

Hun skrev derfor en klar mail til EHF hvor de redegjorde for hva de syntes, hva slags utstyr Norge har med seg og at det skal tilsvare reglementet. De erkjente feil i de to første kampene, men mente antrekket til Portugal- og Ungarn-kampen var korrekt.

– Tonen var gemyttlig, sier Tjugum.

Og Norge fikk gehør for at den første boten ikke skulle blitt gitt, og i møtene med Sverige og Island fikk de utstyret godkjent.

Delegat EM

PASSER PÅ: EM-delegatene består av en EHF-veileder, en EHF-observatør, en tidtaker og en som teller målene. Her fra Norges kamp mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Hvor ivrige opplever dere at delegatene er her?

– Enkelte har vært mer dedikert enn andre.

Kjeft for jubel

Også spillerne forteller om aktive delegater, de fire personene som sitter mellom lagbenkene, under EM.

– Vi har opplevd at de har prøvd å hysje på oss fordi vi jubler ofte mer enn andre lag, forteller Petter Øverby.

– De er fryktelig irriterende til tider. Håndball er et spill og vi må få lov til å vise følelser, sier Magnus Abelvik Rød.

Norge jubel

VISER MYE GLEDE: Sander A. Øverjordet, landslagssjef Christian Berge, Kevin M. Gulliksen, Magnus Gullerud og Tom Kåre Nikolaisen jubler på benken under kampen mot Island.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Det samme tilsnakket fikk håndballkvinnene i EM i fjor. Og akkurat det tar ikke Norge tungt.

– Det handler litt om identiteten vi har som lag, at vi har lyst til å vise engasjement og begeistring når vi gjør noe bra, og forhåpentligvis smitte over på alle at vi er den enheten vi er. Og så kommer delegaten og sier at vi driver og maser på dommerne og sånn… men det er ikke det vi gjør, men de skjønner ikke norsk så ... sier Øverby, og flirer.

– Alle delegatene tillater selvfølgelig jubel fra benk når laget har scoret. Spillerne kan bare bli bedt om å sette seg ned hvis de fortsatt står når ballen er i spill igjen, sier EHFs kommunikasjonssjef, Thomas Schöneich.

Også landslagssjef Christian Berge har fått mye kjeft på sidelinjen.

– Jeg legger ikke så mye fokus på det, og løfter bare hånden og sier det er greit, eller gir en tommel opp, sier Berge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

  Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

  – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

  Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

  – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

  Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

  Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

  – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

  Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

  – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

  Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

  – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

  Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

  Stian Solberg jubler
  Foto: NTB
 • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

  35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

  Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

  – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

  Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

  – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

  Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

  – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

  Se hele landslagsuttaket her.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

  Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

  Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

  Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

  Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

  _g_QDc2r5f8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal