Norge har fått bøter for regelbrudd i hver EM-kamp

MALMÖ (NRK): Norge har vunnet alle sine fire EM-kamper, men de har også fått fire bøter for å bryte utstyrsreglene til Det internasjonale håndballforbundet.

Sander Sagosen

KOSTER DYRT: Det er denne type shorts Det internasjonale håndballforbundet har gitt Norge bøter for.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Det er ikke bare vanlige spilleregler håndballagene må forholde seg til på banen i EM-arenaene. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også en rekke regler når det kommer til utstyret som brukes i kamp.

Disse har Norge brutt ved gjentatte anledninger i mesterskapet, bekrefter Det europeiske håndballforbundet (EHF) overfor NRK.

Feil farge

Du har kanskje lagt merke til den trange shortsen blant andre Sander Sagosen spiller med under den vanlige shortsen? I Trondheim var denne kompresjonsshortsen sort. Men ifølge regelverket må denne type plagg være i lik farge som den dominerende fargen på drakta.

Dermed fikk Norge bot etter hver kamp i gruppespillet.

– Vi må forholde oss til regelverket som er, og får skjerpe oss i tiden fremover, erkjenner generalsekretær i Norge håndballforbund, Erik Langerud.

Til første kamp i Malmö hadde landslaget forsøkt å løse problemet, men EHF mente fargen fortsatt ikke var lik nok, og ga igjen Norge bot for regelbrudd.

k9VcFDLN6BQ

NY SHORTS: Mot Ungarn-kampen hadde teamet rundt landslaget funnet en shorts som matchet bedre. Det var ikke godt nok for EHF.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– På den ene siden så har vi forsøkt å gjøre endringer underveis, til noe som er veldig likt, så vi synes det er pirkete, men på den andre siden så visste vi om dette, så vi burde vært bedre forberedt også, og får se oss litt i speilet, forteller Langerud til NRK.

Dyr feil

Generalsekretæren anslår at de har betalt 7000 euro, eller rundt 70.000 norske kroner for feil bruk av shorts.

– Det var 1000 euro i bot første gang, og 2000 euro den neste gangen. Det blir mye penger som vi gjerne skulle brukt på noe annet, sier han.

NRKs håndballeekspert mener EHF er urimelige.

– Det er helt idiotisk. Det er for pirkete på noe som er så uviktig i en håndballkamp. Hadde det gitt en reell fordel så hadde jeg skjønt det, men bot for litt feil farge på en shorts faller for sin egen urimelighet, sier Håvard Tvedten.

EHF viser til utstyrsreglene til Det internasjonale håndballforbundet.

– Forbundene er informert i detalj om disse forskriftene ved en rekke anledninger, skriver kommunikasjonssjef Thomas Schöneich i en e-post.

 • Norge spiller sin neste EM-kamp mot Sverige. Den går direkte på NRK Sport kl. 18.30 søndag.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal