Norge har fått bøter for regelbrudd i hver EM-kamp

MALMÖ (NRK): Norge har vunnet alle sine fire EM-kamper, men de har også fått fire bøter for å bryte utstyrsreglene til Det internasjonale håndballforbundet.

Sander Sagosen

KOSTER DYRT: Det er denne type shorts Det internasjonale håndballforbundet har gitt Norge bøter for.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Det er ikke bare vanlige spilleregler håndballagene må forholde seg til på banen i EM-arenaene. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også en rekke regler når det kommer til utstyret som brukes i kamp.

Disse har Norge brutt ved gjentatte anledninger i mesterskapet, bekrefter Det europeiske håndballforbundet (EHF) overfor NRK.

Feil farge

Du har kanskje lagt merke til den trange shortsen blant andre Sander Sagosen spiller med under den vanlige shortsen? I Trondheim var denne kompresjonsshortsen sort. Men ifølge regelverket må denne type plagg være i lik farge som den dominerende fargen på drakta.

Dermed fikk Norge bot etter hver kamp i gruppespillet.

– Vi må forholde oss til regelverket som er, og får skjerpe oss i tiden fremover, erkjenner generalsekretær i Norge håndballforbund, Erik Langerud.

Til første kamp i Malmö hadde landslaget forsøkt å løse problemet, men EHF mente fargen fortsatt ikke var lik nok, og ga igjen Norge bot for regelbrudd.

k9VcFDLN6BQ

NY SHORTS: Mot Ungarn-kampen hadde teamet rundt landslaget funnet en shorts som matchet bedre. Det var ikke godt nok for EHF.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– På den ene siden så har vi forsøkt å gjøre endringer underveis, til noe som er veldig likt, så vi synes det er pirkete, men på den andre siden så visste vi om dette, så vi burde vært bedre forberedt også, og får se oss litt i speilet, forteller Langerud til NRK.

Dyr feil

Generalsekretæren anslår at de har betalt 7000 euro, eller rundt 70.000 norske kroner for feil bruk av shorts.

– Det var 1000 euro i bot første gang, og 2000 euro den neste gangen. Det blir mye penger som vi gjerne skulle brukt på noe annet, sier han.

NRKs håndballeekspert mener EHF er urimelige.

– Det er helt idiotisk. Det er for pirkete på noe som er så uviktig i en håndballkamp. Hadde det gitt en reell fordel så hadde jeg skjønt det, men bot for litt feil farge på en shorts faller for sin egen urimelighet, sier Håvard Tvedten.

EHF viser til utstyrsreglene til Det internasjonale håndballforbundet.

– Forbundene er informert i detalj om disse forskriftene ved en rekke anledninger, skriver kommunikasjonssjef Thomas Schöneich i en e-post.

 • Norge spiller sin neste EM-kamp mot Sverige. Den går direkte på NRK Sport kl. 18.30 søndag.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Maflin ute av snooker-VM

  Kurt Maflin kom aldri i nærheten av å snu kampen mot Mark Selby i første runde av snooker-VM. Han tapte 1-10 og er ute av mesterskapet.

  Han lå under 1-8 etter første dag av kampen mot snookerstjernen Selby, og det var ventet at det ble umulig å snu oppgjøret da det fortsatte torsdag kveld.

  Maflin fikk sitt VM-gjennombrudd i fjor, da han tok seg til kvartfinalen i Sheffield.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / PA

Sendeplan

Kl. Program Kanal