Ønsker Bjørndalen som trener: – Kommer aldri til å skje

Skiskytterforbundet vil ta opp kampen om å beholde skiskytterkongen i forbundet.

Ole Einar Bjørndalen

HAR DISKUTERT: Tiril Eckhoff forteller at hun har diskutert skikytterjentenes trenersituasjon med Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I to uker har jobben som trener for de norske skiskytterkvinnene vært ledig, etter at Stian Eckhoff og Steinar Mundal valgte å gi seg. Tiril Eckhoff skulle gjerne sett at Ole Einar Bjørndalen ble deres arvtager, ettersom han nå har valgt å legge opp som utøver.

– Det hadde vært jævlig rått da! Tenk å ha han som trener, sier Tiril Eckhoff.

Eckhoff forteller at de enn så lenge ikke har fått noe mer info om potensielle arvtagere, men tviler på at Bjørndalen vil prioritere de norske fremfor deres hviterussiske konkurrent.

– Det tror jeg aldri kommer til å skje.

Hvorfor ikke?

– Fordi dama hans er Darja. Jeg tror han kommer til å følge opp henne ganske tett.

VM i skiskyting 2017. Bjørndalen med kjæreste

EKTEPAR: Bjørndalen med den hviterussiske skiskytterstjerna Darja Domratsjeva.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Enorm kunnskap og kompetanse

Ledelsen i skiskytterforbundet visste ikke at Bjørndalen skulle legge opp før han selv offentliggjorde det tirsdag, men generalsekretær i forbundet vil ikke gi slipp på 44-åringen.

– Han er jo en kapasitet og har en enorm kunnskap og kompetanse som vi har lyst til å ha med oss videre på en eller annen måte. Og det kan også tenkes internasjonalt, så vi vil jo selvfølgelig ha gode samtaler med Ole fremover, sier Rakel Rauntun til NRK.

Både Tiril Eckhoff og lagvenninnen Marte Olsbu mener det er et stort tap for skiskytterforbundet om Bjørndalens kunnskap og erfaringer forsvinner. Aller helst skulle de hatt han inn i trenerteamet så fort som mulig.

– Har han lyst er han hjertelig velkommen, men jeg tror vel kanskje ikke det. Jeg håper vi kan dra nytte av hans erfaringer fremover, men jeg tror nok ikke han vil bli trener for vårt lag, sier Olsbu.

Kan hjelpe konkurrenten

Hun tror, i likhet med Eckhoff, at Bjørndalen vil prioritere å følge opp Darja Domratsjevas karriere. I så fall vil han hjelpe konkurrenten i stedet for de norske skiskytterne.

– Det har han nok allerede gjort. Det er en del av gamet. Men som jeg sa tidligere håper jeg han også kan bruke sine erfaringer i forbundet, slik at vi kan dra nytte av det. Vi får høre med han på NM denne uka, om han har noen råd.

Skal du smiske litt for å få han med på norsk side?

– Ja, vi må nok kanskje det.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal