NRK Meny
Normal

Omstridt fortid for Tysse-hjelper

Helge Oftebro, som nå jobber for doptatte Erik Tysse, har en omstridt fortid.

Video Erik Tysse har omstridt støttespiller

Oftebro har flere tilsynssaker mot seg.

- Jeg kan bekrefte at han har hatt tilsynssaker mot seg her i statens helsetilsyn. Vi har gitt han to advarsler, da hovedsakelig for grunnlag av uforsvarlig behandlig. Han har også en sak til behandling som ikke er ferdig avsluttet, sier fungerende direktør i helsetilsynet, Gorm Are Grammeltvedt.

Ifølge Grammeltvedt er det svært sjelden at en lege har hatt to tilsynssaker mot seg.

- Det er ikke mange leger som har fått to advarsler fra statens helsetilsyn, sier han.

Tilsynssakene har ikke noe med Oftebros virksomhet innen dopingarbeid å gjøre, men gjelder i forbindelsen med pasienter som har mottat behandling med stoffhormoner.

Les også: - Denne saka er veldig vanskeleg - Usikker framtid for Tysse-trener - Åpner for doping-rekonstruksjon - Lereim tror ikke på Tysse-renvasking

Kritisk til dopingtestmetodene

Oftebro har ofte vært kritisk til dopingtestmetodene og hvor riktige de egentlig er og har hjulpet flere norske dopingmistenkte.

- Når man driver nybrottsarbeid og når man også gjør ting som er utover det vanlige, blir man nødvendigvis omstridt, svarer Oftebro.

Etter det NRK erfarer ble Oftebro presset ut av jobben som leder ved antidoping-laboratoriet i Oslo.

- Det er en sak i seg selv som vi har lagt bak oss, sier han.

Full tillit til Oftebro

Nettopp fordi Oftebro tør å være kritisk til systemet har Erik Tysse og advoket Gunnar Martin Kjenner full tillit til Oftebro.

- I den saken som vi har med å gjøre nå er det helt nødvendig å stille grunnleggende kritiske spørsmål til systemet, og jeg ser ingen som er bedre til det enn Helge Oftebro, sier Kjenner.

Erik Tysse er enig:

- Jeg har fått høre fra folk jeg kjenner at han er riktig mann. Jeg stoler helt og fullt på han og hans vurderingen, det blir det viktigste for meg, sier han.

Siste nytt

 • FIFA opnar sak mot Mexico

  FIFA skal sjå nærmare på kor vidt mexicanske fotballfans kom med homohets under VM-kampen mot Tyskland søndag. Det melder Huffington Post. Det mexicanske fotballforbundet skal ha bedt fansen om å slutte å kome med støytande meldingar frå tribuneplass.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-MEX/
  Foto: GUSTAVO GRAF / Reuters
 • Kvelartak gav tre kampar karantene

  Sandnes Ulf må klare seg utan keeperen Arnold Origi dei tre neste kampane, melder Aftenbladet. Origi vart utvist då han tok kvelartak på Sonni Nattestad i 1.-divisjonskampen mot Aalesund søndag. Sandnes Ulf frykta at Origi skulle få ei endå lengre karantene.

  Origi
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Østberg fortsetter i Citroën

  Mads Østberg tok over som VM-fører i Citroën i slutten av mai, og får nå fortsette i de siste fem VM-løpene, melder Citroën i en pressemelding.

  Neste VM-runde går i Finland 26.–29. juli.

  Mads Østberg
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania