NRK Meny
Normal

Omstridt fortid for Tysse-hjelper

Helge Oftebro, som nå jobber for doptatte Erik Tysse, har en omstridt fortid.

Video Erik Tysse har omstridt støttespiller

Oftebro har flere tilsynssaker mot seg.

- Jeg kan bekrefte at han har hatt tilsynssaker mot seg her i statens helsetilsyn. Vi har gitt han to advarsler, da hovedsakelig for grunnlag av uforsvarlig behandlig. Han har også en sak til behandling som ikke er ferdig avsluttet, sier fungerende direktør i helsetilsynet, Gorm Are Grammeltvedt.

Ifølge Grammeltvedt er det svært sjelden at en lege har hatt to tilsynssaker mot seg.

- Det er ikke mange leger som har fått to advarsler fra statens helsetilsyn, sier han.

Tilsynssakene har ikke noe med Oftebros virksomhet innen dopingarbeid å gjøre, men gjelder i forbindelsen med pasienter som har mottat behandling med stoffhormoner.

Les også: - Denne saka er veldig vanskeleg - Usikker framtid for Tysse-trener - Åpner for doping-rekonstruksjon - Lereim tror ikke på Tysse-renvasking

Kritisk til dopingtestmetodene

Oftebro har ofte vært kritisk til dopingtestmetodene og hvor riktige de egentlig er og har hjulpet flere norske dopingmistenkte.

- Når man driver nybrottsarbeid og når man også gjør ting som er utover det vanlige, blir man nødvendigvis omstridt, svarer Oftebro.

Etter det NRK erfarer ble Oftebro presset ut av jobben som leder ved antidoping-laboratoriet i Oslo.

- Det er en sak i seg selv som vi har lagt bak oss, sier han.

Full tillit til Oftebro

Nettopp fordi Oftebro tør å være kritisk til systemet har Erik Tysse og advoket Gunnar Martin Kjenner full tillit til Oftebro.

- I den saken som vi har med å gjøre nå er det helt nødvendig å stille grunnleggende kritiske spørsmål til systemet, og jeg ser ingen som er bedre til det enn Helge Oftebro, sier Kjenner.

Erik Tysse er enig:

- Jeg har fått høre fra folk jeg kjenner at han er riktig mann. Jeg stoler helt og fullt på han og hans vurderingen, det blir det viktigste for meg, sier han.

Siste nytt

 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag