NRK Meny
Normal

Omstridt fortid for Tysse-hjelper

Helge Oftebro, som nå jobber for doptatte Erik Tysse, har en omstridt fortid.

Video Erik Tysse har omstridt støttespiller

Oftebro har flere tilsynssaker mot seg.

- Jeg kan bekrefte at han har hatt tilsynssaker mot seg her i statens helsetilsyn. Vi har gitt han to advarsler, da hovedsakelig for grunnlag av uforsvarlig behandlig. Han har også en sak til behandling som ikke er ferdig avsluttet, sier fungerende direktør i helsetilsynet, Gorm Are Grammeltvedt.

Ifølge Grammeltvedt er det svært sjelden at en lege har hatt to tilsynssaker mot seg.

- Det er ikke mange leger som har fått to advarsler fra statens helsetilsyn, sier han.

Tilsynssakene har ikke noe med Oftebros virksomhet innen dopingarbeid å gjøre, men gjelder i forbindelsen med pasienter som har mottat behandling med stoffhormoner.

Les også: - Denne saka er veldig vanskeleg - Usikker framtid for Tysse-trener - Åpner for doping-rekonstruksjon - Lereim tror ikke på Tysse-renvasking

Kritisk til dopingtestmetodene

Oftebro har ofte vært kritisk til dopingtestmetodene og hvor riktige de egentlig er og har hjulpet flere norske dopingmistenkte.

- Når man driver nybrottsarbeid og når man også gjør ting som er utover det vanlige, blir man nødvendigvis omstridt, svarer Oftebro.

Etter det NRK erfarer ble Oftebro presset ut av jobben som leder ved antidoping-laboratoriet i Oslo.

- Det er en sak i seg selv som vi har lagt bak oss, sier han.

Full tillit til Oftebro

Nettopp fordi Oftebro tør å være kritisk til systemet har Erik Tysse og advoket Gunnar Martin Kjenner full tillit til Oftebro.

- I den saken som vi har med å gjøre nå er det helt nødvendig å stille grunnleggende kritiske spørsmål til systemet, og jeg ser ingen som er bedre til det enn Helge Oftebro, sier Kjenner.

Erik Tysse er enig:

- Jeg har fått høre fra folk jeg kjenner at han er riktig mann. Jeg stoler helt og fullt på han og hans vurderingen, det blir det viktigste for meg, sier han.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal