Fra svensk suksess til Norge: – Det er skremmende

ULLEVÅL (NRK): Ole Morten Iversen er Norges nye landslagstrener for langrennsdamene. Han mener det er ting å forbedre på laget.

Ole Morten Iversen

NY TRENER: Ole Morten Iversen.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Han ble presentert på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Iversen har vært landslagstrener for Sverige i to år.

– Da jeg kom til Sverige følte jeg at jeg hadde noe å komme med. Når jeg begynner her, vet jeg at jeg ikke har noe nytt å komme med. Men det er ikke alle som har lyktes., sier Iversen.

Iversen er klar på at han håper å gjøre Norge bedre.

– Jeg hadde aldri sagt ja om jeg ikke trodde jeg hadde noe å gi og kunne gjøre noen av jentene bedre. Jeg har en visshet i at jeg er trygg på det jeg kan og kan bidra med. Jeg har noen ideer på ting jeg tror jeg kan bidra med, men det er ikke stort, og ikke noe jeg vil dele med noen andre ennå., sier Iversen til NRK.

Fantastisk og skremmende

Å ta over det norske damelandslaget, som har vært dominerende i damelangrenn i en årrekke, er ikke bare enkelt.

– Det blir en utfordring. Først tenkte jeg at dette tør jeg ikke, men så sa jeg til meg selv at jeg må ta denne jobben når jeg først får muligheten. Det er en fantastisk jobb, men den er også skremmende, sier Iversen, og forteller at han fikk tilbudet fredag før helgen.

Den nye landslagstreneren kom med flere stikk til Sverige da han valgte ikke å forlenge kontrakten sin. Mandag sier Iversen han tror på «ryddigere» forhold nå.

– Her vet jeg hvordan det er. Det er mer konkurranse rettet mot forbundet i Sverige. Jeg tror samarbeidet blir bra nå, sier han.

Ole Morten Iversen

SVERIGE: Ole Morten Iversen har vært landslagstrener for de svenske damene i to år.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hjelmeset slutter

Søndag ble det klart at Roar Hjelmeset ikke fortsetter som dametrener. Sjur Ole Svarstad har vært landslagstrener sammen med Hjelmeset, og har også takket for seg. Det betyr at Vidar Løfshus har jaktet flere for å lede damelandslaget.

– Han er et velkjent navn i langrennsverdenen og har mange meritter, sier sportssjef Vidar Løfshus om Iversen.

Det blir et «helt nytt» landslag. Marit Bjørgen er borte av løperne, mens Therese Johaug er tilbake på landslaget. Stillingen som assistent skal lyses ut.

– Det handler om å finne en som kan balansere meg, sier Iversen.

Ole Morten Iversen er faren til landslagsløper Emil Iversen.

Siste nytt

 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal