NRK Meny
Normal

Fra svensk suksess til Norge: – Det er skremmende

ULLEVÅL (NRK): Ole Morten Iversen er Norges nye landslagstrener for langrennsdamene. Han mener det er ting å forbedre på laget.

Ole Morten Iversen

NY TRENER: Ole Morten Iversen.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Han ble presentert på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Iversen har vært landslagstrener for Sverige i to år.

– Da jeg kom til Sverige følte jeg at jeg hadde noe å komme med. Når jeg begynner her, vet jeg at jeg ikke har noe nytt å komme med. Men det er ikke alle som har lyktes., sier Iversen.

Iversen er klar på at han håper å gjøre Norge bedre.

– Jeg hadde aldri sagt ja om jeg ikke trodde jeg hadde noe å gi og kunne gjøre noen av jentene bedre. Jeg har en visshet i at jeg er trygg på det jeg kan og kan bidra med. Jeg har noen ideer på ting jeg tror jeg kan bidra med, men det er ikke stort, og ikke noe jeg vil dele med noen andre ennå., sier Iversen til NRK.

Fantastisk og skremmende

Å ta over det norske damelandslaget, som har vært dominerende i damelangrenn i en årrekke, er ikke bare enkelt.

– Det blir en utfordring. Først tenkte jeg at dette tør jeg ikke, men så sa jeg til meg selv at jeg må ta denne jobben når jeg først får muligheten. Det er en fantastisk jobb, men den er også skremmende, sier Iversen, og forteller at han fikk tilbudet fredag før helgen.

Den nye landslagstreneren kom med flere stikk til Sverige da han valgte ikke å forlenge kontrakten sin. Mandag sier Iversen han tror på «ryddigere» forhold nå.

– Her vet jeg hvordan det er. Det er mer konkurranse rettet mot forbundet i Sverige. Jeg tror samarbeidet blir bra nå, sier han.

Ole Morten Iversen

SVERIGE: Ole Morten Iversen har vært landslagstrener for de svenske damene i to år.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hjelmeset slutter

Søndag ble det klart at Roar Hjelmeset ikke fortsetter som dametrener. Sjur Ole Svarstad har vært landslagstrener sammen med Hjelmeset, og har også takket for seg. Det betyr at Vidar Løfshus har jaktet flere for å lede damelandslaget.

– Han er et velkjent navn i langrennsverdenen og har mange meritter, sier sportssjef Vidar Løfshus om Iversen.

Det blir et «helt nytt» landslag. Marit Bjørgen er borte av løperne, mens Therese Johaug er tilbake på landslaget. Stillingen som assistent skal lyses ut.

– Det handler om å finne en som kan balansere meg, sier Iversen.

Ole Morten Iversen er faren til landslagsløper Emil Iversen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal