NRK Meny
Normal

Hjelmeset ferdig som landslagstrener: – Veldig synd

Roar Hjelmeset har bestemt seg for å gi seg som trener for det norske kvinnelandslaget i langrenn.

Roar Hjelmeset

FERDIG: Roar Hjelmeset gir seg som trener for langrennsjentene.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

Det betyr at langrennsjentene nå står uten trener. For noen uker siden bestemte Sjur Ole Svarstad for at nok var nok, og takket for seg.

– Jeg synes det er synd at begge dametrenerne slutter samtidig. Det betyr at det blir et tomrom for norsk kvinnelangrenn fremover, sier NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn.

Roar Hjelmeset

VERDENS BESTE LAG: Roar Hjelmeset har hatt ansvar for verdens beste kvinnelige langrennslandslag. Nå gir han stafettpinnen videre.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bekymringsverdig?

– Ja, men noe utskiftninger skal det alltid være blant trenere. Samtidig er det viktig å bevare kontinuiteten, tryggheten og den røde tråden i treningsopplegget, som langrennsjentene har hatt siden tidlig på 2000-tallet og frem til i dag.

Hjelmeset har hatt hovedansvaret for verdens beste kvinnelige langrennslandslag siden 2016 og har hatt stor suksess i jobben. 40 åringen skal fremover jobbe på Skigymnaset i Hovden, hvor han startet karrieren i 2003.

– Jeg er glad for å ha fått mulighet til å jobbe over ti år i et spennende konkurranse- og forbedringsmiljø, og kommer selvsagt til å savne alle gode kollegaer i Skiforbundet. Ikke minst vil jeg savne løperne jeg har fulgt tett over mange år, uttaler Roar Hjelmeset i pressemeldingen.

Johaug: – Må ikke forhaste oss nå

Når NRK slår på tråden til landslagets største stjerne, forteller Therese Johaug at hun har visst det i noen dager. 29-åringen har forståelse for avgjørelsen.

– Det er jo veldig synd og leit. Han har vært en fantastisk trener og vært i skiforbundet i mange år. Det er en mann som har fått til utrolig mye, sier Johaug til NRK.

Johaug, Hjelmeset

TRIST: Therese Johaug synes det er leit at Roar Hjelmeset gir seg som landslagstrener. Nå håper hun Norges Skiforbundet bruker god tid på å finne nye trenere. Her er langrennsstjerna avbildet med Hjelmeset under Falun-VM i 2015.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hvordan begrunnet han det overfor dere?

– Han sa at han ønsket å få mer tid med de han er glad i hjemme. Nå har jeg visst det i noen dager, men det er bestandig trist når noen gir seg.

Hva mister norsk langrenn nå som Hjelmeset gir seg?

– Han er jo en fantastisk humørspreder og er flink til å skape liv i en gruppe. Når vi er på reisefot i mange dager, er det viktig å ha humørspredere på laget. I tillegg er han faglig sterk og fikser alt for oss jentene. Det er en mann som virkelig brenner for jobben sin.

Nå står dere uten landslagstrener. Hva tenker du om situasjonen?

– Jeg tenker bare at vi må bruke tiden godt til å finne en ny trener. Vi får heller bruke ekstra god tid på å finne noen, enn å forhaste oss. Vi trenger en klar og tydelig leder, en som er faglig sterk og som ser helheten i gruppa, forteller Johaug.

 • Norges Skiforbund har innkalt til pressekonferanse 18:30 på Ullevaal stadion.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis