Hjelmeset ferdig som landslagstrener: – Veldig synd

Roar Hjelmeset har bestemt seg for å gi seg som trener for det norske kvinnelandslaget i langrenn.

Roar Hjelmeset

FERDIG: Roar Hjelmeset gir seg som trener for langrennsjentene.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

Det betyr at langrennsjentene nå står uten trener. For noen uker siden bestemte Sjur Ole Svarstad for at nok var nok, og takket for seg.

– Jeg synes det er synd at begge dametrenerne slutter samtidig. Det betyr at det blir et tomrom for norsk kvinnelangrenn fremover, sier NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn.

Roar Hjelmeset

VERDENS BESTE LAG: Roar Hjelmeset har hatt ansvar for verdens beste kvinnelige langrennslandslag. Nå gir han stafettpinnen videre.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bekymringsverdig?

– Ja, men noe utskiftninger skal det alltid være blant trenere. Samtidig er det viktig å bevare kontinuiteten, tryggheten og den røde tråden i treningsopplegget, som langrennsjentene har hatt siden tidlig på 2000-tallet og frem til i dag.

Hjelmeset har hatt hovedansvaret for verdens beste kvinnelige langrennslandslag siden 2016 og har hatt stor suksess i jobben. 40 åringen skal fremover jobbe på Skigymnaset i Hovden, hvor han startet karrieren i 2003.

– Jeg er glad for å ha fått mulighet til å jobbe over ti år i et spennende konkurranse- og forbedringsmiljø, og kommer selvsagt til å savne alle gode kollegaer i Skiforbundet. Ikke minst vil jeg savne løperne jeg har fulgt tett over mange år, uttaler Roar Hjelmeset i pressemeldingen.

Johaug: – Må ikke forhaste oss nå

Når NRK slår på tråden til landslagets største stjerne, forteller Therese Johaug at hun har visst det i noen dager. 29-åringen har forståelse for avgjørelsen.

– Det er jo veldig synd og leit. Han har vært en fantastisk trener og vært i skiforbundet i mange år. Det er en mann som har fått til utrolig mye, sier Johaug til NRK.

Johaug, Hjelmeset

TRIST: Therese Johaug synes det er leit at Roar Hjelmeset gir seg som landslagstrener. Nå håper hun Norges Skiforbundet bruker god tid på å finne nye trenere. Her er langrennsstjerna avbildet med Hjelmeset under Falun-VM i 2015.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hvordan begrunnet han det overfor dere?

– Han sa at han ønsket å få mer tid med de han er glad i hjemme. Nå har jeg visst det i noen dager, men det er bestandig trist når noen gir seg.

Hva mister norsk langrenn nå som Hjelmeset gir seg?

– Han er jo en fantastisk humørspreder og er flink til å skape liv i en gruppe. Når vi er på reisefot i mange dager, er det viktig å ha humørspredere på laget. I tillegg er han faglig sterk og fikser alt for oss jentene. Det er en mann som virkelig brenner for jobben sin.

Nå står dere uten landslagstrener. Hva tenker du om situasjonen?

– Jeg tenker bare at vi må bruke tiden godt til å finne en ny trener. Vi får heller bruke ekstra god tid på å finne noen, enn å forhaste oss. Vi trenger en klar og tydelig leder, en som er faglig sterk og som ser helheten i gruppa, forteller Johaug.

 • Norges Skiforbund har innkalt til pressekonferanse 18:30 på Ullevaal stadion.

Siste nytt

 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP
 • Manchester City lekte seg til seier

  Liverpool la lørdag press på utfordrer Manchester City, men i dag svarte de lyseblå med å valse over Huddersfield 3–0 på bortebane. Mål av Danilo, Raheem Sterling og Leroy Sané var nok til å sikre tre poeng for Pep Guardiolas menn.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
VM håndball menn: Norge - Egypt