Hopp til innhold

Iversen bekrefter samtaler om norsk trenerjobb: – Spennende

Avtroppende landslagstrener i Sverige, Ole Morten Iversen, har blitt kontaktet av landslagssjef Vidar Løfshus.

Ole Morten Iversen

SAMTALER: Norges Skiforbund har vært i kontakt med Ole Morten Iversen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Iversen sier til NRK at det har vært uformelle samtaler mellom ham og Norges Skiforbund.

– Jeg har pratet med Vidar (Løfshus, red.anm.). Det har jeg gjort, sier han.

Norsk langrenn står foran flere viktige trenerbytter den nærmeste tiden.

Tor Arne Hetland er ferdig som trener for det mannlige allroundlaget, og på kvinnesiden er lite avklart på trenersiden foran den kommende VM-sesongen. På kvinnenes lag gir Sjur Ole Svarstad seg som landslagstrener, mens Roar Hjelmesets kontrakt utløper ved utgangen av mai.

Suksesstreneren Ole Morten Iversen er på sin side på utgående kontrakt som landslagstrener for de svenske langrennskvinnene, som totalt tok seks OL-medaljer i Pyeongchang.

Ole Morten Iversen

Ole Morten Iversen har trent de svenske langrennskvinnene i to år.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Skal selvsagt vurdere det

Trønderen har en uke igjen av kontrakten sin i Sverige. Etter det har planen vært å vende tilbake til jobben som lærer og trener ved Meråker videregående, der han har trent frem flere langrennstalent.

Det er planer han kan være villig til å endre på.

– Det har vært kontakt. Jeg har for så vidt skjønt at jeg er et navn som er nevnt blant mange. Min innstilling er at hvis jeg får et konkret spørsmål og det er en helhet og en pakke i det som jeg synes virker spennende, så skal jeg vurdere det. Det har jeg sagt, forteller treneren.

– Når jeg sier at jeg skal vurdere det, så betyr det at jeg ikke er avvisende. Da må jeg ta en runde med de hjemme og jeg er avhengig av å få permisjon fra skolen. Hvis jeg får en konkret forespørsel, synes jeg det er så spennende at jeg selvsagt skal vurdere det.

Landslagssjef Vidar Løfshus ønsker ikke å kommentere Iversens opplysninger, men skriver følgende i en SMS:

«Vi jobber med organisering av trenerteamet, ja. Inntil videre kommenterer vi ikke på det.»

Vidar Løfshus

TAUS: Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Har rimelig god oversikt

Om Iversen skulle havne i en trenerrolle i Norge, vil en trenerjobb på kvinnelandslaget virke mest sannsynlig.

Sønnen Emil Iversen er på allroundlaget, noe som kan by på utfordringer med tanke på uttak. På sprintlaget er det ikke noen utskiftninger på trenersiden.

– Jeg har vært med noen år nå og så har jeg rimelig god oversikt over idretten langrenn. Jeg føler at jeg bidro bra til at vi fikk et veldig godt lag i Sverige, sier Iversen om egne kvalifikasjoner.

– Men per nå har jeg ikke et konkret jobbtilbud fra Norges Skiforbund, understreker han.

Les også: Trenerkaoset skaper hodebry for Løfshus: – Det er altfor mye

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Onsdag markerer Olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens OL i Paris starter. På en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef Tore Øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Karsten Warholm (friidrett), Kristian Blummenfelt (triatlon) og Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere.

  – Vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier Øvrebø om OL.

  Det er like mange medaljer som den norske OL-troppen tok i Tokyo.

  – Vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. Og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier Øvrebø til NRK.

  Øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i Paralympics, som starter rett i etterkant av OL. Norge tok fire medaljer i Paralympics i Tokyo for tre år siden.

  Slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-OL de siste tre utgavene:

  I London i 2012: To gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer)

  I Rio de Janeiro i 2016: Null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer)

  I Tokyo i 2021: Fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer)

  OL ble også arrangert i Paris i 1924. Da tok Norge ti medaljer. Siden har Norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-OL ved tre anledninger: Ti i Sydney i 2000, ni i Beijing i 2008 og åtte i Tokyo i 2021.

  Tore Øvrebø
  Foto: NTB
 • Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

  Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

  På 2024-rankingen er Ruud foreløpig kun slått av Jannik Sinner, Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Holger Rune.

  Ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. Det er omtrent like mye som Alcaraz, mens Djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen.

  Den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som Ruud.

  Onsdag spiller nordmannen mot franske Alexandre Muller i 2. runde av ATP500-turneringen i Barcelona. Ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i Masters-turneringen i Monte-Carlo sist uke. I slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis Los Cabos (ATP250) og Acapulco (ATP500).

  Om en drøy måned er det duket for Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der Ruud har vært i finale de to siste årene. Før den tid venter to Masters-turneringer på grus (Madrid og Roma).

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang

  For få dager siden ble det hevdet at Rory McIlroy var nær en overgang til den mye omstridte LIV-touren. Selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert.

  Det forteller nordiren i et intervju med Sky Sports.

  – Jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. Jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra LIV, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller McIlroy.

  De siste dagene har det versert rykter om at McIlroy, som tidligere var en skarp kritiker av LIV-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund.

  – Jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. Det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra PGA-touren. Folk kan ta sine egne avgjørelser. Hvem er vi til å bedømme det? fortsetter McIlroy.

  I starten av 2024 erkjente McIlroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til LIV-touren. Han er likevel klar på eget standpunkt.

  – For min del ligger framtiden her på PGA-touren. Noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast.

  LIV-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), startet opp i 2022. Siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren.

  (©NTB)

  Rory McIlroy
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal