Hopp til innhold

Solskjær om ryktene: – Ikke finn opp løgner om meg

Ole Gunnar Solskjær (48) har «alles» øyne rettet mot seg før lørdagens skjebnekamp mot Tottenham. På fredagens pressekonferanse tok nordmannen et kraftig oppgjør mot de som sprer rykter om klubben.

Britain Soccer Premier League

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær er under stort press. Lørdag kan nordmannens skjebne i Manchester United bli avgjort.

Foto: Rui Vieira / AP

Det har stormet rundt Ole Gunnar Solskjær (48) etter søndagens pinlige 0-5-nederlag mot Liverpool på Old Trafford.

Spekulasjonene har svirret rundt Solskjær den siste uken, og mange mener utfallet av lørdagens kamp mot Tottenham vil avgjøre nordmannens fremtid som manager for Manchester United.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag åpnet 48-åringen opp om den siste uken.

– Det har vært en vanskelig uke. Vi har måttet takle resultatet og prestasjonen. Vi vet at resultatet mot Liverpool ikke var godt nok. Det var ikke nærheten av vårt beste, sa Solskjær på pressekonferansen.

– Vi har hatt en god uke på treningsfeltet. Det må jeg si. Jeg føler at guttene er klare til å gi sitt beste, sa han videre.

Paul Pogba

FRUSTRERT: Paul Pogba var frustrert etter ryktene som ble spredd om han etter Liverpool-kampen.

Foto: Rui Vieira / AP

– Ikke finn opp løgner

Flere medier meldte denne uken at Solskjær skal ha stadig synkende tillit i United-garderoben.

The Athletic, samt flere andre seriøse britiske medier, hevder at store deler av Uniteds spillergruppe begynner å miste troen på at Solskjær er rett mann for jobben.

Paul Pogba tok tidligere denne uken avstand fra The Suns artikkel om at han har et surt forhold til Solskjær. Han kalte det «falske nyheter».

Solskjær sa på fredagens pressekonferanse at Pogba var sinna etter påstandene.

– Vi kan ikke akseptere når løgner blir funnet opp. Paul kom bort til meg sinna og sa at han hadde lagt ut noe på sosiale medier. Rapporter er greit, men ikke finn opp løgner om spillere og meg.

– Neppe sovet rolig

Det er knyttet store forventninger til Manchester United og Solskjær før lørdagens kamp.

– Alles øyne er rettet mot han det neste halvannet døgnet. Han kan prøve å se så rolig ut han bare vil (på dagens pressekonferanse journ.anm.), men han har neppe sovet rolig i natt og kommer neppe til å sove godt natt til lørdag, sier NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt.

Han mener Solskjær er avhengig av at laget hans presterer mot Tottenham for å beholde jobben. Går han på en ny smell, frykter Saltvedt at jobben allerede kan ryke etter lørdagens kamp,

– Han går inn i skjebnehalvannenuke uke nå. Det tror jeg han vet. Den legendestatusen han har, taper til slutt mot resultat. Han burde vinne to av de tre neste for å beholde jobben. Han kan heller ikke tape med tre mål på lørdag, da tror jeg han ryker.

– Som å skyte Bambi

Manchester United står nå uten seier på sine fire siste kamper i Premier League. Tre av de har vært tap – som betyr at Manchester United ligger på en syvendeplass. Kristiansunderen har troen på at laget klarer å snu den vonde trenden.

– Jeg har vært gjennom noen fryktelige øyeblikk her som spiller, og jeg har måttet håndtere kriser her som manager også. Én ting jeg kan si, er at jeg alltid vil gjøre et forsøk og kjempe for det, sa Solskjær på presseseansen.

Tidligere Liverpool-spiller og Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp mener lørdagens kamp i London burde vinnes.

– De har kjøpt seg litt tid. Taper de mot Tottenham og så taper noen kamper til, så beklager, men da kan han ikke bli, sier Redknapp til podkasten Essential Football.

Briten mener Manchester United synes det er vanskelig å sparke nordmannen grunnet hans store respekt innad i klubben.

– Jeg sa det for to år siden, det kommer til å bli som å skyte Bambi, sier Redknapp videre.

Britain Soccer Premier League

PRESSET: Solskjær og Cristiano Ronaldo under møte med Liverpool på søndag.

Foto: Martin Rickett / AP

Enorm kritikk

Etter 0-5-nederlaget på søndag var en rekke eksperter tidlig ute med å kritisere Solskjær. Flere mente at de ikke så noen fremtid for 48-åringen på «Drømmenes teater» etter tapet mot rivalen.

Han kan ikke overleve dette, skrev Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst underveis i oppgjøret på søndag.

Etter kampen var han ikke nådig med nordmannen.

– Dette har vært forferdelig, og det er ikke bare Solskjær som må gå. Få Woodward ut så fort som mulig. Få også Arnold, Phelan og alle nivå-to-trenerne ut», skrev Manchester United-kjenneren og henviste til klubbdirektør Ed Woodward, direktør Richard Arnold og assistentmanager Mike Phelan.

The Athletic-journalisten Adam Crofton sa seg enig med Luckhurst etter kampen.

– Nå er det bare høflighet eller vrangforestillinger som kan forklare at Solskjær får fortsette som manager for Manchester United.

Hovedpersonen selv var naturlig nok svært skuffet etter tapet. På pressekonferansen brukte Solskjær en boksereferanse for å beskrive tapet.

– Den opptreden var ikke akseptabel. Det føltes som vi var en bokser som ble slått full og slått ut. Vi hadde sjansen, men vi slapp inn mål. Vi ønsket å rette det opp, og da ble vi for åpne og desperate mot et godt lag.

Flere medier, blant annet Manchester Evening News meldte rett etter kampen at nordmannen satt utrygt. Like etter kom Sky Sports og The Telegraph med rapporter som sa at Solskjær er trygg inntil videre og ville lede laget mot Tottenham.

Solskjær og Klopp

YDMYKET: Se målene da Liverpool ydmyket Manchester United.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal