Hopp til innhold

Salah ydmyket Solskjær: – Mørkeste dagen jeg har hatt

En Mohamed Salah i storform og et gavmildt Manchester United-forsvar gjorde at Liverpool kjørte over de «røde djevlene» på bortebane. Da svarte hjemmefansen med å bue på Solskjær og forlate stadion tidlig.

En tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær mot Liverpool.

– Det skumle er at dette er Liverpool på 70 %. De er så dominerende, kommenterte Gary Neville hos Sky Sports under kampen.

Da stod det 3-0 til Liverpool. På Old Trafford.

Og Liverpool ga seg ikke med det. Til pause ledet de hele 4-0, og pipekonserten ut til pause var øredøvende. Ved fulltid viste resultattavla 5-0 til Liverpool, og allerede etter drøye 50 minutter hadde flere titusener forlatt stadion.

Skjermdump Twitter 24.10.2021 Kl. 19:27
Foto: Skjermdump Twitter 24.10.2021 Kl. 19:27

– Det er ikke enkelt å si noe. Det er den mørkeste dagen jeg har hatt med disse spillerne. Vi var ikke gode nok, individuelt og som et lag. Vi kan ikke gi et lag som Liverpool de sjansene, og dessverre gjorde vi det, sier Solskjær på TV 2 sin sending etter kampen.

– Er du i tvil, i det hele tatt om du er feil mann for Manchester United?

– Nei, jeg har kommet for langt, vi har kommet for langt som en gruppe, og vi er for nærme for å gi opp nå, svarer Solskjær.

Gang på gang var Liverpoolspillerne i overtall mot Manchester Uniteds forsvarsrekke. Det gjorde at Liverpool kunne spille seg til enkle målsjanser, i tillegg var de dødelige effektive.

Det koste Liverpoolsupportene på stadion med seg. Store deler av andre omgang sang de ertende sanger om den norske treneren.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg både under og etter kampen:

– Solskjær må gå, men han kan ikke være den eneste, skriver Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhorst på Twitter.

– Det er en brutal sannhet, men den må sies: Den store forskjellen mellom lagene i Manchester handler aller mest om det som i størst grad er mulig å påvirke på treningsfeltet: Intensitet, struktur, og å opptre som en enhet, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Ole Gunnar Solskjær

Nordmannen var lite fornøyd med det han så av eget lag.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Liverpool får dette til å se ut som en treningsøkt. Det kommer til å bli tøft for Solskjær, resultatet er flaut, kommenterte den tidligere Manchester United-spissen Dion Dublin på BBC Radio.

– Dette var sesongen det måtte klaffe for Solskjær, og det gjør det ikke, kommenterte den tidligere engelske landslagsspilleren Chris Sutton på BBC Radio.

Historiske Salah

I tillegg til et gavmildt forsvar hos Solskjærs menn, møtte de en egyptisk angrepsspiller i sitt livs form. Assisten på 1-0 scoringen til Naby Keita var bare starten på en historisk kveld.

For selv om Diogo Jota skled inn 2-0, skulle resten handle om Salah. Etter 38 minutter fikk han en enkel jobb på første stolpe og styrte inn et innlegg.

Rett før pause var han på plass igjen, og plasserte ballen ved nærmeste stolpe fra 16 meter. Og fem minutter ut i andre omgang var hat tricket komplett fra Salah, og resultatet viste 5-0 til Liverpool.

– Vi vant Premier League for to år siden, og vi vet hva som kreves. Det er bare en kamp, selvsagt å vinne borte mot Manchester United er stort, men vi får bare tre poeng, så vi må fortsette å fokusere på våre kamper, sier Salah på TV 2 sin sending etter kampen.

Mohamed Salah

Salah kunne rekke tunge til Solskjær og Manchester United etter tre scoringer.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Resultatet er utrolig. Jeg har spurt om det har vært et lignende resultat i historien, ingen kan nok huske. Det vil ta en stund dersom det kommer til å skje igjen. Så det er spesielt, vi ville skrive vår egen historie i klubben og spillerne gjorde det i dag, sier Jürgen Klopp på TV 2s sending.

Dette var det første hat tricket fra en Liverpoolspiller mot Manchester United på bortebane siden 1930-tallet. I tillegg er Salah den første Liverpool-spilleren til å score i tre strake kamper mot Manchester United, og score i ti kamper på rad.

Han ble også alene på tronen som den mestscorende afrikaneren i den engelske toppdivisjonen med 107 scoringer. 105 av dem er for Liverpool.

Pogba så rødt

Og kvelden skulle bli enda verre for Solskjær. Paul Pogba gikk sent og stygt inn i en takling på Naby Keita. Dommer Anthony Taylor ga først det gule kortet til franskmannen, men etter en titt på VAR-skjermen bestemte han seg for å gi det røde kortet.

Paul Pogba måtte forlate banen tidlig og Manchester United fullføre kampen med ti mann, mens Keita ble fraktet ut på båre med en skade.

Manchester United var veldig nære en redusering snaue ti minutter før slutt. Men som i resten av kampen, endte sjansen i stang ut.

– Du kan se tilbake på forrige sesong hvor vi tapte 6-1 mot Tottenham. Dette er verre, mye verre. Motstanderen i tillegg gjør det mye verre for meg som en Manchester-gutt. Vi må komme oss over dette så raskt som mulig og komme oss videre, sier Solskjær.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal