Salah ydmyket Solskjær: – Mørkeste dagen jeg har hatt

En Mohamed Salah i storform og et gavmildt Manchester United-forsvar gjorde at Liverpool kjørte over de «røde djevlene» på bortebane. Da svarte hjemmefansen med å bue på Solskjær og forlate stadion tidlig.

En tydelig betenkt Ole Gunnar Solskjær mot Liverpool.

– Det skumle er at dette er Liverpool på 70 %. De er så dominerende, kommenterte Gary Neville hos Sky Sports under kampen.

Da stod det 3-0 til Liverpool. På Old Trafford.

Og Liverpool ga seg ikke med det. Til pause ledet de hele 4-0, og pipekonserten ut til pause var øredøvende. Ved fulltid viste resultattavla 5-0 til Liverpool, og allerede etter drøye 50 minutter hadde flere titusener forlatt stadion.

Skjermdump Twitter 24.10.2021 Kl. 19:27
Foto: Skjermdump Twitter 24.10.2021 Kl. 19:27

– Det er ikke enkelt å si noe. Det er den mørkeste dagen jeg har hatt med disse spillerne. Vi var ikke gode nok, individuelt og som et lag. Vi kan ikke gi et lag som Liverpool de sjansene, og dessverre gjorde vi det, sier Solskjær på TV 2 sin sending etter kampen.

– Er du i tvil, i det hele tatt om du er feil mann for Manchester United?

– Nei, jeg har kommet for langt, vi har kommet for langt som en gruppe, og vi er for nærme for å gi opp nå, svarer Solskjær.

Gang på gang var Liverpoolspillerne i overtall mot Manchester Uniteds forsvarsrekke. Det gjorde at Liverpool kunne spille seg til enkle målsjanser, i tillegg var de dødelige effektive.

Det koste Liverpoolsupportene på stadion med seg. Store deler av andre omgang sang de ertende sanger om den norske treneren.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg både under og etter kampen:

– Solskjær må gå, men han kan ikke være den eneste, skriver Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhorst på Twitter.

– Det er en brutal sannhet, men den må sies: Den store forskjellen mellom lagene i Manchester handler aller mest om det som i størst grad er mulig å påvirke på treningsfeltet: Intensitet, struktur, og å opptre som en enhet, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Ole Gunnar Solskjær

Nordmannen var lite fornøyd med det han så av eget lag.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Liverpool får dette til å se ut som en treningsøkt. Det kommer til å bli tøft for Solskjær, resultatet er flaut, kommenterte den tidligere Manchester United-spissen Dion Dublin på BBC Radio.

– Dette var sesongen det måtte klaffe for Solskjær, og det gjør det ikke, kommenterte den tidligere engelske landslagsspilleren Chris Sutton på BBC Radio.

Historiske Salah

I tillegg til et gavmildt forsvar hos Solskjærs menn, møtte de en egyptisk angrepsspiller i sitt livs form. Assisten på 1-0 scoringen til Naby Keita var bare starten på en historisk kveld.

For selv om Diogo Jota skled inn 2-0, skulle resten handle om Salah. Etter 38 minutter fikk han en enkel jobb på første stolpe og styrte inn et innlegg.

Rett før pause var han på plass igjen, og plasserte ballen ved nærmeste stolpe fra 16 meter. Og fem minutter ut i andre omgang var hat tricket komplett fra Salah, og resultatet viste 5-0 til Liverpool.

– Vi vant Premier League for to år siden, og vi vet hva som kreves. Det er bare en kamp, selvsagt å vinne borte mot Manchester United er stort, men vi får bare tre poeng, så vi må fortsette å fokusere på våre kamper, sier Salah på TV 2 sin sending etter kampen.

Mohamed Salah

Salah kunne rekke tunge til Solskjær og Manchester United etter tre scoringer.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Resultatet er utrolig. Jeg har spurt om det har vært et lignende resultat i historien, ingen kan nok huske. Det vil ta en stund dersom det kommer til å skje igjen. Så det er spesielt, vi ville skrive vår egen historie i klubben og spillerne gjorde det i dag, sier Jürgen Klopp på TV 2s sending.

Dette var det første hat tricket fra en Liverpoolspiller mot Manchester United på bortebane siden 1930-tallet. I tillegg er Salah den første Liverpool-spilleren til å score i tre strake kamper mot Manchester United, og score i ti kamper på rad.

Han ble også alene på tronen som den mestscorende afrikaneren i den engelske toppdivisjonen med 107 scoringer. 105 av dem er for Liverpool.

Pogba så rødt

Og kvelden skulle bli enda verre for Solskjær. Paul Pogba gikk sent og stygt inn i en takling på Naby Keita. Dommer Anthony Taylor ga først det gule kortet til franskmannen, men etter en titt på VAR-skjermen bestemte han seg for å gi det røde kortet.

Paul Pogba måtte forlate banen tidlig og Manchester United fullføre kampen med ti mann, mens Keita ble fraktet ut på båre med en skade.

Manchester United var veldig nære en redusering snaue ti minutter før slutt. Men som i resten av kampen, endte sjansen i stang ut.

– Du kan se tilbake på forrige sesong hvor vi tapte 6-1 mot Tottenham. Dette er verre, mye verre. Motstanderen i tillegg gjør det mye verre for meg som en Manchester-gutt. Vi må komme oss over dette så raskt som mulig og komme oss videre, sier Solskjær.

Sportsnyheter

Stod imot Nepo-angrep: – Ypperlig resultat for Carlsen

Lørdagens parti kunne nesten umulig leve opp til fredagens thriller, men et nervepirrende parti endte i remis i Dubai.

Siste nytt

 • Haaland starter toppkampen

  Erling Braut Haaland er tilbake i en startellever for Borussia Dortmund for første gang på 46 dager. Det skjer i storoppgjøret hjemme mot Bayern München lørdag.

  Jærbuen har ikke startet en Dortmund-kamp siden 0-4-tapet for Ajax i mesterligaen 19. oktober. Sist helg gjorde han comeback fra skade som innbytter mot Wolfsburg.

  Haaland slo til umiddelbart med scoring i det som ble en 3-1-seier.

  Bayern München topper ett poeng foran Dortmund på Bundesliga-tabellen før stjerneduellen i den 14. serierunden. (NTB)

  Bundesliga - VfL Wolfsburg v Borussia Dortmund
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Berget og Malmö seriemestere igjen

  Jo Inge Berget og hans Malmö FF ble seriemestere i Sverige for andre år på rad, til tross for bare 0-0 mot Halmstad lørdag. Ved serieslutt hadde de like mange poeng som AIK, men sikret ligagullet på målforskjell. Berget spilte hele kampen for Malmö.

  Malmö ble seriemestere.
  Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
 • Vant stafetten etter sterk skyting

  De norske skiskytterherrene klarte seg med bare fire ekstraskudd, og tok en klar seier på sesongens første stafett. Sivert Bakken, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen var 11,2 sekunder foran Frankrike i mål, mens Russland ble nummer tre.

  – Fire ekstraskudd bare. Det er veldig godt gjennomført på standplass, men jeg er litt mer skuffa over den fysiske langrennsformen til gutta. Det har vært tettere, og tidligere har de dominert, oppsummerer Ola Lunde.

  Biathlon, IBU World Cup, day 8, Men's 4 x 7,5 km Relay
  Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal