Hopp til innhold

- Synes dette smaker vondt

Kulturpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Ulf E. Knudsen, reagerer sterkt på den enorme russiske pengebruken i forkant av voteringen i Guatemela by.

Ulf Erik Knudsen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Dette er jo midler som nærmest kan anses som korrupsjon. Norge er et land som har jobbet mye mot korrupsjon, og jeg synes dette smaker vondt, sier han.

NRKSport.no sendte avgjørelsen direkte på Nett-TV.

Også Giske reagerer

Også kulturminister Trond Giske reagerer på den voldsomme pengebruken som Sotsji brukte for å få tildelt OL i 2014.

- Det kan ikke vi være med på. Jeg håper og tror at IOK skjerper reglene for hvor mye man skal kunne bruke, sier han.

Bommet kraftig

Motstandere av et OL i Tromsø mener valget av den russiske byen Sochi nå viser at Tromsø har bommet kraftig med sine økonomiske kalkyler.

Talsmann for OL-motstanderne i Tromsø, Ulf Hansen, sier at mens Sotsji har budsjettert med at OL i 2014 koster 70 milliarder kroner, så skal Tromsø bruke 15,5 milliarder fire år senere.

Nett-TV: Dyrt OL i Russland

Hansen kaller det norske budsjettet for en samling meningsløse tall, og mener Tromsø har underbudsjettert kraftig.

 

 

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal