Hopp til innhold

Tandrevold i tårer – må reise hjem fra OL

Ingrid Landmark Tandrevold drar hjem til Norge med første fly. Legen tar ingen sjanser og vil ha henne undersøkt etter kollapsen på jaktstarten.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, pressetreff

FERDIG: Ingrid Landmark Tandrevold går ikke flere OL-konkurranser.

– Slik det er nå, er det bestemt er at jeg ikke får gå flere distanser i OL. Det er av helsemessige årsaker. Jeg er selvfølgelig lei meg. Hjertet mitt er knust, og det er ikke av medisinske årsaker for så vidt, sier Tandrevold på en pressekonferanse natt til mandag norsk tid.

Tandrevold var med i bronsekampen da hun gikk ut fra siste skyting søndag. Men så sa det brått stopp. Det endte med en 14.-plass. På siste to kilometerne tapte hun 1.32 minutter til lagvenninne Tiril Eckhoff.

– Som kanskje de fleste fikk med seg, hadde jeg ikke min beste dag på jobben. Jeg hadde en av de beste før det plutselig ble en av de verste, sier hun.

– Jeg var ikke meg selv. Jeg husker jo at jeg hadde ødelagt alt, sier Tandrevold på spørsmål fra NRK.

Karoline Knotten tar plassen hennes på stafetten. Hun går sammen med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien.

Emosjonell avskjed med OL

25-åringen var tydelig preget da hun møtte pressen. Da hun ble spurt om hvem som tok beslutningen om at OL er over, måtte hun ta til tårene:

– Det er klart at mitt konkurransehode helst vil gå skirenn, og ..., sier Tandrevold som stopper opp i gråt.

– Hvis jeg kan hjelpe Ingrid med det. Det var jeg som måtte ta den avgjørelsen. Jeg visste det var dårlig nyhet for Ingrid, men noen ganger må du ta en dårlig avgjørelse for utøveren for å beskytte utøveren, sier landslagslege Lars Kolsrud.

BEIJING 2022 WINTER OLYMPICS: Editor's choice - 13 February 2022

FIKK HJELP: Ingrid Landmark Tandrevold måtte få hjelp ut av målområdet. Hun var helt utkjørt.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Tandrevold har hatt to tunge opplevelser i OL. Hun husket ikke mye etter målgang på sprinten. Enda mindre etter jaktstarten.

– Når det er skjedd to ganger på rad, så ønsker vi ikke å ta sjansen. Vi er altfor glad i Ingrid, og vi vil undersøke henne ordentlig i Norge. Det vi kan få gjort på hotellet er mye mindre enn vi får gjort hjemme. Vi har brukt natta til å kontakte de som har undersøkt Ingrid hjemme, slik at vi får på plass alle papirene. Når hun kommer hjem, vil det være ny undersøkelse, sier Kolsrud.

Da hun gikk i Oberhof i januar 2021, fikk hun noe som hun mente føltes ut som hjerteflimmer. Nå skal hjertet og lungene undersøkes nærmere i Oslo.

Resten av skiskytterlaget fikk beskjeden om at Tandrevold reiser hjem en snau time før pressetreffet mandag morgen.

– Grusomt å se på

Tandrevold måtte bæres ut av målområdet etter at hun falt sammen over målstreken på jaktstarten.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde selv. Jeg opplever at jeg så vidt kommer meg til mål. Jeg klarer så vidt å flytte beina mine fremover. Det er fortvilende når du er 200 meter til mål, sier hun.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting 10 km jaktstart kvinner

KOLLAPSET: Marte Olsbu Røiseland måtte se til Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Heiko Junge / NTB

Tiril Eckhoff – som tok bronsen – forteller at det var ubehagelig etter målgang.

– Det er ikke veldig gøy i det hele tatt. Det er vondt, for du skjønner at det er noe vi ikke har kontroll over. Helsa er det aller, aller viktigste, sier Eckhoff.

Kolsrud forklarte etter konkurransen at Tandrevold forsøkte å følge svenske Elvira Öberg, men at hun gikk til slutt tom for krefter.

– Det er noen av de verste bildene jeg har sett. Det svartnet helt. Dette er bilder som gjør veldig inntrykk. Det var grusomt å se på, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da han så bildene av skiskytteren.

Før mandagens pressekonferanse kommenterte Tandrevold helsen på Instagram.

– I dag nådde jeg et nytt bunnpunkt. Toppidrett føles ikke alltid rettferdig, synes jeg, skrev Tandrevold.

Siste nytt

 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

  Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

  Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

  Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

  Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

  På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

  Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)

  Serie A - AC Milan v Inter Milan
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal