Hopp til innhold

Tandrevold i tårer – må reise hjem fra OL

Ingrid Landmark Tandrevold drar hjem til Norge med første fly. Legen tar ingen sjanser og vil ha henne undersøkt etter kollapsen på jaktstarten.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, pressetreff

FERDIG: Ingrid Landmark Tandrevold går ikke flere OL-konkurranser.

– Slik det er nå, er det bestemt er at jeg ikke får gå flere distanser i OL. Det er av helsemessige årsaker. Jeg er selvfølgelig lei meg. Hjertet mitt er knust, og det er ikke av medisinske årsaker for så vidt, sier Tandrevold på en pressekonferanse natt til mandag norsk tid.

Tandrevold var med i bronsekampen da hun gikk ut fra siste skyting søndag. Men så sa det brått stopp. Det endte med en 14.-plass. På siste to kilometerne tapte hun 1.32 minutter til lagvenninne Tiril Eckhoff.

– Som kanskje de fleste fikk med seg, hadde jeg ikke min beste dag på jobben. Jeg hadde en av de beste før det plutselig ble en av de verste, sier hun.

– Jeg var ikke meg selv. Jeg husker jo at jeg hadde ødelagt alt, sier Tandrevold på spørsmål fra NRK.

Karoline Knotten tar plassen hennes på stafetten. Hun går sammen med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien.

Emosjonell avskjed med OL

25-åringen var tydelig preget da hun møtte pressen. Da hun ble spurt om hvem som tok beslutningen om at OL er over, måtte hun ta til tårene:

– Det er klart at mitt konkurransehode helst vil gå skirenn, og ..., sier Tandrevold som stopper opp i gråt.

– Hvis jeg kan hjelpe Ingrid med det. Det var jeg som måtte ta den avgjørelsen. Jeg visste det var dårlig nyhet for Ingrid, men noen ganger må du ta en dårlig avgjørelse for utøveren for å beskytte utøveren, sier landslagslege Lars Kolsrud.

BEIJING 2022 WINTER OLYMPICS: Editor's choice - 13 February 2022

FIKK HJELP: Ingrid Landmark Tandrevold måtte få hjelp ut av målområdet. Hun var helt utkjørt.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Tandrevold har hatt to tunge opplevelser i OL. Hun husket ikke mye etter målgang på sprinten. Enda mindre etter jaktstarten.

– Når det er skjedd to ganger på rad, så ønsker vi ikke å ta sjansen. Vi er altfor glad i Ingrid, og vi vil undersøke henne ordentlig i Norge. Det vi kan få gjort på hotellet er mye mindre enn vi får gjort hjemme. Vi har brukt natta til å kontakte de som har undersøkt Ingrid hjemme, slik at vi får på plass alle papirene. Når hun kommer hjem, vil det være ny undersøkelse, sier Kolsrud.

Da hun gikk i Oberhof i januar 2021, fikk hun noe som hun mente føltes ut som hjerteflimmer. Nå skal hjertet og lungene undersøkes nærmere i Oslo.

Resten av skiskytterlaget fikk beskjeden om at Tandrevold reiser hjem en snau time før pressetreffet mandag morgen.

– Grusomt å se på

Tandrevold måtte bæres ut av målområdet etter at hun falt sammen over målstreken på jaktstarten.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde selv. Jeg opplever at jeg så vidt kommer meg til mål. Jeg klarer så vidt å flytte beina mine fremover. Det er fortvilende når du er 200 meter til mål, sier hun.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting 10 km jaktstart kvinner

KOLLAPSET: Marte Olsbu Røiseland måtte se til Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Heiko Junge / NTB

Tiril Eckhoff – som tok bronsen – forteller at det var ubehagelig etter målgang.

– Det er ikke veldig gøy i det hele tatt. Det er vondt, for du skjønner at det er noe vi ikke har kontroll over. Helsa er det aller, aller viktigste, sier Eckhoff.

Kolsrud forklarte etter konkurransen at Tandrevold forsøkte å følge svenske Elvira Öberg, men at hun gikk til slutt tom for krefter.

– Det er noen av de verste bildene jeg har sett. Det svartnet helt. Dette er bilder som gjør veldig inntrykk. Det var grusomt å se på, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da han så bildene av skiskytteren.

Før mandagens pressekonferanse kommenterte Tandrevold helsen på Instagram.

– I dag nådde jeg et nytt bunnpunkt. Toppidrett føles ikke alltid rettferdig, synes jeg, skrev Tandrevold.

Siste nytt

 • Nytt flykaos for Lillefosse – stavene forsvant igjen

  Det hviler en forbannelse rundt Pål Haugen Lillefosses staver. Foran EM i München forsvant de igjen og ble borte i 17 dager.

  I formiddag skal 21-åringen fra Bergen ut i kvalifisering i stavkonkurransen sammen med Guttormsen-brødrene Sondre og Simen under EM i München. Først for seks dager siden kom stavene hans til rette igjen.

  De forsvant før VM i Eugene i USA i juli også. Da kom de bort i fly- og bagasjerot da han reiste til den norske precampen i Berkeley foran mesterskapet i Oregon.

  Flere ganger denne sesongen har Lillefosse manglet stavene sine når han har ankommet et konkurransested. Flyverden er ikke i vater etter pandemien.

  – De brukte litt over en uke uten at jeg visste hvor de var i verden. Jeg er veldig glad for at de kom fram til slutt. Det var en liten stressfaktor. De ringte til slutt fra San Francisco flyplass og sa at de hadde kommet fram, sa Lillefosse til NTB i VM-byen Eugene 19. juli.

  Da fikk han stavene sine noen dager før han reiste fra precampen og til VM-byen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Finsk sjokkseier: – Et sportslig eventyr

  Finske Wilma Murto gikk sensasjonelt helt til topps i kvinnenes stavsprang-finale og tok EM-gullet foran Katerina Stefanidi og Tina Sutej.

  – Et sportslig eventyr, kommenterte Jann Post og fikk samme reaksjon hos kollega Christina Vukicevic.

  – Et sjokk, beskrev hun gullet.

  Murto tok gullet med et hopp på 4,85, hele 10 centimeter foran Stefanidi på andreplass.

  Norske Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist.

  2022 European Championships
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste