Hopp til innhold

Tandrevold i tårer – må reise hjem fra OL

Ingrid Landmark Tandrevold drar hjem til Norge med første fly. Legen tar ingen sjanser og vil ha henne undersøkt etter kollapsen på jaktstarten.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, pressetreff

FERDIG: Ingrid Landmark Tandrevold går ikke flere OL-konkurranser.

– Slik det er nå, er det bestemt er at jeg ikke får gå flere distanser i OL. Det er av helsemessige årsaker. Jeg er selvfølgelig lei meg. Hjertet mitt er knust, og det er ikke av medisinske årsaker for så vidt, sier Tandrevold på en pressekonferanse natt til mandag norsk tid.

Tandrevold var med i bronsekampen da hun gikk ut fra siste skyting søndag. Men så sa det brått stopp. Det endte med en 14.-plass. På siste to kilometerne tapte hun 1.32 minutter til lagvenninne Tiril Eckhoff.

– Som kanskje de fleste fikk med seg, hadde jeg ikke min beste dag på jobben. Jeg hadde en av de beste før det plutselig ble en av de verste, sier hun.

– Jeg var ikke meg selv. Jeg husker jo at jeg hadde ødelagt alt, sier Tandrevold på spørsmål fra NRK.

Karoline Knotten tar plassen hennes på stafetten. Hun går sammen med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien.

Emosjonell avskjed med OL

25-åringen var tydelig preget da hun møtte pressen. Da hun ble spurt om hvem som tok beslutningen om at OL er over, måtte hun ta til tårene:

– Det er klart at mitt konkurransehode helst vil gå skirenn, og ..., sier Tandrevold som stopper opp i gråt.

– Hvis jeg kan hjelpe Ingrid med det. Det var jeg som måtte ta den avgjørelsen. Jeg visste det var dårlig nyhet for Ingrid, men noen ganger må du ta en dårlig avgjørelse for utøveren for å beskytte utøveren, sier landslagslege Lars Kolsrud.

BEIJING 2022 WINTER OLYMPICS: Editor's choice - 13 February 2022

FIKK HJELP: Ingrid Landmark Tandrevold måtte få hjelp ut av målområdet. Hun var helt utkjørt.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Tandrevold har hatt to tunge opplevelser i OL. Hun husket ikke mye etter målgang på sprinten. Enda mindre etter jaktstarten.

– Når det er skjedd to ganger på rad, så ønsker vi ikke å ta sjansen. Vi er altfor glad i Ingrid, og vi vil undersøke henne ordentlig i Norge. Det vi kan få gjort på hotellet er mye mindre enn vi får gjort hjemme. Vi har brukt natta til å kontakte de som har undersøkt Ingrid hjemme, slik at vi får på plass alle papirene. Når hun kommer hjem, vil det være ny undersøkelse, sier Kolsrud.

Da hun gikk i Oberhof i januar 2021, fikk hun noe som hun mente føltes ut som hjerteflimmer. Nå skal hjertet og lungene undersøkes nærmere i Oslo.

Resten av skiskytterlaget fikk beskjeden om at Tandrevold reiser hjem en snau time før pressetreffet mandag morgen.

– Grusomt å se på

Tandrevold måtte bæres ut av målområdet etter at hun falt sammen over målstreken på jaktstarten.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde selv. Jeg opplever at jeg så vidt kommer meg til mål. Jeg klarer så vidt å flytte beina mine fremover. Det er fortvilende når du er 200 meter til mål, sier hun.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting 10 km jaktstart kvinner

KOLLAPSET: Marte Olsbu Røiseland måtte se til Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Heiko Junge / NTB

Tiril Eckhoff – som tok bronsen – forteller at det var ubehagelig etter målgang.

– Det er ikke veldig gøy i det hele tatt. Det er vondt, for du skjønner at det er noe vi ikke har kontroll over. Helsa er det aller, aller viktigste, sier Eckhoff.

Kolsrud forklarte etter konkurransen at Tandrevold forsøkte å følge svenske Elvira Öberg, men at hun gikk til slutt tom for krefter.

– Det er noen av de verste bildene jeg har sett. Det svartnet helt. Dette er bilder som gjør veldig inntrykk. Det var grusomt å se på, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da han så bildene av skiskytteren.

Før mandagens pressekonferanse kommenterte Tandrevold helsen på Instagram.

– I dag nådde jeg et nytt bunnpunkt. Toppidrett føles ikke alltid rettferdig, synes jeg, skrev Tandrevold.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal