NRK Meny
Normal

- Min største oppgave i karrieren

OL-debutant Tarjei Bø (21) er spent, men offensiv før stafetten.

Tarjei Bø

DEBUTANT: Tarjei Bø debuterer på stafettlaget i OL-sammenheng fredag.

Foto: FRANCK FIFE / Scanpix/AFP

21 år gamle Tarjei Bø debuterer på det norske stafettlaget i OL-sammenheng fredag.

- Jeg føler absolutt at jeg fortjener å være på laget. Det er den største oppgaven hittil i karrieren så jeg håper jeg takler den, sier Bø til NRK.

Både Lars Berger og Alexander Os ble vraket til fordel for ungutten på stafettlaget, Bø mener det er en riktig avgjørelse av landslagsledelsen.

- Jeg har gått to gode stafetter i verdenscupen denne sesongen, og selv mener jeg prestasjonen min på 20-kilometeren tidligere i OL ( 21. plass ) var god nok til å komme med på laget.

Råd fra Hanevold

De andre gutta på laget, Ole Einar Bjørndalen (36), Halvard Hanevold (40) og Emil Hegle Svendsen (24), har til sammen 17 OL-medaljer, og eldstemann har følgende råd til debutanten:

- Han må tenke på hvor fantastisk heldig han er som får gå en OL-stafett og oppleve det. Han må ikke la nervøsitet og tanker om hvor stort et OL faktisk er ødelegge den opplevelsen, sier Hanevold.

Bø har allerede hatt gode stafettopplevelser. De to stafettene han har gått i verdenscupen denne sesongen har endt med en 1. og en 2. plass, og lagets nest yngste løper, Hegle Svendsen, er sikker på at 21-åringen vil innfri også på OL-stafetten.

- Fryktløs

- Grunnen til at han er tatt ut på OL-laget når han er så ung, er fordi han er et unikt talent og han har vært fryktløs. Det er liten tvil om at han har egenskaper som vil hjelpe han i fremtiden, sier Hegle Svendsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tarjei Bø

21. PLASS: Tarjei Bø endte på 21. plass på normaldistansen tidligere i Vancouver-OL.

Foto: Tobias Röstlund / Scanpix

Bjørndalen ankermann

Det er 16 år siden «Skiskytterkongen» Ole Einar Bjørndalen debuterte med en 7. plass på OL-stafetten på Lillehammer. Han husker godt hvordan den siste natten før debuten var.

- Jeg sov ikke noe den natten, men gikk likevel en god etappe. Noen klarer å sove før løp, andre ikke. Slik er det for meg også, forteller han.

Før OL-stafetten i Vancouver har det vært det spekulert i om Bjørndalen ville bli vraket som ankermann til fordel for Hegle Svendsen, men nå er det klart at den rutinerte skiskytteren fra Simostranda skal avgjøre det hele for Norge.

- Jeg har gått flest sisteetapper i karrieren, det er der jeg har mest kontroll, men det er totaltiden etter alle etappene som teller på stafett. Man må være både rask på ski og god på standplass. I sporet er det fryktelig vanskelig å ta noen sekunder uansett, påpeker han.

Det hører sjeldenheten til at Ole Einar Bjørndalen ikke er ankermann på det norske stafettlaget, men det skjedde blant annet på stafetten i Rupholding i januar. Før det hadde han ikke gått noe annet enn siste etappe siden han gikk den første etappen på en stafett i Oberhof i 2007.

Norges lag på OL-stafetten i Vancouver:

1. etappe: Halvard Hanevold

2. etappe: Tarjei Bø

3. etappe: Emil Hegle Svendsen

4. etappe: Ole Einar Bjørndalen

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint