Lærer av hverandre

Verdens to beste skiskyttere, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, samarbeider for å bli bedre.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen er kongen og kronprisen i skiskyting og de lærer av hverandre.

Foto: Dmitry Lovetsky / Scanpix/AP

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er begge blant de aller største favorittene foran dagens fellestart over 15 km.

Startliste fellesstart, menn

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen takker Ole Einar Bjørndalen for sin olympiske gullmedalje.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

De to nordmennene er kongen og kronprinsen i internasjonal skiskyting og rivaler i løypa, men samarbeider likevel for å kunne bli bedre.

Takket Bjørndalen

På 20-kilometeren torsdag tok Svendsen gull foran Bjørndalen.

På pressekonferansen etter løpet takket en ydmyk Svendsen lagkameraten for gullet. Trønderen mener han ikke kunne blitt olympisk mester uten Bjørndalens hjelp.

- Det er sannheten og sannheten kommer alltid for en dag. Han har hjulpet meg mye og han er viktig for meg, sier den ferske OL-vinneren til NRK.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen jakter i kveld sitt første OL-gull på åtte år.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hegle Svendsen hevder evnen til å lære av hverandre driver begge videre.

- Jeg tror vi begge er veldig bevisst på at vi skal ha et godt forhold. Begge tjener på det og vi ofrer mye for at forholdet skal være bra.

Også Bjørndalen setter pris på samarbeidet.

- Vi har et bra forhold for å bli bedre. Emil presser meg på trening og gjør veldig mye riktige ting. Han gjør enkle løsninger som jeg kan lære av, sier Bjørndalen.

Ny øvelse

Fellesstart er en ny øvelse i olympisk sammenheng. Øvelsen sto for første gang på programmet i OL i Torino for fire år siden.

Halvard Hanevold i Granåsen

Man skal ikke glemme Halvard Hanevold i kampen om medaljene i OL.

Foto: Roar Hansen

Den gang vant Michael Greis fra Tyskland. Ole Einar Bjørndalen tok bronsen.

Emil Hegle Svendsen går sin første olympiske fellesstart og kommer til å presse kroppen til det ytterste for å kjempe om edelt metall.

- Jeg har nådd målet mitt og er fornøyd uansett. Men jeg må bare prøve å skvise det siste ut av kroppen også på fellesstarten. Resultatene hittil gir en deilig følelse før løpet, men jeg har lyst til å vinne igjen. OL er bare hvert fjerde år, så jeg vil angripe alt jeg har, sier Svendsen til NTB.

Norge stiller med tre mann til start i kveld. I tillegg til Svendsen og Bjørndalen er veteranen Halvard Hanevold igjen klar til tjenste for konge og fedreland.

Tror på Ole og Emil

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poiree tror på gull til Norge, men klarer ikke å peke ut en favoritt.

- Jeg har like mye tro på Ole og Emil. Begge har vært store favoritter i hele år. Jeg tror at begge er like gode på en fellestart. Kanskje er Ole Einar revansjelysten, men han kommer til å få kamp av Emil, sier hun.

Fellesstarten ser du direkte på nrkol.no fra kl 20.00.

Siste nytt

 • Aalesund snublet mot Viking

  Aalesund greide ikke å hamle opp med Viking på hjemmebane tirsdag. Gjestene vant til slutt oppgjøret 3-1. Dermed topper fortsatt Mjøndalen 1. divisjon med 54 poeng, ett poeng foran sunnmørslaget. Viking er på tredjeplass med 52 poeng.

  Aalesund - Viking
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Tiltalt for spark i ansiktet

  RBK-spiller Nicklas Bendtner er tiltalt for først å ha slått en taxisjåfør i ansiktet med knyttet neve og deretter sparket ham i ansiktet da han lå nede. Det viser tiltalen som Adresseavisen har fått innsyn i. Taxisjåføren på sin side er tiltalt for forsøk på vold. Rettssaken går 2. nov i København.

  Norway Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / AP
 • Petter Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball