Hopp til innhold

Lærer av hverandre

Verdens to beste skiskyttere, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, samarbeider for å bli bedre.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen er kongen og kronprisen i skiskyting og de lærer av hverandre.

Foto: Dmitry Lovetsky / Scanpix/AP

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er begge blant de aller største favorittene foran dagens fellestart over 15 km.

Startliste fellesstart, menn

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen takker Ole Einar Bjørndalen for sin olympiske gullmedalje.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

De to nordmennene er kongen og kronprinsen i internasjonal skiskyting og rivaler i løypa, men samarbeider likevel for å kunne bli bedre.

Takket Bjørndalen

På 20-kilometeren torsdag tok Svendsen gull foran Bjørndalen.

På pressekonferansen etter løpet takket en ydmyk Svendsen lagkameraten for gullet. Trønderen mener han ikke kunne blitt olympisk mester uten Bjørndalens hjelp.

- Det er sannheten og sannheten kommer alltid for en dag. Han har hjulpet meg mye og han er viktig for meg, sier den ferske OL-vinneren til NRK.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen jakter i kveld sitt første OL-gull på åtte år.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hegle Svendsen hevder evnen til å lære av hverandre driver begge videre.

- Jeg tror vi begge er veldig bevisst på at vi skal ha et godt forhold. Begge tjener på det og vi ofrer mye for at forholdet skal være bra.

Også Bjørndalen setter pris på samarbeidet.

- Vi har et bra forhold for å bli bedre. Emil presser meg på trening og gjør veldig mye riktige ting. Han gjør enkle løsninger som jeg kan lære av, sier Bjørndalen.

Ny øvelse

Fellesstart er en ny øvelse i olympisk sammenheng. Øvelsen sto for første gang på programmet i OL i Torino for fire år siden.

Halvard Hanevold i Granåsen

Man skal ikke glemme Halvard Hanevold i kampen om medaljene i OL.

Foto: Roar Hansen

Den gang vant Michael Greis fra Tyskland. Ole Einar Bjørndalen tok bronsen.

Emil Hegle Svendsen går sin første olympiske fellesstart og kommer til å presse kroppen til det ytterste for å kjempe om edelt metall.

- Jeg har nådd målet mitt og er fornøyd uansett. Men jeg må bare prøve å skvise det siste ut av kroppen også på fellesstarten. Resultatene hittil gir en deilig følelse før løpet, men jeg har lyst til å vinne igjen. OL er bare hvert fjerde år, så jeg vil angripe alt jeg har, sier Svendsen til NTB.

Norge stiller med tre mann til start i kveld. I tillegg til Svendsen og Bjørndalen er veteranen Halvard Hanevold igjen klar til tjenste for konge og fedreland.

Tror på Ole og Emil

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poiree tror på gull til Norge, men klarer ikke å peke ut en favoritt.

- Jeg har like mye tro på Ole og Emil. Begge har vært store favoritter i hele år. Jeg tror at begge er like gode på en fellestart. Kanskje er Ole Einar revansjelysten, men han kommer til å få kamp av Emil, sier hun.

Fellesstarten ser du direkte på nrkol.no fra kl 20.00.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal