NRK Meny
Normal

- Det største jeg har opplevd

Skiskyttergutta var i ekstase etter å ha fått gullmedaljene for stafettseieren.

– Det var helt fantastisk. Det er det største jeg har opplevd. Hva som kommer og hva som har vært, spiller ingen rolle, sa Halvard Hanevold til NRK etter medaljesermonien.

Sammen med Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, tok Hanevold en overlegen seier på stafetten fredag.

Bjørndalen avgjorde det hele på siste skyting da han skjøt fem blinker rett ned. Han kunne dermed gå i mål i ensom majestet nesten 40 sekunder foran Østerrike.

Se hele intervjuet med skiskyttergutta: (saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Topp tre

– I dag var vi ordentlige favoritter før start, og vi presterte vanvittig bra. Det var perfekte løp fra alle sammen, sier Bjørndalen

– Stafettgull er det vanskeligste å vinne. Da må alle må ha full klaff. Så dette gullet her er på topp tre.

Skiskytterkongen fikk sitt 6. gull rundt halsen natt til lørdag. Han er dermed tidenes nest største vinterolympier, bare slått av Bjørn Dæhlie.

Hoppende glad

En som startet medaljefangsten med stafettgullet fredag, var OL-debutanten Tarjei Bø. 21-åringen var hoppende glad både før, under og etter medaljesermonien.

– Jeg kunne ikke valgt tre andre som jeg heller ville gjort dette med. Det var helt optimalt. Jeg nøt øyeblikket, det er ikke sikkert det skjer igjen. Jeg gråt dessverre ikke, sier Bø og ler.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street