NRK Meny
Normal

- Det største jeg har opplevd

Skiskyttergutta var i ekstase etter å ha fått gullmedaljene for stafettseieren.

– Det var helt fantastisk. Det er det største jeg har opplevd. Hva som kommer og hva som har vært, spiller ingen rolle, sa Halvard Hanevold til NRK etter medaljesermonien.

Sammen med Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, tok Hanevold en overlegen seier på stafetten fredag.

Bjørndalen avgjorde det hele på siste skyting da han skjøt fem blinker rett ned. Han kunne dermed gå i mål i ensom majestet nesten 40 sekunder foran Østerrike.

Se hele intervjuet med skiskyttergutta: (saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Topp tre

– I dag var vi ordentlige favoritter før start, og vi presterte vanvittig bra. Det var perfekte løp fra alle sammen, sier Bjørndalen

– Stafettgull er det vanskeligste å vinne. Da må alle må ha full klaff. Så dette gullet her er på topp tre.

Skiskytterkongen fikk sitt 6. gull rundt halsen natt til lørdag. Han er dermed tidenes nest største vinterolympier, bare slått av Bjørn Dæhlie.

Hoppende glad

En som startet medaljefangsten med stafettgullet fredag, var OL-debutanten Tarjei Bø. 21-åringen var hoppende glad både før, under og etter medaljesermonien.

– Jeg kunne ikke valgt tre andre som jeg heller ville gjort dette med. Det var helt optimalt. Jeg nøt øyeblikket, det er ikke sikkert det skjer igjen. Jeg gråt dessverre ikke, sier Bø og ler.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial