Lettet Okparaebo etter årsbeste: – Jeg var veldig nervøs

BISLETT (NRK.no): Ezinne Okparaebo (24) har slitt med smerter i en tå, men løp likevel inn til årsbeste med tiden 11,30 under Bislett Games.

Ezinne Okparaebo møtte noen av Europas beste 100m-løpere under kveldens Bislett Games. Se hvordan det gikk her.

VIDEO: Se Ezinne Okparaebos løp fra Bislett!

– Jeg er ganske fornøyd, for i forrige uke var jeg ikke i nærheten av den tiden her, sier Okparaebo til NRK etter løpet.

Den norske sprintdronningen har fått en trøblete start på årets sesong, der en vond storetå har ødelagt mye av oppkjøringen.

Forrige helg løp hun på favorittbanen Florø, men tiden ble svake 11,59. Det er nesten halvsekundet bak hennes norske rekord på 11,10 - satt under OL i London i fjor.

– Jeg var veldig nervøs

– Jeg er ikke i toppform ennå, men nå fikk jeg i hvert fall vist at jeg har noe i verdenseliten å gjøre, sier Okparaebo - tydelig lettet over å ha innfridd foran hjemmepublikummet.

– Jeg var veldig nervøs. Jeg var veldig usikker på formen, innrømmer Okparaebo.

Hun tok villig av seg skoen og viste hvordan hun hadde fylt den med både skumgummi og en ekstra såle for å lindre tåsmertene.

24-åringen hang godt med feltet fra start, men sluknet litt mot slutten av 100-meteren. I mål var hun nummer seks, med tiden 11,30.

Oslo-jenta er klar på hvordan hun skal styrke avslutningen frem mot sesongens store mål - VM i Moskva i august.

Mindre smerter i tåa

– Jeg har troa på at det blir en bra sesong. Jeg trenger et par løp til for å komme ordentlig i gang. Jeg er litt rusten ennå, medgir den sprudlende sprinteren.

– Hvordan gikk det med tåa?

– Jeg har skumgummi under tåa, så jeg tenkte ikke noe på det mens jeg løp, forklarer Okparaebo.

100-meteren ble vunnet av bulgarske Ivet Lalova på 11,04. Murielle Ahoure fra Elfenbenskysten (11,05) og Mariya Ryemyen fra Ukraina (11,07) ble nummer to og tre.

Ezinne med skumgummi

Ezinne Okparaebo med skumgummi-biten hun hadde i skoen under 100-meteren på Bislett.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal