Hopp til innhold

Må stole på teip og skumgummi for å lindre smertene

Ezinne Okparaebo (25) opplever store smerter hver gang storetåa treffer bakken. Nå graver teamet rundt henne bokstavelig talt dypt i verktøykassa for at hun skal holde ut i 100 meter på Bislett.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo skjærer grimaser under løpet i Florø forrige helg. Grimasene skyldes nok like mye innsats og fart, men det er ingen tvil om at Okparaebo sliter med store smerter i tåa.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det gjør vondt under oppvarming, det gjør vondt under konkurranse. Jeg har ikke kunnet kjøre skikkelig fartstrening på en måned nå. Men jeg kan klare å holde ut i ett løp, sier Ezinne Okparaebo til NRK.no.

Norges beste kvinnelige sprinter har slitt med en vond tå siden midten av mai. Skaden, som hun først trodde var en bagatell, fortsetter å gi henne kraftige smerter.

– Det medisinske teamet rundt meg har prøvd å dempe smerten så mye som mulig. Vi har prøvd mange metoder, sier Okparaebo til NRK.no.

Teip og skumgummi

Til tross for flere forsøk på å bli kvitt skaden, har hun ikke blitt bedre, og det er fortsatt ikke klart om hun kan stille til start på Bislett.

Derfor fokuserer teamet rundt 25-åringen nå på ren smertelindring - på alle måter de kommer på.

– Jeg har prøvd alt. Jeg har blant annet fått nye såler, også har treneren min laget til noe skumgummi og prøvd å teipe det under tåa mi. Jeg vet ikke hvor mye det hjelper, men hvis det kan hjelpe meg i hodet, har det en effekt, sier Okparaebo.

Ezinne Okparaebo ble slått på 100-meteren i Florø. Etterpå innrømmet hun at hun sliter med en skadet tå.

Ezinne Okparaebo var skuffet etter andreplassen i Florø. Se løpet her.

Må beholde selvtilliten i skadeperioden

Den store skrekken for alle skadde idrettsutøvere er å miste selvtilliten når resultatene uteblir.

Okparaebo sesongåpnet med skuffende 11,59 i Florø forrige helg, og innrømmer nå at hun føler seg usikker foran Bislett Games.

På onsdagens pressekonferanse måtte hun svare på spørsmål om det går an å leve med sånn usikkerhet over tid.

– Nei, det kan man ikke. Men jeg jobber med å finne ut av det. Og det meste av dette ligger ikke i mine hender, så jeg må bare bare bite tennene sammen og glemme det. Jeg vil ikke henge meg opp i en skade, sier Okparaebo.

– Er du redd for at skaden går ut over selvtilliten din?

– Humøret mitt er der uansett. Jeg er en positiv jente og tenker aldri pessimistisk. Men jeg prøver å ikke legge for mye press på meg selv her på Bislett. De jentene jeg møter her har løpt fortere enn meg i år, og så lenge jeg gjør ting riktig og ikke fokuserer på smerten, er jeg fornøyd, sier Okparaebo til NRK.no.

Skal bli best i verden

Selvtilliten er det ingenting i veien med inntil videre. Okparaebo, som har 11,10 som personlig rekord på 100-meter, setter nemlig hårete mål.

– Jeg skal bli best i verden. Jeg har store ambisjoner, men jeg tror også det handler om å alle de små tingene jeg gjør i hverdagen. Hvis jeg trener bra og tar offensive valg, tror jeg det er mulig. Jeg tror jeg kan komme ned på 10-tallet, og da er det mulig, sier 25-åringen.

– Når blir du verdens beste?

– Det kan komme når som helst. Det går ikke alltid oppover som idrettsutøver, men det handler om å jobbe gjennom motgangen. Og den dagen jeg greier det, skal jeg grine, ler Okparaebo.

Ezinne sliter med en småskade i tåen sin opp mot Bislett games. Hun sier selv at dette hører med som toppidrettsutøver og at det ikke stopper henne fra å løpe fort. Reporter: Morten Stenberg.

Se NRKs intervju med Ezinne Okparaebo dagen før dagen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal