Oilers møter Vålerenga i NM-finalen

Det blei for tøft for Lillehammer i en fullsatt Oilershall onsdag kveld. Stavanger-laget vant den siste semifinalekampen komfortabelt 6–2, og møter Vålerenga i finalespillet.

Oilers vant mot Lillehammer

Oilers leverte på hjemmebane i den viktige kampen, foran 4000 tilskuere.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Stemninga var høy i hallen fra første stund i den målrike kampen. Allerede etter 30 sekunders spill gikk pucken i mål, signert Oilers-spiller Dennis Sveum.

Oilers vant mot Lillehammer

Oilers-spiller Dennis Sveum er klar for revansje mot Vålerenga.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Godt ut i andre periode dobla Mathias Trettenes ledelsen. Nick Schaus fulgte på sju minutter senere. Han satte også det neste Oilers-målet, før Lillehammer, ved Jeff LoVecchio, reduserte til 4–1.

Målrik kamp

Men målet resulterte ikke i noen opphenting. Oilers-spiller Martin Strandfeldt fulgte på med nok en skåring.

Tre minutter før full tid, fikk Lillehammers Alexander Reichenberg pynta litt på resultatet, men det var Oilers og Strandfeldt som fikk det aller siste målet.

Kveldens semifinalekamp var vinn eller forsvinn for de to laga. Begge hadde vunnet tre kamper hver i best av sju-serien.

Jevnt i Jordal Amfi

Det var langt fra like målrikt mellom Vålerenga og Storhamar, som også spilte sin siste semifinalekamp onsdag kveld.

Først mot slutten av andre periode kom det første målet, ved Vålerengas Jonte Berg. Storhamar kom tilbake, og Pål Johnsen utligna i starten av tredje periode.

Men også denne gang var det seriemester Vålerenga som trakk det lengste strået. Med sju minutter igjen av kampen, satte Erik Follestad Johansen pucken i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Vålerenga scorer

Her gir Jonte Berg Vålerenga ledelsen i andre periode. Vålerenga vant til slutt 2-1.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vålerenga og Oilers møtes igjen

I år som i fjor er det Rogaland mot Oslo i NM-finalen i ishockey. I fjor var det Oilers som kapra den jeve pokalen.

Vålerenga revansjerte med å vinne serien knepent mot Oilers, og Stavanger-laget er derfor ekstra sugne på å stikke av med NM-tittelen også i år.

– Det hadde vært godt med en revansje mot Vålerenga, sa Oilers-spiller Daniel Bøen Rokseth, før kveldens kamp.

Førstkommende fredag starter finalespillet mellom de to lagene i best av sju-serien.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal