NRK Meny
Normal

Oilers er norgesmestere i ishockey

I første periode gikk det ikke veien for hjemmelaget, men så snudde de kampen – før Vålerenga snudde den tilbake igjen. I ekstraomgangen satte Stavanger Oilers inn målet som ga dem 4-3 og NM-gull.

Oilers

Oilers-spillerne mottar gratulasjoner etter seieren over Vålerenga i Oilershallen søndag.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

– Hvis du ser rundt deg her nå er det ganske enkelt å beskrive. Det er bare magisk, sier styreleder i Stavanger Oilers, Tore Christiansen.

Etter seieren runget «byttå har kommet hjem i år» fra de over 4000 tilskuerne i Oilershallen i Stavanger.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Stavanger Oilers norgesmestere 2013

VIDEO: Stavanger Oilers er norgesmestere i ishockey. Styreleder i Stavanger Oilers, Tore Christiansen, tok på seg gulldressen og hentet frem sjampanjen da seieren var et faktum. Her intervjues han av NRKs Øystein Ellingsen.

Det var Vålerenga som først tok ledelsen i kampen, og tidlig i andre periode var stillingen 2-0 til gjestene. Så var det Oilers' tur til å score, og mot slutten av tredje periode så de ut til å vinne 3-2.

Men slik gikk det ikke. Vålerenga utlignet, og dermed måtte det ekstraomgang til før Oilers kunne kalle seg norgesmestere.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

– Helt fantastisk, selv om jeg ikke vil påstå at vi hadde planlagt det så spennende som dette, sier Christiansen.

Vålerenga sterkest i første

Etter bare fem minutters spill i Oilershallen i Stavanger sørget Vålerenga-spiller Steffen Thoresen for 1-0 til gjestene.

Oilers - Vålerenga

På bildet jubler Oilers-spillerne for det de tror er en scoring i første periode. Den ble imidlertid annulert, og lagets første, registrerte scoring kom i andre periode.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Mot slutten av første periode gikk pucken i Vålerengas mål, og Oilers så ut til å ha utlignet. Målet ble imidlertid annullert på grunn av offside i målgården.

Begynte med 2-0, sluttet med 2-2

Om lag fem minutter ut i andre periode fikk Vålerenga inn sin andre scoring ved Tyler Donati.

Åtte minutter ut i andre periode kom endelig det majoriteten av tilskuerne i Stavanger hadde ventet på fra Dan Kissel: En scoring til hjemmelaget.

Like før periodens slutt utlignet Oilers til 2-2 ved Tim Kunes.

Ledet før Vålerenga utlignet

Bare få sekunder ut i tredje periode ga Martin Strandfeldt hjemmelaget ett måls ledelse, men Brede Frettem Csiszar fra Vålerenga utlignet til 3-3 da snaut fire minutter av tredje periode var spilt.

3-3 var også stillingen da tredje periode var slutt, og det måtte spilles ekstraomgang.

Etter snaut fem minutter var Snorre Hallem sistemann på pucken som sikret hjemmelaget 4-3, seier i kampen og sin tredje kongepokal på fire år.

Les om de andre finalekampene her:

Før kveldens kamp i NM-sluttspillet ledet Oilers 3-2 i kamper over Vålerenga. Hadde hjemmelaget tapt, måtte de ti lagene spilt en siste kamp neste uke.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal