NRK Meny
Normal

– Jeg skal ikke tenke så mye, bare kjøre på

I kveld blir det endelig klart hvem som går videre til finalesluttspillet i ishockey. Den siste og avgjørende kampen mellom Stavanger Oilers og Lillehammer starter klokka 19.

Oilers mot Lillehammer

Lillehammer spiller Joakim Arnestad Eidsæther jublet etter L.I.K. scoring sist Stavanger Oilers gjestet Lillehammer og Kristins Hall. Oilers vant likevel knepent, og har hjemmefordel i kveld.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Alle forberedelser er gjort, og vi er klare til å yte maksimalt, sier Oilers-keeper Ruben Smith.

Kveldens semifinalekamp er vinn eller forsvinn for de to laga. De har til nå spilt seks av sju kamper i best av sju-serien. Begge har vunnet tre kamper hver.

Hallen fylt opp med tilskuere

Ruben Smith, Oilers-keeper

Ruben Smith.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Vi har fordelen med å spille på hjemmebane denne siste kampen. Det skal vi utnytte, sier Smith.

Den avgjørende kampen spilles i en fullsatt Oilers-hall. Stavanger-laget tapte knepent årets eliteserie, og er ektra lystne på «byttå» i NM. Da må de vinne kampen mot Lillehammer i kveld.

– Jeg skal ikke tenke så mye, bare kjøre på, sier Oilers-keeperen.

Kan få revansje mot Vålerenga

Finalemotstanderen er heller ikke ennå klar. Den siste semifinalekampen mellom Storhamar og Vålerenga spilles også i kveld. Det er lagene som vinner, som møtes i finalen.

Oilers-spiller Daniel Bøen Rokseth, er usikker på hvem han vil møte. Det var Vålerenga som snappa gullet fra Oilers i serien, men han vet ikke om han skal håpe på gjensyn.

– Det hadde vært godt med en revansje mot Vålerenga, men de er også gode. Det er vanskelig å si, men vi er klare uansett, sier Rokseth.