Ødegaard skadet - ute på ubestemt tid

Martin Ødegaard skadet foten i kamp for Real Sociedad, bekrefter klubben lørdag kveld.

Ødegaard

MÅ STÅ OVER KAMP: Real Sociedad må klare seg uten en av sine beste spillere.

Foto: Alvaro Barrientos

I en melding på klubbens hjemmeside skriver Real Sociedad at Ødegaard sliter med et blåmerke/sår med ødem i hælbeinet i den høyre foten, en skade som trolig har kommet etter en kraftig smell mot beinet. Dette har ført til at nordmannen har måttet trene alternativt med fysioterapeut den siste tiden.

– Når han kommer tilbake til normal aktivitet, er avhengig av utviklingen i prosessen, skriver klubben, og legger til at den medisinske informasjonen legges ut i samtykke med Ødegaard.

Spilte kamp etter å ha skadet seg

Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen

Ødegaard må trene alternativt fremover.

Foto: ANDER GILLENEA / AFP / ANDER GILLENEA / AFP

Real Sociedad har kamp mot Granada søndag kveld, men klubben skriver ikke noe om hvorvidt Ødegaard må stå over den.

Den spanske avisen El Diaro Vasco melder imidlertid at nordmannen ikke er med i kamptroppen.

Det var i kampen mot Celta Vigo 27. oktober skaden oppsto. Ødegaard spilte kamp igjen tre dager etter det, så trolig har skaden forverret seg i mellomtiden.

Dårlig nytt for klubben

Skaden er neppe av den veldig langvarige sorten, og klubben skriver at Ødegaard har begynt med egentrening igjen. Han skal også fortsette trening med fysioterapeut.

Det er uansett dårlig nytt for Real Sociedad, for Ødegaard har vært en av klubbens beste spillere denne høsten.

Han har scoret to mål og hatt tre målgivende pasninger så langt for laget, som ligger på en sjetteplass i den spanske ligaen. Nylig ble han kåret til månedens spiller i La Liga, som den første nordmannen noensinne.

Det norske fotballandslaget skal ha samling om halvannen uke, og spiller først EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene 15. november hjemme på Ullevaal, og deretter borte mot Malta 18. november.

Landslagstrener Lars Lagerbäck tar ut troppen til disse kampene førstkommende tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Christiansen og Solemdal startar

  Synnøve Solemdal og Vetle Sjåstad Christiansen går opningsetappene på dei to VM-stafettane i morgon. Ankeretappene tek ikkje overraskande Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø. Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff går andre og tredjeetappe. Medan Johannes Dale og Tarjei Bø tek seg av andre og tredje etappe på herrelaget.

  Herrestafettlaget VM Anterselva 2020
  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 • Dobbelt tysk i Rasnov

  Karl Geiger hoppar 100 meter i finaleomgangen og vinn i Rasnov i Romania føre landsmannen Stephan Leyhe og austerrikske Stefan Kraft. Marius Lindvik blir beste nordmann på ein 5.-plass etter eit hopp på 96 meter. Daniel-André Tande som var på ein 9.-plass etter første omgang fekk det ikkje til i finalen og enda til slutt på 18.-plass.

  Marius Lindvik
  Foto: Erwin Scheriau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal