Hopp til innhold

Ødegaard skadet - ute på ubestemt tid

Martin Ødegaard skadet foten i kamp for Real Sociedad, bekrefter klubben lørdag kveld.

Ødegaard

MÅ STÅ OVER KAMP: Real Sociedad må klare seg uten en av sine beste spillere.

Foto: Alvaro Barrientos

I en melding på klubbens hjemmeside skriver Real Sociedad at Ødegaard sliter med et blåmerke/sår med ødem i hælbeinet i den høyre foten, en skade som trolig har kommet etter en kraftig smell mot beinet. Dette har ført til at nordmannen har måttet trene alternativt med fysioterapeut den siste tiden.

– Når han kommer tilbake til normal aktivitet, er avhengig av utviklingen i prosessen, skriver klubben, og legger til at den medisinske informasjonen legges ut i samtykke med Ødegaard.

Spilte kamp etter å ha skadet seg

Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen

Ødegaard må trene alternativt fremover.

Foto: ANDER GILLENEA / AFP / ANDER GILLENEA / AFP

Real Sociedad har kamp mot Granada søndag kveld, men klubben skriver ikke noe om hvorvidt Ødegaard må stå over den.

Den spanske avisen El Diaro Vasco melder imidlertid at nordmannen ikke er med i kamptroppen.

Det var i kampen mot Celta Vigo 27. oktober skaden oppsto. Ødegaard spilte kamp igjen tre dager etter det, så trolig har skaden forverret seg i mellomtiden.

Dårlig nytt for klubben

Skaden er neppe av den veldig langvarige sorten, og klubben skriver at Ødegaard har begynt med egentrening igjen. Han skal også fortsette trening med fysioterapeut.

Det er uansett dårlig nytt for Real Sociedad, for Ødegaard har vært en av klubbens beste spillere denne høsten.

Han har scoret to mål og hatt tre målgivende pasninger så langt for laget, som ligger på en sjetteplass i den spanske ligaen. Nylig ble han kåret til månedens spiller i La Liga, som den første nordmannen noensinne.

Det norske fotballandslaget skal ha samling om halvannen uke, og spiller først EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene 15. november hjemme på Ullevaal, og deretter borte mot Malta 18. november.

Landslagstrener Lars Lagerbäck tar ut troppen til disse kampene førstkommende tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal