Messi blir i Barcelona: – Et utrolig angrep mot klubben

Etter mange uker med forvirring, bekrefter Lionel Messi at han likevel blir værende i Barcelona. Argentineren forteller at han ønsket å dra, men ville ikke gå rettens vei mot klubben.

Lionel Messi

BLIR VÆRENDE: Lionel Messi har vært i Barcelona i 20 år. Nå er det klart at han blir i klubben.

Foto: Lluis Gene / AFP

– Jeg blir i klubben fordi presidenten fortalte meg at den eneste måten jeg kunne forlate klubben, er å betale klausulen på 700 millioner euro. Og det er umulig, forteller Messi i et intervju med Goal.

Foruten om å betale klausulen, var det kun ett annet alternativ som kunne frigjøre ham fra kontrakten.

– Det fantes en annen måte, og det var rettssak. Jeg ville aldri gått rettens vei mot Barca, fordi det er klubben jeg elsker. Den har gitt meg alt siden jeg kom hit, sier Messi.

Dette er første gang Messi uttaler seg om ryktene. Nå forteller han at han ønsket å dra, men at valget til slutt falt på å bli i klubben.

– Det er et utrolig utbrudd og angrep mot klubben, styret og presidenten, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Han sier at det har vært kjent lenge at Messi ønsket å forlate klubben, men at det er først etter disse uttalelsene at man får se hvor dypt misnøyen gikk.

– Det er en tofotstakling på presidenten. At han bruker de ordene han gjør mot sin egen president, selv om han kommer til å bli værende i klubben... Det er ekstraordinært at han gjør det, sier Haugstad videre.

– Det er ikke så overraskende at han er misfornøyd, men han er en fyr som opp igjennom karrieren har sagt veldig lite og som sier veldig lite kontroversielt.

Trodde han kunne dra

Jorge Messi, father and agent of soccer player Lionel Messi, arrives at airport in Barcelona

Jorge Messi, Lionels far og manager.

Foto: Nacho Doce / Reuters

De siste ukene har det florert rykter om hvorvidt 33-åringen skulle bort fra Barcelona eller ikke. Senest på onsdag var hans far og manager, Jorge Messi, på plass for å ha samtaler med klubbpresident Josep Maria Bartomeu, ifølge Deportes Cuatro.

– Jeg trodde, og var sikker på, at jeg kunne gå. Presidenten sa alltid at jeg kunne velge om å dra eller ikke på slutten av sesongen, forteller Messi videre.

I intervjuet forteller han at kona og barna hans tok til tårene da han fortalte at han ønsket å reise. De ville bli i byen familien i 20 år har kalt sitt hjem.

Og som Messi selv sier, han elsker Barcelona og ville ikke få noe annet eller bedre et annet sted.

Men hva det betyr for den katalanske klubben at Messi blir værende etter alt dette, er Haugstad usikker på.

– Det er vanskelig å si. Messi sier han vil gjøre sitt beste, men hvor motivert kommer han til å være hvis han blir holdt mot sin vilje i ett år? Hvordan kommer fansen til å reagere? Hele reaksjonen til dette blir veldig interessant.

Siste nytt

 • Ruud med maktdemonstrasjon

  Casper Ruud hadde få problem med å ta seg til 3. runde i Madrid Masters. Han vann 6–1 og 6–2.

  – Det var ein veldig bra match nok ein gong, fortalde Ruud fornøgd til Eurosport etter kampen.

  Langt tøffare blir det nok i neste kamp. Der ventar Stefanos Tsitsipas, som ligg på 4.-plass på verdsrankinga.

  Spain Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Reiten med to assist

  Guro Reiten fekk to assist da Chelsea vann 2-0 mot Tottenham. Blåtrøyene festa med det grepet på toppen av tabellen. Med siger mot Reading på sundag er ligagullet i boks.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal