Ødegaard månedens spiller i Spania: – Bidrar til at Real vil hente ham tilbake

Aldri før er en nordmann blitt kåret til månedens spiller i verken England eller Spania. Nå er Martin Ødegaard blitt det i en alder av bare 20 år.

Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen

SUKSESS: I september leverte Martin Ødegaard følgende for sin spanske klubb Real Sociedad: ett mål, to målgivende pasninger, ni vellykkede driblinger og 194 pasninger.

Foto: Ander Gillenea / Afp / NTB scanpix

– Dette er banebrytende, sier tidligere Spania-proff Dan Eggen.

Martin Ødegaard har storspilt for Real Sociedad den siste tiden og har høstet lovord fra alle kanter for sine prestasjoner. Han topper spillerbørsen i sportsavisen Marca.

Dan Eggen

IMPONERT: Mangeårig Spania-proff Dan Eggen.

Foto: Tom Little / AFP

Bare i september har drammenseren scoret ett mål, levert to målgivende pasninger, ni vellykkede driblinger og 194 pasninger. Statistikken er kort sagt formidabel.

Slo Benzema og Moreno

I konkurranse med spillere som Karim Benzema, Eden Hazard og Antoine Griezmann, holdt det til å bli kåret til månedens beste spiller i en av verdens beste ligaer.

– Dette er en enorm anerkjennelse av hans prestasjoner. Både på det absolutt siste, men også på det løpet han har vært gjennom i flere år nå.

– I moderne tid er han den norske spilleren som er tidligst ute og får anerkjennelse på høyeste nivå. Han er banebrytende på den måten. Vi har også tidligere hatt norske spillere som har gjort det veldig bra, men det har ofte kommet senere, sier Dan Eggen som har flere sesonger bak seg i de to spanske klubbene Celta Vigo og Alavés.

Ødegaard var nominert til prisen som månedens spiller i La Liga for september sammen med Real Madrids Karim Benzema og Villarreals Gerard Moreno. La Liga melder via Twitter at nordmannen gikk seirende ut av kåringen.

Laster Twitter-innhold

«Nå må vi hente ham tilbake»

Den norske landslagsprofilen er på utlån i Real Sociedad fra hovedstadsklubben Real Madrid.

Dan Eggen er ikke i tvil om at denne prisen styrker Ødegaards sjanser for en retur til Santiago Bernabéu.

– Dette vil hjelpe på noen av de faktorene han som spiller ikke kan gjøre noe med, sier Eggen og forklarer:

– Da tenker jeg på at han som spiller er avhengig av avgjørelser fra klubbstyrer og personer med makt. Du er avhengig av at noen ser det og vurderer det samme, altså at Real Madrid tenker «nå må vi hente ham tilbake». Denne prisen vil hjelpe på at de vil ta en sånn beslutning.

Siste nytt

 • Drafta av Arizona Coyotes

  Sarpingen Emil Martinsen Lilleberg er vald av Arizona Coyotes i fjerde runde av NHL-draften.

  Coyotes stadfestar valet av den norske 20-åringen på sin Twitter-konto.

  Lilleberg blei vald som nummer 107 totalt i NHLs talentutvelging.

  Det er sjeldan at ein norsk spelar blir vald så tidleg. Sist ein nordmann blei vald i runde fire var då Steffen Søberg blei drafta av Washington Capitals i 2011.

  Lilleberg var i den norske VM-troppen i vår. Komande sesong skal han spele for den svenske klubben Oskarshamn.

  Laster Twitter-innhold
 • Nådde ikke opp i spurten

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller ble nummer sju og åtte da avslutningsetappen av sykkelrittet Tour de Wallonie endte i massespurt lørdag.

  Den nederlandske spurtstjernen Fabio Jakobsen var best av alle på de siste meterne.

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller var med i spurten, men klarte aldri å komme seg helt fram i tet.

  Sammenlagt ble Tour de Wallonie vunnet av amerikaneren Quinn Simmons. Odd Christian Eiking plasserte seg best av de norske på 22.-plass.

  Alexander Kristoff
  Foto: Dirk Waem / AFP
 • Haugesund slått av 3. divisjonslag

  Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget.

  Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid.

  Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål.

  Kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar.

  Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang.

  Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute.

  I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane.

  Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo.

  Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0.

  Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland.

  Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal