Ødegaard månedens spiller i Spania: – Bidrar til at Real vil hente ham tilbake

Aldri før er en nordmann blitt kåret til månedens spiller i verken England eller Spania. Nå er Martin Ødegaard blitt det i en alder av bare 20 år.

Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen

SUKSESS: I september leverte Martin Ødegaard følgende for sin spanske klubb Real Sociedad: ett mål, to målgivende pasninger, ni vellykkede driblinger og 194 pasninger.

Foto: Ander Gillenea / Afp / NTB scanpix

– Dette er banebrytende, sier tidligere Spania-proff Dan Eggen.

Martin Ødegaard har storspilt for Real Sociedad den siste tiden og har høstet lovord fra alle kanter for sine prestasjoner. Han topper spillerbørsen i sportsavisen Marca.

Dan Eggen

IMPONERT: Mangeårig Spania-proff Dan Eggen.

Foto: Tom Little / AFP

Bare i september har drammenseren scoret ett mål, levert to målgivende pasninger, ni vellykkede driblinger og 194 pasninger. Statistikken er kort sagt formidabel.

Slo Benzema og Moreno

I konkurranse med spillere som Karim Benzema, Eden Hazard og Antoine Griezmann, holdt det til å bli kåret til månedens beste spiller i en av verdens beste ligaer.

– Dette er en enorm anerkjennelse av hans prestasjoner. Både på det absolutt siste, men også på det løpet han har vært gjennom i flere år nå.

– I moderne tid er han den norske spilleren som er tidligst ute og får anerkjennelse på høyeste nivå. Han er banebrytende på den måten. Vi har også tidligere hatt norske spillere som har gjort det veldig bra, men det har ofte kommet senere, sier Dan Eggen som har flere sesonger bak seg i de to spanske klubbene Celta Vigo og Alavés.

Ødegaard var nominert til prisen som månedens spiller i La Liga for september sammen med Real Madrids Karim Benzema og Villarreals Gerard Moreno. La Liga melder via Twitter at nordmannen gikk seirende ut av kåringen.

Laster Twitter-innhold

«Nå må vi hente ham tilbake»

Den norske landslagsprofilen er på utlån i Real Sociedad fra hovedstadsklubben Real Madrid.

Dan Eggen er ikke i tvil om at denne prisen styrker Ødegaards sjanser for en retur til Santiago Bernabéu.

– Dette vil hjelpe på noen av de faktorene han som spiller ikke kan gjøre noe med, sier Eggen og forklarer:

– Da tenker jeg på at han som spiller er avhengig av avgjørelser fra klubbstyrer og personer med makt. Du er avhengig av at noen ser det og vurderer det samme, altså at Real Madrid tenker «nå må vi hente ham tilbake». Denne prisen vil hjelpe på at de vil ta en sånn beslutning.

Siste nytt

 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap
 • Salah dropper landslagssamling

  Liverpools gullkalv Mohamed Salah dropper landslagssamling med Egypt etter at han måtte hinke av banen i 3-1-nedsablingen av Manchester City. – Han trenger en periode med behandling for å komme tilbake, skriver Egypt i en uttalelse gjengitt hos BBC.

  2mXYQk1Erk4
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild fortsetter å slite. Tirsdag røk de 1-3 borte for Los Angeles Kings. Det ble ingen målpoeng på nordmannen. Minnesota Wild møtte Los Angeles Kings i et rent bunnoppgjør. Zuccarello har nå seks målpoeng på de sju siste kampene, men de to siste har nå endt uten poeng.

  Mats Zuccarello
  Foto: Chris Carlson / Chris Carlson

Sendeplan

Kl. Program Kanal