Hopp til innhold

Ødegaard om supersesongen: – Jeg har endret fokus

Martin Ødegaard (20) har vært i fyr og flamme for Vitesse. Selv peker stortalentet på en endring i treningsarbeidet, og nå ønsker midtbanespilleren en rask avklaring om fremtiden.

Ødegaard

SUPERFORM: Martin Ødegaard.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mange mente at drammenserens utvikling lenge ble bremset siden ovegangen til Real Madrid i 2015.

Denne sesongen har han derimot motbevist kritikerne i Vitesse, hvor han han ble stående med totalt ni mål og 12 målgivende pasninger.

Ifølge han selv er ikke forandringen tilfeldig.

– Jeg har trent mer avslutninger, og endret fokuset mitt. Jeg er nå mer rettet mot mål enn tidligere. Jeg har også fått mer selvtillit, og det har gjort at jeg også får mer målpoeng, sier Ødegaard til NRK.

– Mer voksen

20-åringen har tatt mer og mer plass i Æresdivisjonen utover sesongen. I februar toppet han «playmaker-listen» over flest sjanser skapt, og kreativiteten gjorde at midtbanespilleren fikk plass på InStats uoffisielle kåring av verdens beste U21-spillere.

I april var Ødegaard den eneste spilleren på Årets lag som ikke representerte serievinner Ajax eller PSV.

Landslagssjef Lars Lagerbäck er klar på at Ødegaard-tallene denne sesongen ikke ljuger.

– Han har definitivt blitt bedre, statistikk kan i mange tilfeller ljuge, men med Ødegaard synes jeg det er tydeleg at han er enda mer involvert, sier Lagerbäck.

Lagerbäck

FØLGER ØDEGAARD TETT: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ødegaard er einig med landslagssjefen i at han er blitt betre.

– Han mener vel at jeg har tatt steg, og blitt mer voksen i spillet mitt, sier Ødegaard.

Ønsker rask avklaring

Ødegaard har tidligere varslet at han vil ta en evaluering med Real Madrid og Zinédine Zidane før han og klubben bestemmer seg for veien videre.

Avklaringen lar altså vente på seg, men 20-åringen ønsker å få fremtiden spikret så fort som mulig.

– Det blir vanskelig å spille seg inn på Real Madrid, så det er stor sannsynlighet for at jeg ikke spiller der til høsten. Det viktigste for meg er spilletid. Jeg vil gjerne få en avklaring før preseason starter. En klubb og en trener som ønsker meg er viktig, sier Ødegaard.

Om det blir en ny utlånsperiode eller salg med tilbakekjøpsklausul, er fortsatt åpent. 20-åringen sier imidlertid at han «gjerne tar et lengre låneopphold» for å få mer forutsigbarhet.

– Nå tenker jeg på landslaget, og etter det får jeg ta en vurdering på hvor jeg skal, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Mowinckel på seiersjakt i Killington

  Ragnhild Mowinckel jakter seier i årets første storslalåmkonkurranse i verdenscupen. Hun har 38 hundredeler opp til leder Sara Hector etter 1. omgang i USA.

  Mowinckel kjørte fra startnummer tre og leverte en god omgang. Hun ledet fram til svenske Hector knallet til og la Mowinckel bak seg med 38 hundredeler. Mowinckel er den som ligger nærmest Hector etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.

  Den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin skuffet på hjemmebane i Killington i første omgang. Hun er 1,36 sekund bak Hector foran finaleomgangen.

  Thea Louise Stjernesund fant ikke toppfarten og er 1,49 bak Hector, mens Maria Tviberg har 2,87 sekunder opp. Hun kan få konkurranse om å avansere til finaleomgangen.

  Finaleomgangen i Killington starter klokken 19.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med de norske alpinutøverne
  Foto: Lise Åserud
 • Lewandowski i tårer etter sitt første VM-mål – setter press på Argentina

  Polen tok sin første seier i VM mot Saudi-Arabia, og det kan de takke keeper Wojciech Szczesny for.

  Piotr Zielinski sendte Polen i føringen etter 40 minutter, men rett etterpå fikk Saudi-Arabia tildelt et straffespark etter at dommeren hadde sett på VAR-skjermen.

  Det straffesparket var av den billige sorten.

  – Det er kjempebillig i mine øyne. Det synes jeg aldri i verden er straffe. Da blir det mange straffer i dette mesterskapet kommenterte TV2s ekspert Jesper Mathisen etter at dommeren pekte på straffemerket.

  Men Szczesny stod frem da Polen trengte det som mest. Først reddet han straffesparket, så kom han seg kjapt opp og reddet returen mesterlig.

  Begge lag skapte store sjanser i andre omgang, og Robert Lewandowski hadde et forsøk i stolpen.

  Snaue ti minutter før slutt så lyktes det endelig for Barcelona-spissen. Lewandowski utnyttet en gavepakke fra Saudi-Arabia, og satte iskaldt inn sitt første VM-mål i karrieren.

  Med dagens seier er gruppe c vidåpen. Polen står med fire poeng etter to kamper, mens Saudi-Arabia har tre poeng.

  Senere i kveld møtes Argentina og Mexico. Om Argentina taper den, er de utrolig nok ute av VM.

 • Riiber utklasset konkurrentene

  Jarl Magnus Riiber gikk ut som nummer tre på langrennsdelen i verdenscupen i kombinert lørdag, men i langrenssporet var han overlegen.

  – Det er utrolig. Jeg la mye press på meg selv i dag, å snu det fra i går. Det var utrolig følelse å ta seieren i dag, sier Riiber.

  Han var raskt oppe i ryggen til Yamamoto fra Japen og Rettenegger fra Østerrike. Lenge gikk de tre sammen, men etter 7,5 kilomter satte Riiber opp et voldsomt tempo og distanserte konkurrentene. En drøy kilometer senere hadde han en ledelse på nesten 20 sekunder.

  – En levende kombinertlegende tar verdenscupseier nummer 50, en helt unik seiersrekke, kommenterte Jann Post på oppløpet.

  Julian Schmid fra Tyskland ble nummer to, mens Jens Luraas Oftebro ble nummer tre.

  Jarl Magnus Riiber under verdenscuprennet i kombinert i Ruka.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste