Hopp til innhold

Ødegaard om supersesongen: – Jeg har endret fokus

Martin Ødegaard (20) har vært i fyr og flamme for Vitesse. Selv peker stortalentet på en endring i treningsarbeidet, og nå ønsker midtbanespilleren en rask avklaring om fremtiden.

Ødegaard

SUPERFORM: Martin Ødegaard.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mange mente at drammenserens utvikling lenge ble bremset siden ovegangen til Real Madrid i 2015.

Denne sesongen har han derimot motbevist kritikerne i Vitesse, hvor han han ble stående med totalt ni mål og 12 målgivende pasninger.

Ifølge han selv er ikke forandringen tilfeldig.

– Jeg har trent mer avslutninger, og endret fokuset mitt. Jeg er nå mer rettet mot mål enn tidligere. Jeg har også fått mer selvtillit, og det har gjort at jeg også får mer målpoeng, sier Ødegaard til NRK.

– Mer voksen

20-åringen har tatt mer og mer plass i Æresdivisjonen utover sesongen. I februar toppet han «playmaker-listen» over flest sjanser skapt, og kreativiteten gjorde at midtbanespilleren fikk plass på InStats uoffisielle kåring av verdens beste U21-spillere.

I april var Ødegaard den eneste spilleren på Årets lag som ikke representerte serievinner Ajax eller PSV.

Landslagssjef Lars Lagerbäck er klar på at Ødegaard-tallene denne sesongen ikke ljuger.

– Han har definitivt blitt bedre, statistikk kan i mange tilfeller ljuge, men med Ødegaard synes jeg det er tydeleg at han er enda mer involvert, sier Lagerbäck.

Lagerbäck

FØLGER ØDEGAARD TETT: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ødegaard er einig med landslagssjefen i at han er blitt betre.

– Han mener vel at jeg har tatt steg, og blitt mer voksen i spillet mitt, sier Ødegaard.

Ønsker rask avklaring

Ødegaard har tidligere varslet at han vil ta en evaluering med Real Madrid og Zinédine Zidane før han og klubben bestemmer seg for veien videre.

Avklaringen lar altså vente på seg, men 20-åringen ønsker å få fremtiden spikret så fort som mulig.

– Det blir vanskelig å spille seg inn på Real Madrid, så det er stor sannsynlighet for at jeg ikke spiller der til høsten. Det viktigste for meg er spilletid. Jeg vil gjerne få en avklaring før preseason starter. En klubb og en trener som ønsker meg er viktig, sier Ødegaard.

Om det blir en ny utlånsperiode eller salg med tilbakekjøpsklausul, er fortsatt åpent. 20-åringen sier imidlertid at han «gjerne tar et lengre låneopphold» for å få mer forutsigbarhet.

– Nå tenker jeg på landslaget, og etter det får jeg ta en vurdering på hvor jeg skal, sier Ødegaard.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal