Kapteinen om Ødegaard: – Han er ustoppelig. Det er bisart

Martin Ødegaard (20) bare fortsetter å dominere for Vitesse. Nordmannen forventer at neste karrieresteg snart er avklart.

Ødegaard

SUPERFORM: Martin Ødegaard har god grunn til å smile etter måneder med storspill for Vitesse.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Ødegaard var både prikkskytter og arkiktekt da Vitesse slo Groningen 3-1 og tok seg videre til finalen i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld.

– Ustoppelig

Det var heller ikke bare målet og de to målgivende pasningene som ga 20-åringen hovedrollen.

Nordmannen dominerte kampen på alle måter:

Laster Twitter-innhold

Vitesse-kaptein Bryan Linssen, som ble byttet ut et kvarter før slutt, forteller at han og tomålsscorer Tim Matavz kommenterte Ødegaard fra benken.

– Matavz snur seg og sier: «Han er utrolig», sier Linssen til nederlandske Fox Sports.

– Han er bare veldig bra. Han er ustoppelig, det er bisart, fortsetter kapteinen.

– Blir vanskelig i Madrid

Ødegaard står nå med totalt 11 mål og 13 målgivende pasninger denne sesongen. I april ble han kåret til månedens spiller i Æresdivisjonen, og på Årets lag var Ødegaard eneste spiller som ikke representerte Ajax eller PSV.

Prestasjonene har satt fart i spekulasjonene om nordmannens fremtid. 20-åringen, som har kontrakt med Real Madrid til 2021, er allerede vært koblet til Ajax.

Ekspertene virker i alle fall samstemte i at Ødegaard er klar for et nytt steg.

– Det blir vanskelig i Madrid neste år, så det kan hende det i hvert fall blir noe annet enn det, sier Ødegaard til TV 2.

Forventer snarlig avklaring

Ødegaard forteller videre til kanalen at han er åpen for både et lengre utlån og et salg med tilbakekjøpsklausul, og playmakeren forventer en avklaring i juni.

20-åringen har tidligere forklart at han vil ta en evaluering med Real Madrid og trener Zinédine Zidane etter sesongen.

– Jeg har ikke tenkt veldig mye på det utover at spilletid er det viktigste. Man må spille for å utvikle seg. Det vil alltid være vanskelig i Madrid. Det er det selv for de beste spillerne der. Jeg må høre hva de tenker, og så får vi komme frem til noe sammen, men spilletid er det som er viktigst, sa Ødegaard til NRK i mars.

NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg tror Ødegaard får vise seg frem i Madrid i sommer før neste steg planlegges.

– Det er naturlig å tenke seg at Zidane vil se og vurdere ham selv før de tar en beslutning, sier Skjønsberg.

– Jeg tror han har hatt veldig godt av oppholdet i Vitesse, men han er klar for nye utfordringer, mener eksperten.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Graabak nær utrolig opphenting

  Uten Jarl Magnus Riiber på start ble det ingen ny norsk seier i den andre verdenscupkonklurransen i Ruka. Tyske Terrence Weber vant foran to landsmenn.

  Jørgen Graabak tok sjuendeplassen etter å ha gått seg opp fra sin 22.-plass etter hoppingen. Graabak lå an til å kapre tredjeplassen på imponerende vis, men ble fragått helt mot slutten.

  Det ble også sjuendeplass i fredagens sprint over fem kilometer på trønderen.

  Den tyske veteranen Eric Frenzel ble nummer to, mens Vincent Geiger tok tredjeplassen.

  Jarl Magnus Riiber og Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementerte hoppdresser. Dermed ble det Espen Bjørnstad man måtte håpe på av de norske løperne.

  y5xpaIQ54H8
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Tap i double for Ruud og Durasovic

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte i doublekampen mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo lørdag, men Norge leder likevel 2-1. Dermed trengs det en seier i single for avansement.

  Doublespesialistene Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov ga Ruud og Durasovic mer enn nok å hanskes med hjemme i Oslo Tennis Arena. Norges to beste tennisspillere måtte gi tapt med settsifrene 6-7 (4-7), 6-3.

  JRTrSGy8HIc
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal