Ødegaard med målgivende i debuten for Real Sociedad

Martin Ødegaard fikk vist seg frem da han debuterte for Real Sociedad lørdag.

Martin Ødegaard

DEBUTERTE: Martin Ødegaard spilte fra start lørdag. Bilde med tillatelse fra VG+

Martin Ødegaard spilte fra start i treningskampen mot fjerdedivisjonslaget Lagun Onak. Det var med andre ord ikke all verden til motstand 20-åringen og hans nye lagkamerater møtte.

Nordmannen gjorde seg likevel raskt bemerket i sin første kamp for Real Sociedad og Ødegaard bidro blant annet med målgivende da La Liga-klubben gikk opp i ledelsen etter 14 minutters spill.

Ødegaard spilte gjennom Aihen Muñoz som satte inn 1-0.

– Det har vært en god start for nordmannen, bemerket La Liga-ekspert Petter Veland, som kommenterte kampen for VG, som viste oppgjøret.

Adnan Januzaj og svenske Alexander Isak økte til 2-0 og 3-0.

Byttet ut laget

Hele laget ble byttet til 2. omgang i treningskampen, dermed ble det med 45 minutter for Martin Ødegaard i debuten for klubben.

Real Sociedad gikk til pause på stillingen 3-0. Etter hvilen scoret Sociedad ytterligere to mål.

Signerte ny kontrakt

Martin Ødegaard signerte som Real Sociedad-spiller 5. juli.

Samtidig som 20-åringen skal spille den neste sesongen for den spanske klubben, signerte han også ny kontrakt med Real Madrid. Han er nå under kontrakt med den spanske storklubben fram til 2023.

Landslagsprofilen spilte forrige sesong for nederlandske Vitesse. Tidligere har han også vært på lån i Heerenveen i æresdivisjonen.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal