Ødegaard med målgivende i debuten for Real Sociedad

Martin Ødegaard fikk vist seg frem da han debuterte for Real Sociedad lørdag.

Martin Ødegaard

DEBUTERTE: Martin Ødegaard spilte fra start lørdag. Bilde med tillatelse fra VG+

Martin Ødegaard spilte fra start i treningskampen mot fjerdedivisjonslaget Lagun Onak. Det var med andre ord ikke all verden til motstand 20-åringen og hans nye lagkamerater møtte.

Nordmannen gjorde seg likevel raskt bemerket i sin første kamp for Real Sociedad og Ødegaard bidro blant annet med målgivende da La Liga-klubben gikk opp i ledelsen etter 14 minutters spill.

Ødegaard spilte gjennom Aihen Muñoz som satte inn 1-0.

– Det har vært en god start for nordmannen, bemerket La Liga-ekspert Petter Veland, som kommenterte kampen for VG, som viste oppgjøret.

Adnan Januzaj og svenske Alexander Isak økte til 2-0 og 3-0.

Byttet ut laget

Hele laget ble byttet til 2. omgang i treningskampen, dermed ble det med 45 minutter for Martin Ødegaard i debuten for klubben.

Real Sociedad gikk til pause på stillingen 3-0. Etter hvilen scoret Sociedad ytterligere to mål.

Signerte ny kontrakt

Martin Ødegaard signerte som Real Sociedad-spiller 5. juli.

Samtidig som 20-åringen skal spille den neste sesongen for den spanske klubben, signerte han også ny kontrakt med Real Madrid. Han er nå under kontrakt med den spanske storklubben fram til 2023.

Landslagsprofilen spilte forrige sesong for nederlandske Vitesse. Tidligere har han også vært på lån i Heerenveen i æresdivisjonen.

Siste nytt

 • RBK tror fortsatt på seriegull

  Rosenborg er sju poeng bak serieleder Molde, og har spilt én kamp mer, men trønderne tror fortsatt de kan vinne Eliteserien. Lørdag ble Lillestrøm slått 3–1 på Lerkendal. Ni kamper gjenstår.

  – Hvis vi vinner alle ni tror jeg vi tar seriegull. Det er bare å peise på. Vi har absolutt troen på at det er fullt mulig, sier Birger Meling til klubbens nettsted.

  Heller ikke RBK-trener Eirik Horneland tror det er en umulig oppgave å hente inn Odd, Bodø/Glimt og Molde foran dem på tabellen.

  – Vi må jo drømme om det. Jeg tror vi må vinne åtte av ni seriekamper, sier han til Adresseavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Tutta får skryt

  Europas lagkaptein var imponert over Suzann Pettersen etter lørdagens runde. Søndag avgjøres Solheim Cup.

  Stillingen før den siste dagen er 8-8 mellom Europa og USA. 38 år gamle Pettersen imponerte i vanskelige værforhold til tross for nederlaget lørdag. Hun hadde blant annet fem birdies i løpet av seks hull midt i runden. – Det var en fantastisk rekke. I de forholdene var det fenomenalt, roste Europa-kaptein Catriona Matthew til Golf Channel.

  Pettersen selv la ikke skjul på at hun stortrivdes på banen da hun spilte på sitt beste.

  – Jeg elsket det. Man glemmer på en måte forholdene og bare spiller, sier Tutta til Golf Channel. (NTB)

  Tutta
  Foto: Andy Buchanan / AFP
 • – Jeg ventet på den smellen

  Ingvild Flugstad Østberg trodde metthetsfølelsen skulle dukke opp etter det som ble en forrykende VM-sesong. Det gjorde den ikke. Langrennsstjernen fra Gjøvik vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt forrige sesong. I Seefeld-VM ble det i tillegg fem medaljer.

  Sesongen overgikk alle forventninger og ble Østbergs klart beste så langt i karrieren. Ikke rart 28-åringen ventet på at det skulle komme en reaksjon da kruttrøyken hadde lagt seg i vår.

  – Jeg ventet på den smellen, men den kom egentlig ikke. Man trenger jo noen uker der man gjør andre ting og er sammen med litt andre folk og har litt ferie, men tanken om at jeg var lei trening, skirenn og samlinger kom aldri. Det er litt godt å kjenne på, sier langrennsprofilen til NTB.

  – Jeg har tross alt vært med noen år nå, så da tar man en runde hvert år med tanke på neste sesong. Den kan være på ett minutt eller det kan være på én uke med hensyn til hva du tenker framover, men jeg var aldri i tvil om at jeg var motivert for videre satsing, sier 28-åringen.

  Langrennssesongen innledes tradisjonen tro med åpningsrenn på Beitostølen i november. (NTB)

  Høydesamling langrennslandslaget
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal