Hopp til innhold

Ødegaard med målgivende i debuten for Real Sociedad

Martin Ødegaard fikk vist seg frem da han debuterte for Real Sociedad lørdag.

Martin Ødegaard

DEBUTERTE: Martin Ødegaard spilte fra start lørdag. Bilde med tillatelse fra VG+

Martin Ødegaard spilte fra start i treningskampen mot fjerdedivisjonslaget Lagun Onak. Det var med andre ord ikke all verden til motstand 20-åringen og hans nye lagkamerater møtte.

Nordmannen gjorde seg likevel raskt bemerket i sin første kamp for Real Sociedad og Ødegaard bidro blant annet med målgivende da La Liga-klubben gikk opp i ledelsen etter 14 minutters spill.

Ødegaard spilte gjennom Aihen Muñoz som satte inn 1-0.

– Det har vært en god start for nordmannen, bemerket La Liga-ekspert Petter Veland, som kommenterte kampen for VG, som viste oppgjøret.

Adnan Januzaj og svenske Alexander Isak økte til 2-0 og 3-0.

Byttet ut laget

Hele laget ble byttet til 2. omgang i treningskampen, dermed ble det med 45 minutter for Martin Ødegaard i debuten for klubben.

Real Sociedad gikk til pause på stillingen 3-0. Etter hvilen scoret Sociedad ytterligere to mål.

Signerte ny kontrakt

Martin Ødegaard signerte som Real Sociedad-spiller 5. juli.

Samtidig som 20-åringen skal spille den neste sesongen for den spanske klubben, signerte han også ny kontrakt med Real Madrid. Han er nå under kontrakt med den spanske storklubben fram til 2023.

Landslagsprofilen spilte forrige sesong for nederlandske Vitesse. Tidligere har han også vært på lån i Heerenveen i æresdivisjonen.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

  Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

  Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

  Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

  Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

  Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

  I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

  Nypan
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av La Flèche Wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag.

  Det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp Mur de Huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen.

  I feltet satt de norske rytterne meget godt representert. Inn på de siste kilometerne satt Uno-X med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også Visma-Lease a Bikes norske Johannes Staune-Mittet var med i front.

  – Hva skjer med Uno-X? Massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. Imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk TV 2, Dennis Ritter på X.

  – Hva enn Uno-X-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen Thomas De Gendt på X.

  Opp til mål var Tobias Halland Johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da Stephen Williams gikk til med et par hundre meter til mål.

  Johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv Uno-X-rytterne endte blant de 42 beste. Staune-Mittet ble nummer 27.

  Fleche
  Foto: AFP
 • Casper Ruud videre i Barcelona

  Ruud brukte en time og 27 minutter på avansementet, men slet tidvis med å holde serven sin mot franske Alexandre Muller. Spesielt i det første settet var det dårlig uttelling på egen serve. Det som skilte spillerne var at Muller var enda svakere i servingen sin.

  Det første settet endte 6-3 til nordmannen, men inneholdt hele seks servebrudd – fire til Ruud og to til Muller.

  I det andre settet klarte Ruud å bryte til 3-1-ledelse. Han servet til 4-1 før Muller klarte å holde sin egen serve blank til 2-4-redusering. Da han skulle serve hjem kampen på stillingen 5-3 klarte Muller å bryte nordmannen serve igjen. 25-åringen fra Snarøya tok kampen etter å ha fått tre matchballer.

  Casper Ruud tok seg nylig til finale i Monte-Carlo Masters, men måte gi tapt for Stefanos Tsitsipas i strake sett.

  Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom australske Jordan Thompson og spanske Jaume Munar i åttedelsfinalen. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal