NRK Meny
Normal

Vant OL-uttaket – og fikk gladmelding etterpå

Odd Arne Brekne vant det amerikanske OL-uttaket mot Stian Bogar på 50 m liggende skyting i går. Og rett etterpå fikk han en annen hyggelig beskjed.

Odd Arne Brekne

TIL RIO: Odd-Arne Brekne vant først uttakingen på 50 m liggende. Så fikk han også startsignal for helmatch

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Jeg fikk vite at jeg også får være med på helmatchen i Rio, fortalte han til NRK rett etterpå. Helmatch karakteriserer han som «skyttersportens maraton». – Da får jeg enda bedre sjanser på en god plassering, sa han.

– Hvor er du best?

– Det er nok litt hipp som happ.

Han er ikke bare glad for å ha slått ut en av sine beste kamerater.

– Jeg har ikke snakket med ham alene etterpå, det skal jeg gjøre. Jeg regner med at han er skuffet. Men slik er toppidretten, sier Brekne.

Fire skyttere til OL

Norges Skytterforbund har innstilt fire skyttere til OL i Rio 2016. Det er Malin Westerheim, Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Are Hansen.

Bryhn og Westerheim ble innstilt allerede mandag, mens Brekne trakk det lengste strået mot klubbkamerat Stian Bogar i konkurranse om den siste norske plassen på 50 meter liggende med rifle.

Brekne ledet etter gårsdagens skyting, men i dag tok Bogar innpå. Det holdt likevel ikke helt.

– Det var egentlig greit. Han har skutt bedre enn meg under litt vanskelige forhold, og er en svært dyktig skytter, og jeg unner ham alt godt videre, sier Stian Bogar.

– Men jeg vet også at jeg er i verdenstoppen og skulle svært gjerne vært med i Rio, legger han til.

– Blant de beste i verden

Etter tirsdagens avsluttende uttaksskyting på Løvenskioldbanen er det klart at Brekne og Bryhn skyter 50 meter liggende og rifle 50 meter helmatch. Are Hansen skyter 10 meter luftrifle.

Hvem av Bryhn og Brekne som tar den andre plassen på 10 meter luftrifle avgjøres senest etter verdenscupen i Baku i midten juni. Olympiatoppen foretar det endelige uttaket basert på innstillingen fra Skytterforbundet.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

– Vi er nå trygge på at vi reiser til Rio med fire utøvere som alle er i stand til å prestere på nivå med de aller beste i verden. Vi gleder oss til OL, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen da uttaket var klart.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang