NRK Meny
Normal

Vant OL-uttaket – og fikk gladmelding etterpå

Odd Arne Brekne vant det amerikanske OL-uttaket mot Stian Bogar på 50 m liggende skyting i går. Og rett etterpå fikk han en annen hyggelig beskjed.

Odd Arne Brekne

TIL RIO: Odd-Arne Brekne vant først uttakingen på 50 m liggende. Så fikk han også startsignal for helmatch

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Jeg fikk vite at jeg også får være med på helmatchen i Rio, fortalte han til NRK rett etterpå. Helmatch karakteriserer han som «skyttersportens maraton». – Da får jeg enda bedre sjanser på en god plassering, sa han.

– Hvor er du best?

– Det er nok litt hipp som happ.

Han er ikke bare glad for å ha slått ut en av sine beste kamerater.

– Jeg har ikke snakket med ham alene etterpå, det skal jeg gjøre. Jeg regner med at han er skuffet. Men slik er toppidretten, sier Brekne.

Fire skyttere til OL

Norges Skytterforbund har innstilt fire skyttere til OL i Rio 2016. Det er Malin Westerheim, Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Are Hansen.

Bryhn og Westerheim ble innstilt allerede mandag, mens Brekne trakk det lengste strået mot klubbkamerat Stian Bogar i konkurranse om den siste norske plassen på 50 meter liggende med rifle.

Brekne ledet etter gårsdagens skyting, men i dag tok Bogar innpå. Det holdt likevel ikke helt.

– Det var egentlig greit. Han har skutt bedre enn meg under litt vanskelige forhold, og er en svært dyktig skytter, og jeg unner ham alt godt videre, sier Stian Bogar.

– Men jeg vet også at jeg er i verdenstoppen og skulle svært gjerne vært med i Rio, legger han til.

– Blant de beste i verden

Etter tirsdagens avsluttende uttaksskyting på Løvenskioldbanen er det klart at Brekne og Bryhn skyter 50 meter liggende og rifle 50 meter helmatch. Are Hansen skyter 10 meter luftrifle.

Hvem av Bryhn og Brekne som tar den andre plassen på 10 meter luftrifle avgjøres senest etter verdenscupen i Baku i midten juni. Olympiatoppen foretar det endelige uttaket basert på innstillingen fra Skytterforbundet.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

– Vi er nå trygge på at vi reiser til Rio med fire utøvere som alle er i stand til å prestere på nivå med de aller beste i verden. Vi gleder oss til OL, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen da uttaket var klart.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo