NRK Meny
Normal

Vant OL-uttaket – og fikk gladmelding etterpå

Odd Arne Brekne vant det amerikanske OL-uttaket mot Stian Bogar på 50 m liggende skyting i går. Og rett etterpå fikk han en annen hyggelig beskjed.

Odd Arne Brekne

TIL RIO: Odd-Arne Brekne vant først uttakingen på 50 m liggende. Så fikk han også startsignal for helmatch

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Jeg fikk vite at jeg også får være med på helmatchen i Rio, fortalte han til NRK rett etterpå. Helmatch karakteriserer han som «skyttersportens maraton». – Da får jeg enda bedre sjanser på en god plassering, sa han.

– Hvor er du best?

– Det er nok litt hipp som happ.

Han er ikke bare glad for å ha slått ut en av sine beste kamerater.

– Jeg har ikke snakket med ham alene etterpå, det skal jeg gjøre. Jeg regner med at han er skuffet. Men slik er toppidretten, sier Brekne.

Fire skyttere til OL

Norges Skytterforbund har innstilt fire skyttere til OL i Rio 2016. Det er Malin Westerheim, Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Are Hansen.

Bryhn og Westerheim ble innstilt allerede mandag, mens Brekne trakk det lengste strået mot klubbkamerat Stian Bogar i konkurranse om den siste norske plassen på 50 meter liggende med rifle.

Brekne ledet etter gårsdagens skyting, men i dag tok Bogar innpå. Det holdt likevel ikke helt.

– Det var egentlig greit. Han har skutt bedre enn meg under litt vanskelige forhold, og er en svært dyktig skytter, og jeg unner ham alt godt videre, sier Stian Bogar.

– Men jeg vet også at jeg er i verdenstoppen og skulle svært gjerne vært med i Rio, legger han til.

– Blant de beste i verden

Etter tirsdagens avsluttende uttaksskyting på Løvenskioldbanen er det klart at Brekne og Bryhn skyter 50 meter liggende og rifle 50 meter helmatch. Are Hansen skyter 10 meter luftrifle.

Hvem av Bryhn og Brekne som tar den andre plassen på 10 meter luftrifle avgjøres senest etter verdenscupen i Baku i midten juni. Olympiatoppen foretar det endelige uttaket basert på innstillingen fra Skytterforbundet.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

– Vi er nå trygge på at vi reiser til Rio med fire utøvere som alle er i stand til å prestere på nivå med de aller beste i verden. Vi gleder oss til OL, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen da uttaket var klart.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal