NRK Meny
Normal

Vant OL-uttaket – og fikk gladmelding etterpå

Odd Arne Brekne vant det amerikanske OL-uttaket mot Stian Bogar på 50 m liggende skyting i går. Og rett etterpå fikk han en annen hyggelig beskjed.

Odd Arne Brekne

TIL RIO: Odd-Arne Brekne vant først uttakingen på 50 m liggende. Så fikk han også startsignal for helmatch

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Jeg fikk vite at jeg også får være med på helmatchen i Rio, fortalte han til NRK rett etterpå. Helmatch karakteriserer han som «skyttersportens maraton». – Da får jeg enda bedre sjanser på en god plassering, sa han.

– Hvor er du best?

– Det er nok litt hipp som happ.

Han er ikke bare glad for å ha slått ut en av sine beste kamerater.

– Jeg har ikke snakket med ham alene etterpå, det skal jeg gjøre. Jeg regner med at han er skuffet. Men slik er toppidretten, sier Brekne.

Fire skyttere til OL

Norges Skytterforbund har innstilt fire skyttere til OL i Rio 2016. Det er Malin Westerheim, Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Are Hansen.

Bryhn og Westerheim ble innstilt allerede mandag, mens Brekne trakk det lengste strået mot klubbkamerat Stian Bogar i konkurranse om den siste norske plassen på 50 meter liggende med rifle.

Brekne ledet etter gårsdagens skyting, men i dag tok Bogar innpå. Det holdt likevel ikke helt.

– Det var egentlig greit. Han har skutt bedre enn meg under litt vanskelige forhold, og er en svært dyktig skytter, og jeg unner ham alt godt videre, sier Stian Bogar.

– Men jeg vet også at jeg er i verdenstoppen og skulle svært gjerne vært med i Rio, legger han til.

– Blant de beste i verden

Etter tirsdagens avsluttende uttaksskyting på Løvenskioldbanen er det klart at Brekne og Bryhn skyter 50 meter liggende og rifle 50 meter helmatch. Are Hansen skyter 10 meter luftrifle.

Hvem av Bryhn og Brekne som tar den andre plassen på 10 meter luftrifle avgjøres senest etter verdenscupen i Baku i midten juni. Olympiatoppen foretar det endelige uttaket basert på innstillingen fra Skytterforbundet.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

– Vi er nå trygge på at vi reiser til Rio med fire utøvere som alle er i stand til å prestere på nivå med de aller beste i verden. Vi gleder oss til OL, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen da uttaket var klart.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting