Hopp til innhold

– En drøm alle idrettsutøvere har

Susann Bjørnsen kvalifiserte seg til OL under EM på lørdag, og trenger nå kun et klarsignal fra Olympiatoppen før hun er klar for sommerens OL i Rio.

Svømmer Susann Bjørnsen

Susann Bjørnsen er opprinnelig fra Setermoen i Troms, men bor i Bergen. Nå har hun kvalifisert seg til OL.

Foto: Vestpress

Susann Bjørnsen kom som nummer 7 i semifinalen på 50 m fri i EM i London. Med tiden 25,22 ble hun totalt nummer 12, og gikk dermed ikke videre til finalen.

Det betyr derimot ikke mye for den unge svømmeren fra Setermoen i Troms, da hun med en tid på seks hundredeler under OL-kravet både kvalifiserte seg til OL og slo ny norsk rekord.

– Kvalifiseringen betyr utrolig mye, det er det jeg har drømt om. Å kvalifisere seg til OL er vel en drøm alle idrettsutøvere har vil jeg tro, så at jeg fikk det til er nesten uvirkelig, sier hun.

Venter på Olympiatoppen

Susann Bjørnsen

Like etter konkurransen la Norske Svømmeforbund ut dette bildet på sin instagram-konto:

Foto: Norges svømmeforbund/Instagram-konto

– Det gikk jo som jeg hadde håpet på. Jeg visste at jeg var i veldig god form, og det er 50 fri jeg har satset på det siste året og lagt alle kortene inn for å få til å kvalifisere meg til OL. Forberedelsene mine har vært å være veldig nøye på de små detaljene som jeg trenger for å bli bedre. Så i semifinalen var det egentlig bare for meg å slappe av og ikke bli for anspent og stressa rett og slett, sier hun.

Hun og resten av landslaget reiser tilbake til Norge mandag, og så begynner hardtreningen mot OL. Men først må hun få klarsignal fra Olympiatoppen.

– De skal jo ta meg ut først, men jeg håper og regner med at de gjør det.

– Vil svømme raskere

Målene for OL i Rio har hun ennå ikke rukket å tenke så nøye på, men er tydelig på at hun ønsker å forbedre seg.

– Kjedelig som det kanskje høres ut så er jeg fornøyd om jeg klarer å forbedre meg selv. Hvis jeg klarer å stå foran pallen når jeg skal starte og holde nerver og alt i sjakk, gjøre mine oppgaver og ikke bli distrahert av andre faktorer, så er jeg svært fornøyd om jeg klarer å svømme raskere i OL enn jeg gjorde nå i London, sier hun.

– Blir det feiring hjemme i Bergen nå?

– Det blir nok en liten feiring, men vi får ta det etter hvert, vi må komme oss hjem først. Også er det jo stevne igjen til helgen, sier hun.

Susann Bjørnsens norgesrekord kan du se her:

Susann Bjørnsen fra Setermoen med ny norsk rekord på 50m fri i Svømme EM i London. Hun kvalifiserte seg også for OL i Rio