Hopp til innhold

Ny OL-øvelse frister ikke Kristoffersen: – Ingen vits

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): For Henrik Kristoffersen er det viktigere å være klar for verdenscupavslutningen enn å avslutte OL med lagkonkurransen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Pressetreff Slalåm.

INGEN PARALLELLFAN: Henrik Kristoffersen har ikke noe ønske om å kjøre den nye lagkonkurransen med parallellslalåm i OL.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etter en forrykende andreomgang tok Henrik Kristoffersen sølv i storslalåm. Han anser seg selv som en større medaljekandidat i torsdagens slalåm – selv om hans største utfordrer Marcel Hirscher allerede står med to gull.

– Han skal få lov til å være enda bedre hvis han vil det. Han er ikke uovervinnelig i slalåm, jeg er mye nærmere der enn i storslalåm, sier 23-åringen til NRK to dager før sesongens hovedmål.

– Bedre at andre får muligheten

Kristoffersen kunne hatt to medaljesjanser igjen i OL, men slik blir det nok likevel ikke. Slalåmspesialisten har nemlig ikke noe ønske om å være på Norges lag når det for første gang kjøres lagkonkurranse i OL på lørdag.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er så fan av sånn parallellslalåm, og ikke er jeg spesielt god i det heller. Når jeg ikke er god eller har spesielt lyst, er det bedre at andre får muligheten, sier han.

– Det er ingen vits i at jeg er der bare for å være der. Man må ville det for å prestere best mulig, legger Kristoffersen til.

Verdenscup viktigere

Etter OL-slalåmen vil han heller reise tilbake til Europa.

– Da er det bare litt over en uke til verdenscupen i Kranjska Gora og det er mye viktigere for meg enn lagkonkurransen, sier Kristoffersen.

Kristoffersen og Hirscher

SUPERDUELLER: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kjemper mot hverandre om både OL-gull og seier i slalåmcupen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NRKs alpinekspert Marius Arnesen mener det ikke ligger noen stor dramatikk i at Kristoffersen ønsker å prioritere bort lagkonkurransen.

– Det er litt synd at han ikke vil være med, men av de fire aktuelle, så kommer det litt an på dagsformen hvem som presterer, sier Arnesen.

– De fire aktuelle gutta er veldig jevne i det som skal kjøres. Henrik har hatt en liten utfordring på farten når det er flatt, og han har heller ikke prioritert parallellslalåm noe særlig på trening, noe jeg tror de andre har gjort.

Begynte treningen i sommer

Nina Haver-Løseth og Maren Skjøld er nærmest selvskrevne på laget. Enten Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss Solevåg eller Jonathan Nordbotten tar de to siste plassene.

– Vi har medaljemulighet om alt klaffer, men må være litt heldige med trekningen også, sier Nestvold-Haugen.

Mens forhåndsfavoritt Sverige har satset på øvelsen i mange år, begynte Norge først treningen i fjor. Spesielt ut fra startporten kan det være mye tid å hente.

– Vi begynte å tørrtrene i sommer. Da hentet vi inn ekspertise til starten. Det har hjulpet meg mye, for nå klarer vi å time det bedre. Vi har ennå litt å ta igjen på teknikk, så vi må trene mer. Jeg vil si vi er outsidere, forteller Nordbotten.

Siste nytt

  • Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

    Landslagstrener Tobias Johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-VM i Praha hvor NHL-stjernen Mats Zuccarello gjør VM-comeback.

    Som ventet var NHL-stjernens navn med i troppen som ble presentert på Olympiatoppen mandag. Det er Zuccarellos første VM siden 2016 i Moskva.

    Han og backen Johannes Johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske Lahti Pelicans, tilslutter seg den norske troppen i Praha. Det gjør også USA-proffene Emil Martinsen Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i AHL.

    Målvakter:

    Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Haukeland (Düsseldorf), Tobias Normann (AIK).

    Backer:

    Sander Vold Engebråten (Örebro), Isak Hansen (Sparta), Sander Hurrød (Storhamar), Max Krogdahl (Östersund), Christian Kåsastul (Pustertal), Mattias Nørstebø (Björklöven), Stian Solberg (Vålerenga), Johannes Johannesen (Lahti Pelicans), Emil Lilleberg (Tampa Bay Lightning).

    Løpere:

    Mats Zuccarello (Minnesota Wild), Michael Brandsegg-Nygård (Mora), Andreas Martinsen (Storhamar), Eskild Bakke Olsen (Karlskoga), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Malmö), Martin Rønnild (Storhamar), Eirik Østrem Salsten (Storhamar), Håvard Østrem Salsten (Sparta), Noah Steen (Mora), Patrick Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Stavanger), Petter Vesterheim (Mora), Markus Vikingstad (Fishtown Pinguins), Mathias Emilio Pettersen (Texas Stars).

    Norge innleder VM i Praha i gruppe A mot Sveits 10. mai. (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Ishockeyforbundet i beredskap etter Reichenbergs dødsfall: Har koblet på helseteam for VM-troppen

    Det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren Alexander Reichenberg er død, 31 år gammel.

    Sportssjef og konstituert generalsekretær i Ishockeyforbundet, Petter Salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien.

    – Alexander var en artist på banen. En kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. Han har en fantastisk karriere på Lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. Han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier Salsten.

    Mandag tok forbundet ut troppen til VM som starter i Tsjekkia fredag, hvor Mats Zuccarello er med i VM for første gang siden 2016.

    – I VM-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til Alexander gjennom flere år. Det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. Vi har koblet på helseteam og er i beredskap. Det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier Salsten.

    – Hva skal helseteamet bidra til?

    – Jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. Noen å snakke med. Fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. Det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært Alexander de siste årene. Noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier Salsten.

    Salsten
    Foto: NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal