Ny OL-øvelse frister ikke Kristoffersen: – Ingen vits

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): For Henrik Kristoffersen er det viktigere å være klar for verdenscupavslutningen enn å avslutte OL med lagkonkurransen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Pressetreff Slalåm.

INGEN PARALLELLFAN: Henrik Kristoffersen har ikke noe ønske om å kjøre den nye lagkonkurransen med parallellslalåm i OL.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etter en forrykende andreomgang tok Henrik Kristoffersen sølv i storslalåm. Han anser seg selv som en større medaljekandidat i torsdagens slalåm – selv om hans største utfordrer Marcel Hirscher allerede står med to gull.

– Han skal få lov til å være enda bedre hvis han vil det. Han er ikke uovervinnelig i slalåm, jeg er mye nærmere der enn i storslalåm, sier 23-åringen til NRK to dager før sesongens hovedmål.

– Bedre at andre får muligheten

Kristoffersen kunne hatt to medaljesjanser igjen i OL, men slik blir det nok likevel ikke. Slalåmspesialisten har nemlig ikke noe ønske om å være på Norges lag når det for første gang kjøres lagkonkurranse i OL på lørdag.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er så fan av sånn parallellslalåm, og ikke er jeg spesielt god i det heller. Når jeg ikke er god eller har spesielt lyst, er det bedre at andre får muligheten, sier han.

– Det er ingen vits i at jeg er der bare for å være der. Man må ville det for å prestere best mulig, legger Kristoffersen til.

Verdenscup viktigere

Etter OL-slalåmen vil han heller reise tilbake til Europa.

– Da er det bare litt over en uke til verdenscupen i Kranjska Gora og det er mye viktigere for meg enn lagkonkurransen, sier Kristoffersen.

Kristoffersen og Hirscher

SUPERDUELLER: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kjemper mot hverandre om både OL-gull og seier i slalåmcupen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NRKs alpinekspert Marius Arnesen mener det ikke ligger noen stor dramatikk i at Kristoffersen ønsker å prioritere bort lagkonkurransen.

– Det er litt synd at han ikke vil være med, men av de fire aktuelle, så kommer det litt an på dagsformen hvem som presterer, sier Arnesen.

– De fire aktuelle gutta er veldig jevne i det som skal kjøres. Henrik har hatt en liten utfordring på farten når det er flatt, og han har heller ikke prioritert parallellslalåm noe særlig på trening, noe jeg tror de andre har gjort.

Begynte treningen i sommer

Nina Haver-Løseth og Maren Skjøld er nærmest selvskrevne på laget. Enten Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss Solevåg eller Jonathan Nordbotten tar de to siste plassene.

– Vi har medaljemulighet om alt klaffer, men må være litt heldige med trekningen også, sier Nestvold-Haugen.

Mens forhåndsfavoritt Sverige har satset på øvelsen i mange år, begynte Norge først treningen i fjor. Spesielt ut fra startporten kan det være mye tid å hente.

– Vi begynte å tørrtrene i sommer. Da hentet vi inn ekspertise til starten. Det har hjulpet meg mye, for nå klarer vi å time det bedre. Vi har ennå litt å ta igjen på teknikk, så vi må trene mer. Jeg vil si vi er outsidere, forteller Nordbotten.

Siste nytt

 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk; Til familie og venner som har vært der i tjukt og tynt, til alle mine lojale sponsorer som har støttet meg i alle mine lojale sponsorer som har støttet meg i alle år og latt meg leve ut drømmen på toppnivå, til alle trenere, støtteapparat og lagkamerater for alt vi har opplevd sammen og til alle i Tydalen som jeg føler har stått bak meg de siste årene, skriver Dyrhaug.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar, eitt år før kontrakten gjekk ut, etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal