Kristoffersen fikk kjeft av faren før andre omgang: – Han ba meg slutte å syte

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen leverte en glitrende 2. omgang, og tok OL-sølv. Marcel Hirscher tok gullet.

null

SØLV: Se sølvløpet til Kristoffersen her.

– Det var utrolig kult, men jeg gjør det jo vanskelig for meg selv etter den førsteomgangen. Men sånn er det. Jeg var for pinglete i henget, men i andre omgang var jeg mye mer aggressiv, sier Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen var nummer ti etter 1. omgang, og da så medalje fryktelig vanskelig ut. Men med en 2. omgang av en annen verden sikret han OL-sølv.

– Vel, hadde det ikke vært for fatter'n, hadde jeg ikke greid dette. Jeg var forbanna, sur og lei etter første omgang, og hadde det ikke vært for han hadde jeg vært forbanna i starten av første omgang også. Etter 23 år har han lært å trykke på de rette knappene.

– Hva sa han til deg?

– Jeg fikk kjeft, men han får roa meg ned og sa at det er mulig. Det første han så var «slutt å syt». Jeg hadde ikke troen på medalje, men fatter'n hadde det. Og dama sa «dette går, dette kan du klare».

– Hirscher er bedre

I målområdet var Kristoffersen i knestående etter 2. omgangen. Han fikk se løper etter løper kjøre i mål til røde tider.

Også Alexis Pinturault, som lå på andreplass, kjørte inn bak nordmannen med fire fattige hundredeler.

Men så sto Marcel Hirscher igjen på toppen. Han var utilnærmelig og vant til slutt med 1.27 på Kristoffersen.

– Får du sølv i OL, taper du gullet, sier Leif (Kristian Nestvold-Haugen), men i dag vant jeg sølvet. Hirscher er så mye bedre i storslalåm i øyeblikket. Jeg kommer til å trene alt jeg kan, men han er bare bedre akkurat nå.

– Han tar sitt andre strake OL-gull, den østerrikske legenden. Vi fikk nøyaktig den kampen vi drømte om. For en dag, meldte Lerdahl.

Nesvold-Haugen beste norske

Etter første omgang var det derimot en annen nordmann som lå best an. Leif Nestvold-Haugen lå på tredje plass, men i finalen sviktet han og endte til slutt 2.19 bak Hirscher.

– Jeg så spent opp på tavla da jeg kom i mål, men dessverre var det ikke godt nok. Jeg øker jo på toppen, men partiet i midten klarer jeg ikke å følge opp. Det er mitt beste storslalåmrenn, så jeg blir slått av folk som er bedre enn meg.

Kristoffersen sier han ikke skjønner hvorfor han ikke fikk det til i første omgang.

– Det går så fort i denne løypa at det føltes ut som det gikk fort nok da jeg kjørte nedover, sa en lavmælt Kristoffersen til NRK før andre omgang.

Alexis Pinturault fra Frankrike tok bronsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool gikk på sjokktap

  Atalanta freste over et blekt og B-preget Liverpool-lag og vant 2-0 på Anfield i mesterligaen onsdag kveld.

  Den overraskende seieren kommer tre uker etter at Liverpool vant det motsatte oppgjøret i Bergamo hele 5-0 og gjør det vidåpent hvem som avanserer til cupspillet fra gruppe D.

  Champions League - Group D - Liverpool v Atalanta
  Foto: Paul Ellis / Reuters
 • Ødegaard involvert i viktig scoring

  Martin Ødegaard fikk sin andre kamp fra start da Real Madrid besøkte den italienske storklubben Inter. Og nordmannen involverte seg tidlig i kampen.

  Han sendte en presis stikker til Nacho, som til slutt ble felt innenfor sekstenmeteren. Eden Hazard tok straffesparket og satte ballen sikkert i mål.

  Ødegaard ble byttet ut i 57 minutt, og like etter satte innbytter Rodrygo inn 2-0 for hvittrøyene.

  Det var også temperatur i kampen da Vidal gikk i bakken i straffefeltet. Han ropte på straffe, men i stedet fikk han to gule kort – begge for protester.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Norge slo Danmark i EM-oppkjøringen

  Norges nest siste kamp før EM i håndball endte med seier over vertsnasjonen Danmark.

  Selv om Norge lå bak 22-20 med ti minutter igjen å spille, snudde de kampen og vant til slutt 27-25. Lagene møtes også til oppkjøringskamp på torsdag.

  Håndball kvinner, Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal