Hopp til innhold

Røiseland hylles: – Den mest komplette skiskytteren i verden

Marte Olsbu Røiseland fortsetter å herje med konkurrentene i OL. Søndag ble OL-dronningen historisk da hun gikk inn til et overlegent gull på jaktstarten.

SE VIDEO: Marte Olsbu Røiseland tok en suveren seier på jaktstarten. Her ser du 31-åringen juble på vei ut av siste skyting.

– Deilig, ropte Marte Olsbu Røiseland idet hun gikk over målstreken i Beijing.

Den norske stjernen var så overlegen på jaktstarten at hun bare minutter tidligere kunne feire på vei ut av siste skyting. Froland-kvinnen smilte bredt og strakk armen i været før hun la ut på den siste runden i det voldsomme snøværet.

Det var tøffe forhold i dag. Det var ikke lett å gå og man fikk ingenting gratis. Jeg hadde helt utrolig gode ski, og jeg må bare takke smørerne i bua. De hjalp meg veldig godt på vei, sier Røiseland til NRK.

Seiersmarginen ble på hele 1.36,5 minutter til svenske Elvira Öberg. Tiril Eckhoff gjorde den norske dagen komplett med sin OL-bronse.

Marte Olsbu Røiseland

OVERLEGEN: Marte Olsbu Røiseland tok en suveren seier på jaktstarten.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

– Kvinner og menn sett under ett, Røiseland er den mest komplette skiskytteren i verden, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Røiseland var i mål.

Eckhoff kaster seg på hyllesten av Røiseland.

Marte gjør et fantastisk løp. Det var skikkelig, skikkelig tøffe forhold. Det hun får til i dag er definisjonen på et perfekt skirenn, sier Eckhoff til NRK.

Historisk

Med seieren tok sørlendingen Norges første olympiske jaktstartgull på kvinnesiden. Inntil søndag hadde Tora Berger vært nærmest med sølvet i 2014.

Dette var Røiselands tredje gull og fjerde medalje på like mange renn i Beijing-OL.

Du kalles allerede OL-dronningen og vi er ikke halvveis en gang. Hvordan føles det?

Det er ikke noe jeg fokuserer så veldig mye på. Jeg bare prøver å gå så gode skirenn som overhodet mulig. I dag hadde jeg en veldig god dag. Å skyte 19 treff med disse forholdene, er jeg veldig godt fornøyd med, svarer hun til NRK.

Les også: Tandrevold etter kollapsen: – Toppidrett føles ikke alltid rettferdig

Tandrevold kollapset – måtte få hjelp

Eckhoff slo sin gode venninne Ingrid Landmark Tandrevold på sisterunden med god margin. Tandrevold kollapset fullstendig i sporet og ble liggende i målområdet etter løpet.

Hun måtte til slutt hjelpes ut av målområdet.

– Først ble jeg glad for Tiril til tredjeplass. Deretter så jeg Ingrid, det var vondt. Men hun kommer seg. Ingrid blir tatt hånd om, sier Røiseland til Discovery.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, 12,5 km jaktstart for menn

BRONSE OG GULL: Tiril Eckhoff og Marte Røiseland jublet for hver sin medalje på jaktstarten.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tøffe forhold

Det var på forhånd knyttet stor spenning til forholdene i skiskytter-løypene. Det snør svært sjelden i OL-byen, men søndag har det lavet ned.

Røiseland, som gikk ut først, fikk dermed noe tråere forhold enn sine konkurrenter som jaget bak.

Men Froland-kvinnen brøytet seg gjennom snøen i et enormt tempo, samtidig som hun leverte til gull på standplass, der hun kun bommet én gang.

Nesten konkurranse for Røiseland og de norske jentene er stafetten på onsdag.

Marte Røiseland

OL-DRONNING: Marte Røiseland har hatt et ellevilt OL til nå.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste