Hopp til innhold

Røiseland hylles: – Den mest komplette skiskytteren i verden

Marte Olsbu Røiseland fortsetter å herje med konkurrentene i OL. Søndag ble OL-dronningen historisk da hun gikk inn til et overlegent gull på jaktstarten.

SE VIDEO: Marte Olsbu Røiseland tok en suveren seier på jaktstarten. Her ser du 31-åringen juble på vei ut av siste skyting.

– Deilig, ropte Marte Olsbu Røiseland idet hun gikk over målstreken i Beijing.

Den norske stjernen var så overlegen på jaktstarten at hun bare minutter tidligere kunne feire på vei ut av siste skyting. Froland-kvinnen smilte bredt og strakk armen i været før hun la ut på den siste runden i det voldsomme snøværet.

Det var tøffe forhold i dag. Det var ikke lett å gå og man fikk ingenting gratis. Jeg hadde helt utrolig gode ski, og jeg må bare takke smørerne i bua. De hjalp meg veldig godt på vei, sier Røiseland til NRK.

Seiersmarginen ble på hele 1.36,5 minutter til svenske Elvira Öberg. Tiril Eckhoff gjorde den norske dagen komplett med sin OL-bronse.

Marte Olsbu Røiseland

OVERLEGEN: Marte Olsbu Røiseland tok en suveren seier på jaktstarten.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

– Kvinner og menn sett under ett, Røiseland er den mest komplette skiskytteren i verden, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Røiseland var i mål.

Eckhoff kaster seg på hyllesten av Røiseland.

Marte gjør et fantastisk løp. Det var skikkelig, skikkelig tøffe forhold. Det hun får til i dag er definisjonen på et perfekt skirenn, sier Eckhoff til NRK.

Historisk

Med seieren tok sørlendingen Norges første olympiske jaktstartgull på kvinnesiden. Inntil søndag hadde Tora Berger vært nærmest med sølvet i 2014.

Dette var Røiselands tredje gull og fjerde medalje på like mange renn i Beijing-OL.

Du kalles allerede OL-dronningen og vi er ikke halvveis en gang. Hvordan føles det?

Det er ikke noe jeg fokuserer så veldig mye på. Jeg bare prøver å gå så gode skirenn som overhodet mulig. I dag hadde jeg en veldig god dag. Å skyte 19 treff med disse forholdene, er jeg veldig godt fornøyd med, svarer hun til NRK.

Les også Tandrevold etter kollapsen: – Toppidrett føles ikke alltid rettferdig

Tandrevold kollapset – måtte få hjelp

Eckhoff slo sin gode venninne Ingrid Landmark Tandrevold på sisterunden med god margin. Tandrevold kollapset fullstendig i sporet og ble liggende i målområdet etter løpet.

Hun måtte til slutt hjelpes ut av målområdet.

– Først ble jeg glad for Tiril til tredjeplass. Deretter så jeg Ingrid, det var vondt. Men hun kommer seg. Ingrid blir tatt hånd om, sier Røiseland til Discovery.

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, 12,5 km jaktstart for menn

BRONSE OG GULL: Tiril Eckhoff og Marte Røiseland jublet for hver sin medalje på jaktstarten.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tøffe forhold

Det var på forhånd knyttet stor spenning til forholdene i skiskytter-løypene. Det snør svært sjelden i OL-byen, men søndag har det lavet ned.

Røiseland, som gikk ut først, fikk dermed noe tråere forhold enn sine konkurrenter som jaget bak.

Men Froland-kvinnen brøytet seg gjennom snøen i et enormt tempo, samtidig som hun leverte til gull på standplass, der hun kun bommet én gang.

Nesten konkurranse for Røiseland og de norske jentene er stafetten på onsdag.

Marte Røiseland

OL-DRONNING: Marte Røiseland har hatt et ellevilt OL til nå.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal