Ny FIFA-topp fikk sparken

Assisterende generalsekretær Markus Kattner (45) er avsatt med umiddelbar virkning. Skal ha mottatt bonuser på flere millioner dollar.

SOCCER-FIFA/KATTNER

FERDIG I FIFA: Markus Kattner.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

I en uttalelse fra FIFA heter det at en intern gransking har avdekket uregelmessigheter knyttet til økonomi.

Nyhetsbyrået AP siterer mandag en kilde som skal kjenne til detaljene i granskingen. Ifølge AP skal Kattner ha mottatt bonusutbetalinger i perioden 2008 - 2014.

Det skal tilsammen være snakk om flere millioner dollar, og det skal nå være disse utbetalingene som granskes av FIFA. Bonusene skal ha blitt signert tidligere FIFA-president Sepp Blatter og tidligere generalsekretær Jerome Valcke.

– Vi forstår ikke hvorfor disse utbetalingene er blitt gjort, sier den anonyme kilden til AP.

Forgjengeren fikk også sparken

Kattner ble ansatt som økonomidirektør i FIFA i 2003, og var fungerende generalsekretær i FIFA en lang periode etter at hans forgjenger Jerome Valcke også fikk sparken etter anklager om korrupsjon.

Valcke er utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i 12 år. I tillegg er både tidligere FIFA-sjef Sepp Blatter og tidligere UEFA-president Michel Platini utestengt fra fotballen i kjølvannet av den økonomiske skandalen i organisasjonen (se også faktaboks).

– Brudd på tillitsforhold

FIFA er imidlertid sparsomme med opplysninger om Kattners avgang.

– Kattner har fått sparken med umiddelbar virkning, heter det i en uttalelse fra fotballens øverste organ.

– FIFAs interne gransking avslørte brudd på tillitsforhold tilknyttet hans ansettelse, lyder det videre.

Utover dette ønsker ikke Det internasjonale fotballforbundet å kommentere saken akkurat nå, heter det i pressemeldingen.

Ny generalsekretær

Fatma Samoura ble utnevnt som ny generalsekretær på kongressen tidligere denne måneden.

Hun ble dermed den første kvinnelige generalsekretæren i FIFA. Samoura har jobbet over 20 år i FN.

Siste nytt

 • Norendal nummer 2 i slopestyle

  Silje Norendal ble nummer to i dagens slopestylekonkurranse i Calgary, etter to måneder med skulderskade.

  – Det var veldig gøy. Jeg har prøvd å minimere risikoen hele uken, derfor er det ekstra gøy at det klaffer og går såpass bra. Det føles godt å være tilbake og konkurrere, sier Silje.

  Stian Kleivdal leverte imponerende kjøring på herresiden og tok en solid fjerdeplass. Hanne Eilertsen kjørte også svært bra og tok femteplass i sin andre finale i verdenscupen.

  Silje Norendal
 • Nuis og Wüst meistrar på 1500 m

  Kjeld Nuis tok gullet på mennenes 1500 m i skøyte-VM. Med 1.41,66 var han sju hundredeler framfor landsmannen Thomas Krol. Joey Mantia tok bronse med 1.42,16.

  Sindre Henriksen blei beste nordmann på 8.-plass med 1.43,34. Sverre Lunde Pedersen kom på 10.-plass med 1.43,62 og Allan Dahl Johansson blei nr 18 med 1.44,70.

  Ireen Wüst vann kvinneklassen med 1.50,92, framfor Evgeniia Lalenkova (1.51,13) og Elizaveta Kazelina (1.51,41.).

  Kjeld Nuis
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Bayern tok tilbake tabelledelsen

  Bayern München ledet 3-0 allerede etter tolv minutter og vant til slutt 4-1 borte mot Köln i 1. Bundesliga søndag. Dermed er laget tilbake på tabelltopp. Med dagens seier er Bayern poenget foran RB Leipzig på toppen av tabellen. Erling Haalands Borussia Dortmund er på tredjeplass ytterligere tre poeng bak.

  vGSOFCBY8Aw
  Foto: Martin Meissner

Sendeplan

Kl. Program Kanal