NRK Meny
Normal

Ny FIFA-topp fikk sparken

Assisterende generalsekretær Markus Kattner (45) er avsatt med umiddelbar virkning. Skal ha mottatt bonuser på flere millioner dollar.

SOCCER-FIFA/KATTNER

FERDIG I FIFA: Markus Kattner.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

I en uttalelse fra FIFA heter det at en intern gransking har avdekket uregelmessigheter knyttet til økonomi.

Nyhetsbyrået AP siterer mandag en kilde som skal kjenne til detaljene i granskingen. Ifølge AP skal Kattner ha mottatt bonusutbetalinger i perioden 2008 - 2014.

Det skal tilsammen være snakk om flere millioner dollar, og det skal nå være disse utbetalingene som granskes av FIFA. Bonusene skal ha blitt signert tidligere FIFA-president Sepp Blatter og tidligere generalsekretær Jerome Valcke.

– Vi forstår ikke hvorfor disse utbetalingene er blitt gjort, sier den anonyme kilden til AP.

Forgjengeren fikk også sparken

Kattner ble ansatt som økonomidirektør i FIFA i 2003, og var fungerende generalsekretær i FIFA en lang periode etter at hans forgjenger Jerome Valcke også fikk sparken etter anklager om korrupsjon.

Valcke er utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i 12 år. I tillegg er både tidligere FIFA-sjef Sepp Blatter og tidligere UEFA-president Michel Platini utestengt fra fotballen i kjølvannet av den økonomiske skandalen i organisasjonen (se også faktaboks).

– Brudd på tillitsforhold

FIFA er imidlertid sparsomme med opplysninger om Kattners avgang.

– Kattner har fått sparken med umiddelbar virkning, heter det i en uttalelse fra fotballens øverste organ.

– FIFAs interne gransking avslørte brudd på tillitsforhold tilknyttet hans ansettelse, lyder det videre.

Utover dette ønsker ikke Det internasjonale fotballforbundet å kommentere saken akkurat nå, heter det i pressemeldingen.

Ny generalsekretær

Fatma Samoura ble utnevnt som ny generalsekretær på kongressen tidligere denne måneden.

Hun ble dermed den første kvinnelige generalsekretæren i FIFA. Samoura har jobbet over 20 år i FN.

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal