Hopp til innhold

NRKs eksperter: Her er laget ditt, Lagerbäck

Tirsdag tar Lars Lagerbäck ut sin første tropp som norsk landslagssjef. Her er anbefalingene fra NRKs eksperter.

Ny landslagstrener for herrelandslaget i fotball.

NY LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck tar ut sin første landslagstropp tirsdag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er på forhånd knyttet stor spenning til hvilke spillere landslagssjef Lars Lagerbäck velger ut til Norge-debuten og VM-kvaliken mot Nord-Irland når han tirsdag møter pressen.

tom nordlie

EKSPERT: Tom Nordlie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Våre fotballeksperter Tom Nordlie og Karl Petter Løken har begge satt opp det de mener er Norges beste menn.

Lagene er satt opp i 4-4-2.

  • Tom Nordlies lag: Rune Almenning Jarstein–Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Even Hovland, Martin Linnes/Birger Meling–Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget–Joshua King, Adama Diomandé.
  • Karl-Petter Løkens lag: Rune Almenning Jarstein–Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Tore Reginiussen, Jonas Svensson–Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget–Tarik Elyounoussi, Joshua King.

Les også: Slik går det med dem som forlot eliteserien

Tror på Berge og Johansen

Siden sist har både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey gitt beskjed om at de gir seg på landslaget.

NRKs ekspertise mener Sander Berge og Stefan Johansen er mennene som tar over midtbanen.

– Berge har på kort tid spilt seg inn på laget til Genk i Belgia. Han har god fysikk som blir viktig mot Nord-Irland. Stefan Johansen bidrar med entusiasme og engasjement. I tillegg er han en kriger som vi kommer til å trenge, sier Løken.

– Sander Berge var god i eliteserien i fjor og har tatt et steg videre i Genk. Nå som det er mikroskopiske sjanser for å gå videre ville jeg har brukt denne kvalifiseringen til å prøve ut Berge og bli bedre kjent med ham, sier Nordlie.

Sander Berge

I TROPPEN?: Sander Berge har storspilt for Genk den siste tiden. Nå ønsker både Nordlie og Løken at unggutten får plass på landslaget.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Nordlie tror Ole Selnæs tar en av plassene på midtbanen når han er tilbake. St. Etienne-spilleren har fortsatt to kamper igjen å sone etter straffen han fikk for å skjelle ut dommeren mot Aserbajdsjan.

Suspendert er også Haitam Aleesami. Backen spiller ikke mot Nord-Irland ettersom han pådro seg kvalifiseringens andre gule kort mot Tsjekkia.

– Da blir det nok Martin Linnes opp mot Birger Meling, forteller Nordlie, mens Løken er klar på at Svensson bør velges.

– Selv om det blir litt uvant for han å bekle venstrebackplassen tror jeg han kommer til å løse dette greit, mener Løken.

Vraker Ødegaard, Dæhli og Samuelsen

På kanten velger Løken og Nordlie Jo Inge Berget (Malmö FF) og Mohamed Elyounoussi (Basel). Det betyr at blant andre Martin Ødegaard vrakes til en plass i startelleveren.

Heller ikke Martin Samuelsen eller Mats Møller Dæhli får plass på laget, skal vi tro Nordlie og Løken.

Martin Ødegaard

UTE?: Hverken Løken eller Nordlie tror Martin Ødegaard får plass i startelleveren til Lagerbäck.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Du har Ødegaard og Dæhli som utfordrere på kant. Jeg tar ut laget ut ifra slik jeg tror Lars Lagerbäck tar ut laget. Jeg tror ikke du vil se Ødegaard, Dæhli og Samuelsen på banen samtidig. Samuelsen vil nok ikke være i troppen en gang, melder Nordlie.

– Elyounoussi er god en-mot-en og er en potensiell målscorer–som er mangelvare i det norske laget, sier Løken.

Han vil gjerne se to ganger Elyounoussi når Norge møter Nord-Irland; Karl-Petter Løken peker ut Tarik som Joshua Kings spissmakker. Nordlie vil ha Diomandé sammen med King.

– Elyounoussi kan bli i letteste laget, men spiller fast på det beste laget i Hellas, begrunner Løken.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal